Stewart Gemini házimozi vetítővászon

Ketten egy testben?

2017. szeptember 22., péntek, 06:10

Stewart házimozi projektor vászon vetítővászon projektor vászon házimozi vászon Stewart vetítővászon Stewart FilmScreen

Az idei CEDIA 2017 kiállításra különlegességgel készült a vetítővászon gyártás éllovasaként emlegetett Stewart Filmscreen. Bemutattak egy olyan házimozi vetítővászon rendszert, amely nem egy, hanem két felületet tartalmaz, hogy szituáció függvényében mindig vetíthessünk rá képet.

Stewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászonStewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászonStewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászonStewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászon

A motoros vezérlésű, rolós mechanikával felszerelt Stewart Gemini egyfelől a képarány problémát válaszolja meg, mivel két különböző (1,78:1 és 2,35:1) formátumú vászonnal rendelhető, amennyiben a szituáció ezt igényli. De még miért lenne valakinek szüksége két különböző felületre?

Stewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászon

Stewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászon

Akkor kapunk választ, ha világosban szeretnénk képet vetíteni, ekkor ugyanis nézhetetlenségig lecsökken a kontraszt. Léteznek azonban olyan speciális fénytaszító felületek, mint a Phantom HALR, amely lehetővé teszi, hogy megvilágított szobában is szép képminőséget kapjunk. A Gemini esetében olyan konstrukció valósulhat meg, amely egy fentebb említett vásznat és mondjuk egy ún. videofileknek szánt referencia felületet (pl. StudioTek 130) is magába foglal. Ezeken kívül lehet igényelni hangáteresztő opciót (Cineperf vagy THX Ultra minősített Microperf X2 perforációval), ha a cél a hangfalak vászon mögé történő elhelyezése. Mindezt kiegészíti a 12 V Trigger vagy RS-232 vezérelhetőség (opcionális modulok vásárlása esetén), amennyiben intelligens otthonba szeretnénk installálni az eszközt.

Stewart FilmScreen Gemini házimozi vetítővászon

Don Stewart egyik külföldi AV fórumon tett bejegyzése szerint, a termék mögötti inspiráció az volt, hogy az igényeknek megfelelve olyan megoldással álljanak elő, amely két teljesen különböző kategória előnyét képes egyesíteni. Mindebben nagy szerepet játszott, hogy a tavaly bemutatott Phantom HALR a hozzá hasonló felületektől eltérően rolós rendszerbe is építhető, ugyanakkor hangáteresztővé is alakítható. Sokan szeretik a meccset nézni anélkül, hogy vaksötétet kelljen biztosítani a szobában, a minőségi házimozizáshoz viszont, a precíz mozi kamerák által rögzített kép egészen máshogy jelenik meg pl. StudioTek 100 vagy 130 típusú felületeken.

A Stewart Filmscreen termékekről részletesebb információ olvasható a gyártó és a Házimozi Stúdió honlapján.

www.hazimozistudio.hu

www.stewartfilmscreen.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.