LG 55LM960V 3D LED TV teszt

2012. július 13., péntek, 13:50

LG LG TV LM960V 55LM960V smart TV okostévé okos TV 3D 3D TV NANO full LED LED TV LCD TV Local Dimming

Sikerült megkaparintanunk az LG idei csúcsmodell LCD tévéjét az 55 colos képátlójú LM960-at, amely minden eddiginél elegánsabb kinézetével és hangzatos szakszavak sorával ? NANO Full LED, Local Dimming, Micro Pixel Control, MCI 1000 Hz ? igyekszik híveket és vásárlókat toborozni. Az árcédulájára tekintve ez nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen.

LG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TV frontLG 55LM960V 3D LED TV keretLG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TV keretLG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TVLG 55LM960V 3D LED TV felülrőlLG 55LM960V 3D LED TV oldalrólLG 55LM960V 3D LED TV hátlapLG 55LM960V 3D LED TV hátulrólLG 55LM960V 3D LED TV csatlakozókLG 55LM960V 3D LED TV HDMI csatlakozókLG 55LM960V 3D LED TV csatlakozókLG 55LM960V 3D LED TV Magic Control távvezérlőLG 55LM960V 3D LED TV Magic Control távvezérlőLG 55LM960V 3D LED TV média lejátszóLG 55LM960V 3D LED TV mkv lejátszásLG 55LM960 LED TV mérési eredménye kalibrálás előttLG 55LM960 LED TV mérési eredménye kalibrálás után

A szemből nézve mindössze néhány milliméteres keret végre kezdi megközelíteni azt, amit a néhány éve kitalált és hangoztatott Borderless-től vártunk. Az bizony, ki merjük jelenteni, csalódás volt számunkra, ám ez a tévé elfeledteti, annyira jól sikerült a dizájnja. Nem csak a fémabroncs miatt eszméletlen szép, összességében és részleteiben is valóságos remekmű. Kikapcsolt állapotban dísze a szobának, amikor működik, szinte lebeg a kép a levegőben. Szarvakra emlékeztető, dupla W-szerű lábai megosztóak, erősen ízlés dolga, hogy tetszik, vagy sem, de szerintünk másodlagos kérdés, mert stabil és 20-20 fokban forgatható. Ezek a legfontosabb tulajdonságai, a többi mellékes és szubjektív, meg aztán egy lapostévének falon van a legjobb helye.

Mindezek csak külsőségek, bár nem elhanyagolhatóak, a lényeg belül lakozik. Az LG minden évben előrukkol valami különlegességgel, pontosabban azok egész csokrával, most sincs másként. Kétmagos processzor teszi gyorssá az internetes böngészést, amihez nem kell USB vevő, vagy kábel, bár ez utóbbi számára Ethernet port áll rendelkezésre, hátha valaki mégis arra szavazna. Netre gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható, a böngészés és a ?beégetett? prémium tartalmak, LG Apps Store elérése zökkenőmentes. Az Intel jóvoltából használhatjuk a WiDi (Wireless Display) elnevezésű ?trükköt?, ami laptopunkkal biztosít közvetlen, vezetéknélküli kapcsolatot. Külön megvásárolható Skype kamerával is kiegészíthető. Menüjére egy rossz szavunk nem lehet, a grafikája, elrendezése, kezelése is elnyerte tetszésünket. A fő távirányító gombjai átgondolt elrendezésűek, sok funkció közvetlenül elérhető, viszont a négyirányú kurzormozgató teljesen sima felületet képez, nehezen lehet megtalálni a határvonalat, ami a használat során gyakori mellényomást eredményezett. Bekapcsoláskor minden esetben a legutóbb nézett csatornát mutatja a tévé, hiába nyomjuk bármelyik számgombot, ami néha bosszantó tud lenni.

Kuriózum a második számú távvezérlő, ezt a jelzőt formája és használatának módja is kiérdemli. A pisztoly formájú, görgetőgombbal is ellátott Magic Motion tulajdonképpen egy mozgásérzékelős mutatóeszköz és egy légi egér keresztezése, az internetes böngészést és az applikációk közötti válogatást teszi egyszerűvé, kényelmessé. Számítógéppel és a hozzá csatlakoztatott egérrel valahogy nem annyira furcsa, hogy a kurzor megáll, megakad a kép, illetve monitor szélén, mert a kezünk azonnal reagál, nem húzzuk tovább a rágcsálót, le az egérpadról. Viszont a levegőben hadonászva nem olyan könnyű félbeszakítani a mozdulatot, lefékezni a lendületet. Ilyenkor furcsa érzés, hogy a pisztollyal nem a tévére, pontosabban nem a kurzorra célozva, át kell húznunk azt a túlszélre és összehangolni a kettőt, ez megszokást igényel. Ettől eltekintve gyorsan megkedveltük. A hangvezérlés ? az erre szolgáló mikrofont a Magic Motionba építették ? még gyerekcipőben jár, aminek ráadásul a fűzője be sincs kötve, lötyög a lábon, ezért egy fél mondatnál többet nem érdemel. Később, más LG modellek kapcsán még visszatérünk rá, mert jelentős fejlesztést ígértek. Reméljük, magyarul is értenek majd az utódok! A mai igényeknek megfelelve az LM960 távirányítható okostelefonnal, melyet egy ingyenesen letölthető alkalmazás tesz lehetővé.

A hátlapon logikusan és felhasználóbarát módon helyezték el a bemeneteket, ami a kihúzás és bedugás szempontját előtérbe helyezve, talán túlságosan is jól sikerült. A 4 db HDMI csatlakozó annyira közelre került a tévé széléhez, hogy a vastagabb, merev kivitelű kábelek túllógnak rajta és kilátszanak. Szerencsére lehet kapni jó minőségű, sokszorosan árnyékolt, ugyanakkor hajlékony vezetékeket is, erre oda kell figyelni a vásárlásnál.

A 3 USB bemenet a HDMI-k fölött kapott helyet, míg a fejhallgató Jack a lefelé néző sorban található, de a szélétől számított első helyen, tehát viszonylag könnyen hozzáférhető. DVB-S2 tuner is rejtőzik a készülékben, ennek a műholdvevővel rendelkezők örülhetnek. Mi akkor lennénk igazán boldogok, ha végre valamelyik tévégyártó külön antennabemenetet biztosítana a kábeles és a légi adások számára.

Az elérhető, fogható tévéadásokat gyorsan megtalálja, ám a kábeles analógot nem lehet a földi digitálissal közösen kerestetni. Ez nem lenne tragédia, viszont egymás után végrehajtatni sem üdvözítő megoldás, mert törlődik a korábbi.

Az LM960-ban alkalmazott FPR (Film-type Patterned Retarder) 3D panel egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy villódzásmentes térhatású élményt biztosít, polarizált szemüveggel, ami tényleg kényelmes, szinte észre sem venni, hogy rajtunk van. 5 darabot kapunk a tévéhez, köztük egy korrekciós szemüvegre csíptethetőt, ami elismerést érdemlően jó ötlet.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.