Ion-ágyú hifistáknak

Érkezőben a Furutech Destat II

2011. szeptember 27., kedd, 09:25

Leginkább high-end rendszertulajdonosok fogják majd értékelni a professzionális interconnect megoldásokra szakosodott gyártó, a Furutech legújabb, különleges képességekkel felruházott termékét.

A mellékelt képről egyértelmű, hogy ezúttal nem kábelt vagy csatlakozót dobott piacra a japán székhelyű Furutech ? a berendezés laikus szemmel könnyen összetéveszthető egy konyhai gofrisütővel, azonban a specifikációk átfutása, valamint a Destat korábbi változatainak ismerete mellett eláruljuk: A Furutech Destat II egy elektronikus töltéseket elnyelő, valamint forrás-anyag tisztító (jobban mondva portalanító) speciális berendezés.

Valószínűleg sokan tapasztalták már, hogy a beporosodott, vagy statikusan feltöltődött bakelit lemezek gyakran a hangminőség érezhető romlását okozhatják ? sőt, néha még a legprofibb kábelcsatlakozók, vezetékek és aljzatok is összeszedhetnek némi elektronikus zajt. A Destat II pozitív és negatív ionokat kombinálva áramoltat a ?tisztítandó? berendezés felé, így tényleg effektív is lehet a speciális eszköz funkciója.

Az akkumulátorról üzemelő Destat II működése pofonegyszerű: amennyiben régebbi LP (CD és DVD is szóba jöhet) lemezeinket szeretnénk fertőtleníteni, a korábban említett töltöttség-eltávolító folyamat mellett a készülék beépített ventilátora letisztítja a tetejére helyezett médiák felületét. Ha vezetékeken is szeretnénk alkalmazni a Furutech csodakütyüjét, a ?gyógyítandó? kábel fölé helyezve 10-20 másodperc alatt megszűntethető minden felesleges töltés. A külföldi szaksajtó állítása szerint a Destat II tényleg pozitívan hat az LP-lemezek hangzására, sőt, állítólag még CD-DVD lemezeknél is szeparáltabb hangzást, mélyebb háttérhangokat sikerült elérni - a korábbi Destat-modellekhez képest is érezhetően fejlődött az új verzió.

www.furutech.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.