Creaktiv Systems teszt

Hatásos védelem az elektromos szmogtól

2011. augusztus 19., péntek, 11:55

Creaktiv Systems elektroszmog hangzásjavító eszköz

A hifi tele van megmagyarázhatatlan dolgokkal és felfoghatatlan magyarázatokkal. Minderre abból következtetünk, hogy a mérhető paraméterek sokszor ellentmondanak a hallottaknak. Vagy méginkább, hogy nem azt és nem úgy mérünk, amit és ahogyan kellene. Sőt tovább menve valószínű, hogy olyan dolgok is befolyásolják a hifi láncunk hangzását, amiről nem is tudunk... Ám ha valaki előáll egy új ötlettel azzal kapcsolatban, hogy eddig meg nem fogalmazott jelenségek is befolyásolhatják a hangzást, azt nehezen tudjuk elfogadni, főleg ha azt - tudományos ismeretek nélkül - nehéz megérteni. Ebbe a kategóriába tartoznak az olyan ezoterikusnak tűnő kiegészítők, amelyeket a most bemutatásra kerülő Creaktiv cég fejleszt.

"Új fizika" a jelszava a német Creaktiv Systems fejlesztő csapatának, amely két terület, a pszicho-akusztika valamint a hullámterjedés és az elektromágneses és mágneses örvénylések legújabb, Prof. Dr. Ing Meyl nevével fémjelzett kutatásaira és a Gabriel-TECH fizikai kutatóintézet technológiájára épül.

Elméletük szerint a longitudinális hullámok terjedése ellen árnyékolással nem lehet védekezni és ezek zavaró hatása háborítatlanul bejut az árnyékolt vezetékekbe, illetve készülékekbe is, továbbá nem csak az áramvezető anyagokban, és azok felületén folyó áramoknak van mágneses tere, hanem a vezetők körüli szigetelő anyagok és nemvezető terek töltéshordozóinak is, amelyek egymással kölcsönhatásba lépnek és ún. potenciálörvényeket okoznak, ami aztán nem csak az érzékeny elektronikák működését, de pszicho-akusztikai észlelésünket is negatívan befolyásolja.

Nos ezen hatások összességét a szakzsargon leegyszerűsítve csak elektro-szmognak szokta nevezni.

A Creaktiv Systems termékek "informálás technológia" - rövidítve ci2p tech - segítségével molekuláris szinten, olyan mikro chipbe ültetett információt hordoznak, hogy a velük érintkező anyagokban jóval kevésbé tudjon potenciálörvény kialakulni, azaz a termékeik az elektromos szmog zavaró hatásaitól védik meg a hifi eszközöket és a környező teret.

A Creaktiv egyik megfejtése erre a rejtvényre egy mini tapasz, a Tuning Chip, melyet 2004-ben mutattak be, azt ígérve, hogy hatása vetekszik a legeredményesebb hálózati szűrőkével, anélkül hogy a szűrőknek a hangra gyakorolt negatív hatását el kellene szenvedni. Emellett számos különféle "szmogtalanító" kiegészítőt gyártanak a kábeleken és az elektromos hálózati elemeken át a CD, LP és kábelek hangjavítására szolgáló eszközökig.

A Tuning Chip Mini felragasztható a CD korongtól kezdve a kábelekre, elosztókra, kapcsolókra, a hangszóró membránra.

Hasonló a Twister STOP lencse is, amely számítógépre, televízióra, nagy ablakokra, tükrökre ragasztva tisztítja a környezetünkben lévő zavarokat. Az üvegfalak, üvegbútorok, nem csak rossz akusztikai tulajdonságaik miatt rontják a szoba hangzását, hanem mert egyrészt mint a fényt más elektromágneses hullámokat is jobban beengedik, másrészt előszeretettel alakulnak ki köröttük potenciálörvények.

A CD korong műanyag hordozója és alumínium-füst rétege sztatikusan feltöltődik és ez forgás közben szintén örvényt kelt, ami, mint már említettük nemcsak a CD játszó elektronikáját zavarja, de a hibátlan kiolvasást is. A Creaktiv CD Optimizer eszköze nagymértékben eltávolítja a zavaró töltéshordozókat és jó ideig gátolja azok újratermelődését olyannyira, hogy további antisztatizálás vagy demagnetizálás feleslegessé válik. Mi több a Creaktiv azt vallja, hogy a hagyományos antisztatizálók/demagnetizálók áldásos hatásuk mellett újabb zavartereket visznek a CD-re ami hallható. A gránit lap alján alumínium lemezzel négy filkorongos lábon áll és a ci2p technológiának köszönhetően nem kell bedugni a konnektorba.

A Creaktiv a gránit lapot nagyobb méretben is kínálja, az LP/CABLE Optimizerként, mely a hanglemezeink és kábeleink zavaró statikus töltéstől és mágneses mezőitől való megszabadítására alkalmas.

A CD korongok szennyeződéséből adódó pótlólagos anomáliákat kezeli a Creaktiv spray, a Disc Control plus.

A Creaktiv megszakító modulja nemcsak a hagyományos elektromágnes működtetésű kisautomatákkal szemben hangra fejlesztett olvadó biztosítékkal rendelkezik, hanem ci2p által is védelmet nyújt az elektromos szmog okozta anomáliáktól. A Creaktiv ci2p Power Plug Optimizer egy hálózati dugó, amely szintén a teljes hálózaton kifejti szmogelnyelő hatását. Hasonlóképpen működik a Crekativ ci2p Fuse Optimizer, amely az adott hifi komponensnél csökkenti a szmoghatást.

De mi a gyakorlati haszna ezeknek az ezoterikusnak tűnő kiegészítőknek a zenehallgatásban? Nos mindegyik használatakor a hatás azonnali: nyugodtabb hangzás, tisztább hangkép az eredmény.

 

A CREAKTIV a hangzásjavító eszközök mellett gyárt klasszikus hifi állványokat, rackeket, tüskéket, rezgéscsillapító alátéteket LP/CD játszó, erősítő, hangsugárzó alá, hatalmas választékban, de jellemzően - a fent említettek miatt - nem üvegből!

 

 

 

Forgalmazó:

Teverzo Audio

www.teverzo.mlap.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.