Új házimozi vetítővászon a Stewart kínálatában

2015. február 18., szerda, 14:50

Stewart vászon vetítővászon projektor házimozi Stewart Filmscreen Stewart vászon projektor vászon Stewart Filmscreen vetítővászon

Elkészült a Stewart eddigi első, szőtt eljárással gyártott, hangáteresztő házimozi vetítővászna. A Tela 80 néven forgalomba kerülő felületet magunk is megtekintettük az idei ISE kiállításon.

Stewart Filmscreen Tela 80 házimozi vetítővászonStewart Filmscreen Tela 80 házimozi vetítővászon az ISE 2015 kiállításonStewart Filmscreen Tela 80 házimozi vetítővászon az ISE 2015 kiállításonStewart Filmscreen Tela 80 házimozi vetítővászon az ISE 2015 kiállításon

A világ egyik legnagyobb és legpatinásabb vetítővászon gyártójaként ismert Stewart Filmscreen most először adta be a derekát, és döntött a textilrost-alapú, szövéses technológiával előállított felület készítése mellett. Ez részben praktikus okokat szolgál, mivel alternatív megoldásként eddig apró lukacskákra volt szükség az egész vászon felületén. Ugyan a Microperf THX-minősített képminőséget eredményezett, az amerikai vállalat mégis hasznosnak látta a szőtt anyag alkalmazását. A Stewart döntését befolyásolta, hogy a Microperf felülethez képest, kedvezőbb gyártási költséggel állítható elő, azaz kedvezőbb fogyasztói áron érhető el a Tela 80. Ráadásul, míg a lyuggatott anyagnál minimum 20 centire kell a hangszórókat a vászon mögé helyezni, addig a szőtt típusnál ugyanez a távolság 1 cm-re is csökkenthető. Utóbbi kritikus fontosságú lehet dedikált házimozi szobák esetén, ahol az ideális hallgatói távolságok és ülőpozíciók szempontjából, minden milliméter befolyásolja a végeredményt.

Stewart Filmscreen Tela 80 házimozi vetítővászon az ISE 2015 kiállításon

A Stewart Filmscreen Tela 80 0,8-as gain értékkel rendelkezik, így odafigyeléssel kell hozzá kiválasztanunk a megfelelő fényerejű házimozi projektort. Az új felületet volt szerencsénk megtekinteni az amszterdami ISE 2015 kiállításon, ahol bebizonyosodott: megfelelő nézési távolság és kellő fényerő esetén, szabad szemmel képtelenség észrevenni a szövés barázdáit, de közelről is csak akkor váltak láthatóvá a hangyányi négyzetrácsok, ha nagyon erősen koncentrálva kerestük őket. A Tela 80 16:9 formátum esetén 161, míg 2,40:1 formátum esetén 217 colos maximális képszélességgel lesz rendelhető. További Stewart Filmscreen házimozi vetítővászon termékinformációkról és árakról az itthoni forgalmazónál lehet érdeklődni, ahol egyúttal ingyenes időpontfoglalásra, termékbemutatóra és vásárlásra is van lehetőség.

www.hazimozistudio.hu

www.stewartfilmscreen.com

Stewart Filmscreen Tela 80 házimozi vetítővászon az ISE 2015 kiállításon

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.