REL mélyládák Magyarországon

2013. szeptember 16., hétfő, 14:00

REL sub subwoofer mélyláda mélysugárzó házimozi hangfal REL mélyláda REL Gibraltar

A prémiumkategóriás mélyládáiról ismert REL termékeihez kis hazánkban immár új forgalmazó által juthatunk hozzá. Mindegyik gyártmányuk rendkívül magas minőségi követelmények szerint született, tehát nem csak belsejük, hanem külsejük is luxusszínvonalú.

REL Gibraltar mélyládaREL Gibraltar G1 mélyládaREL Gibraltar G1 mélyládaREL mélyládaREL R szériás mélyládákREL T szériás mélyládák

"Tégy egyetlen dolgot, de az tökéletes legyen." - valahogy így hangzik, ha magyarra fordítjuk a walesi márka szlogenjét. Ami azt illeti, a REL tényleg csak egy termékkategóriával, aktív szubbasszus sugárzókkal foglalkozik, több mint húsz éve. Már az alapítás évében alapkövetelmény volt a tervezők számára, hogy amit létrehoznak, az a lehető legjobban szóljon. Ez később kiegészült azzal az elvvel, hogy amit elkészítenek, legyen szép is.

REL Gibraltar G1 mélyláda

REL ranglétra csúcsán egy 600 W (RMS) teljesítményű szörnyeteg pöffeszkedik, melyet Gibraltar G-1 névre kereszteltek. Masszív 30 cm átmérőjű, szőtt kevlár hangszórója és 49 kilogrammos tömege egy elegáns megjelenésű, fényesre polírozott külső burkolattal párosul. Külső felületének szép megmunkálása (talán) háziasszonyok számára is elfogadhatóbb látványt nyújt, és valószínűleg ők is elismerően fognak hümmögni, ha a G-1 membránja megmozgatja a levegőt. A kerekített falú óriás testébe AB osztályú erősítést szereltek, ám a kisebb szobákba vagy kisebb rendszerekhez szánt modellek között szép számmal találkozunk D osztályú végfokokkal is.

REL R szériás mélyládák

Ahogy haladunk lefelé a cég palettáján, a kisebb típusok bizonyos jellemzőikben kevesebbnek tűnnek, mégsem találkozunk szembetűnő kompromisszumokkal. Ebből is érződik, hogy a REL tényleg a prémium érzésre fókuszál. Vegyük például a legkisebbek közül való T-ZERO mélyládát, parányi mérete és visszafogottabb teljesítménye ellenére teljes értékű REL csatlakozófelületet kínál. Nem csak hagyományos RCA típusú LFE bemeneteket, hanem Neutrik Speakon aljzatot is szereltek rá, tehát beépített keresztváltója akár erősített jelből is képes kihámozni a számára szükséges információt. További érdekesség, hogy a REL valamennyi termékéről meggyőződéssel állítja, hogy azok nem csak filmnézéshez, hanem hifizéshez, vagyis zenéhez is abszolút jó megoldást jelentenek. Kifinomult felbontásuk lévén nem meglepő, hogy egyes hangfalakkal feltűnésmentesen képesek "összeolvasztani" magukat.

A fent leírtakról saját szemeikkel és füleikkel is meggyőződhetnek a Házimozi Stúdió bemutatótermében, ahol a REL teljes választéka megtekinthető és meghallgatható.

www.hazimozistudio.hu

www.rel.net

REL T szériás mélyládák

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.