Furutech NCF Booster - nem csak támasz!

2018. május 15., kedd, 11:55

Furutech

A japán székhelyű, high end kábelek és kiegészítők specialistájaként ismert Furutech nevét mostanában egy passzív eszköz miatt emlegetik sokan. Az NCF Booster látszólag nem több, mint egy kábel támasztó, de valójában ennél többre szolgál.

A hifi világa hemzseg az olyan kiegészítőktől, amelyek sokba kerülnek, mégis keveset változtatnak egy hangrendszer teljesítményén. Könnyen mondhatnánk, hogy a Furutech NCF Booster is ezek közé tartozik, de ahogy a gyarapodó szakmai és felhasználói visszajelzések sugallják, többre is képes ez a kis tárgy annál, hogy csupán megtartsa a kábelünket.

Furutech NCF Booster

A megoldás többek közt a vibráció-csökkentő kialakításban rejlik. A kábelekhez és tápcsatlakozókhoz illeszthető szerkezet felemeli a kábelt a földről, ezzel mérsékelve az elektromágneses zavarokat. Másfelől csillapító elemként viselkedik a készülékek (pl. lejátszók, erősítők) csatlakozási pontjainál. A tartóelem fekete testében kristályos anyag található, amely töltést megszűntető negatív ionokat generál, másfelől a hőenergiát átalakítja infravörössé. Mindez kiegészül nano-méretű kerámia részecskékkel és szénporral, amelyek piezoelektromos csillapítást végeznek. Ez a gyártó által exkluzívan Nano Crystal2 formulára keresztelt anyag, elmondásuk szerint a ma elérhető legjobb elektromos és mechanikus csillapító.

Az NCF Booster tartó idomainak külsejét ABS és NCF nejlon gyanta fedi, hogy ne vegyen fel statikus töltést. Szintbe állítható a csomagban lévő fém rudakkal. Amennyiben a felhasználó még magasabbra szeretné állítani az eszközt, opcionálisan rendelhet a távtartóból is páros, vagy 10 db/szett kiszerelésben. Ezen a linken látható néhány példa az NCF Booster gyakorlati alkalmazásáról.

Furutech NCF Booster

A high end rendszer fejlesztésre szolgáló kiegészítő kb. 108 000 Ft-ért vásárolható meg a KáCsa Audióban, egyébiránt a termék letét ellenében otthoni rendszerben is tesztelhető.

www.furutech.hu

www.furutech.com

 

 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.