Ringo Starr Zoom In EP

2021. január 10., vasárnap, 20:10

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

A Beatles egykori dobosa talán jobban nem is használhatta volna ki a karantén időszakot, hiszen így volt ideje megünnepelni 80-ik születésnapját és összeállítani egy EP-t, amit a béke és szeretet motivált.

Ringo Starr Zoom In EPRingo Starr Zoom In CDRingo Starr

2020. december 16-án, szerdán jelent meg az egyik volt Beatle, Ringo Starr Here's To The Nights című kislemeze, ami a béke, a szeretet és a barátság dalát kínálja, amit a hozzá tartozó videó is követett 18-án. A szerzemény Diane Warren nevéhez fűződik, a felvétel során pedig Ringóhoz régi és új barátai csatlakoztak, úgymint Paul McCartney, Joe Walsh, Corinne Bailey Rae, Eric Burton, Sheryl Crow, FINNEAS, Dave Grohl, Ben Harper, Lenny Kravitz, Jenny Lewis, Steve Lukather, Chris Stapleton és Yola.

"Amikor Diane bemutatta nekem ezt a dalt, imádtam a hangulatát. Ez az a fajta dal, amelyet mindannyian el akarunk énekelni, és nagyszerű volt, hogy ilyen sok csodálatos zenész csatlakozott. Szerettem volna időben kiadni, mert egy megfelelő dalnak tűnt, amivel lezárhatjuk ezt a nehéz évet. Tehát itt vannak azok az éjszakák, amelyekre nem fogunk emlékezni, és a barátok, akiket nem felejtünk el - és mindenkinek békét és szeretetet kívánok 2021-re." - nyilatkozott Ringo Starr.

A szerzemény a közelgő Zoom In című EP-jének előfutára, amelyet Ringo Starr otthoni stúdiójában vettek fel 2020 áprilisa és októbere között. Elővigyázatosságból csak néhány zenészt hívott meg, különböző időpontokban érkeztek otthoni stúdiójába a zene felvételére, így csatlakozott Nathan East (basszusgitár), Steve Lukather (gitár), Bruce Sugar (szintetikus gitár), Benmont Tench (zongora), Charlie Bisharat (hegedű), Jacob Braun (cselló) és Jim Cox (vonósrendszerek és szintetizátorok).

Ringo Starr

Ehhez az EP-hez Starr dalszerzőkkel és producerekkel működött együtt, köztük Jeff Zobarral, aki a címadó számot írta, rajta pedig Robbie Krieger játszik gitáron. Sam Hollander, a Teach me to Tango írója és producere volt, aki egyszerűen elküldte Ringónak egy majdnem elkészült számot, amelyre már csak az éneket és persze a dobokat kellett hozzáadnia. Ringo mérnökével, Bruce Sugarral együtt írta a Waiting for The Tide for Turn-t, megspékelve azt Tony Chen kiterjedt reggae gyökereivel, a Not Enough Love in the World Steve Lukather és Joseph Williams, a két oszlopos Toto tag szerzeménye, amelyekhez jön még természetesen a kislemezen megjelent Here’s to the Night, ami szinte az összes vendégzenészt felvonultatja.

Ringo Starr Zoom In EP-je tavasszal, pontosabban március 19-én kerül az üzletek polcaira CD, és különböző vinyl formátumokban, de valószínűleg hivatalosan letölthető változat is lesz.

Ringo Starr Zoom In CD

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.