IFA 2011 - JBL

Ablakok és szomszédok, rettegjetek!

2011. szeptember 16., péntek, 09:05

IFA2011 kiállítás JBL hangsugárzó hangfal

Ki ne ismerné a ?hang megszállottjai? közül azt a bizonyos amerikai céget, melynek gyártósorát megannyi autós mélyláda és orbitális méretekkel megáldott hangsugárzó hagyta el? A hangsugárzókat, iPod-kiegészítőket és autó hifi komponenseket előállító amerikai JBL standján elégedve konstatáltuk, hogy továbbra is hűek maradtak eredeti filozófiájukhoz.

E filozófia szüleményeként találtuk szembe magunkat az új Studio 500-as, professzionális hangsugárzók családjával. A legnagyobbnak számító Studio 590-es hangfal szerény 30 kilós tömegével, 250 wattos teljesítményével és dupla 8 hüvelykes hangszóróival igen robusztus látványt nyújtott. Sokan negatívumként rótták a korábbi (pl. JBL ES-széria) hangfalakban található fém csipogók visszafogott hangzását ? az új Studio 500-as modellekbe végre más komponenst illesztettek, a 25 mm-es, neodymium mágnessel hajtott Teonex egységek remélhetőleg jobban el fogják nyerni a hallgatók tetszését, ráadásul a korábbi, high-end modelleknél is alkalmazott ABS Bi-Radiális tölcsért itt is alkalmazták. Az 590-esnél eggyel kisebb, 580-as modell (beleértve a külön kapható center-és polcméretű háttérsugárzókat) is ugyanúgy MDF-ből készült kabinettel lesz elérhető, kétféle színben (cseresznye és fekete).

Végeztek némi felújítást az anno kis hazánkban is népszerű JBL Radial iPod/iPhone dokkoló utódmodelljén, mely ezúttal JBL On Air Wireless Airplay néven kerül nyilvánosságra. A megnevezésből is egyértelmű lehet, hogy az On Air kompatibilis az Apple AirPlay szolgáltatással ? úgy tűnik, az AirPlay szép lassan minden kompakt hangrendszernél alapkövetelménnyé válik? Kihasználva ezt a technológiát, vezeték nélkül is küldhetjük kedvenc zenénket akár mobilkészülékről, akár számítógépről (az iTunes szoftver segítségével).

Ha valaki kevesli az On Air csatornánkénti 7 W-os teljesítményét, és nagyobb helyiség betöltésére vagy alkalmi házibulikra szeretne dokkolós hangrendszert, az mindenképpen vessen egy pillantást a JBL OnBeat ?Xtreme? - változatára. A 9 kilogramm tömegű készülék 4x30 wattos teljesítményre képes, tekintettel a gyártó korábbi alkotásaira, ez a mennyiség reálisnak tűnik. AirPlay technológiát valamiért nem szereltek az OnBeat Xtreme-be, viszont a Bluetooth - támogatásnak köszönhetően itt is lehetőségünk nyílik vezeték nélküli jeltovábbításra. Kompakt méretei mellett praktikusnak is mondható ? zeneforrást tartó konzolt tetszés szerint elforgathatjuk ? és ez a forrás akár egy iPad is lehet. Az On Air és OnBeat modelleket egyaránt felvértezték 1 db USB csatlakozással, vezetékes kapcsolat esetén itt tudjuk szinkronizálni az iTunes tartalmakat, ill a megjelenő firmware frissítéseket is ezen a porton lehet telepíteni.

A JBL termékek hazai forgalmazója az Invitone Kft.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.