Bruce Springsteen és E Street Band - Letter to You, megjelent a Főnök huszadik stúdióalbuma

2020. november 8., vasárnap, 18:00

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

A Letter to You Bruce Springsteen pontosan huszadik stúdióalbuma, október 23-án jelent meg. Bár maga az anyag már korábban elkészült, de a teljes befejezését és turnéra bocsájtását gátolta Bruce egyik korábbi zenésztársának halála, valamint a vírus terjedése.

Bruce Springsteen Letter to YouBruce Springsteen

"Ez az egyetlen olyan albumom, ahol az egész zenekar egyszerre játszik, az összes vokált és minden hangszert teljesen élőben rögzítettünk. Ez az első lemezem, ahol a téma maga a zene." nyilatkozta maga a Boss. Springsteen a legutóbbi, 2014-es High Hopes óta sokat komolyodott, betöltötte 71. életévét, így sokat foglalkoztatja a megbánás, az öregedés és a halál. A megjelenést és  ezzel egyidejűleg a címadó dalhoz készült klipet is szeptember 10-én hozták nyilvánosságra, továbbá az Apple TV+-on egy, az album készítéséről szóló dokumentumfilmet is bemutattak Thom Zimny rendezésében. Az anyagot a kritikusok és a rajongók is egyaránt méltatják, akik úgy látszik együtt tudtak megöregedni Springsteen gondolatvilágával, ami egyébként már a korábbi Devils and Dust lemezen is megtalálható volt. Ahhoz képest, hogy továbbra is képes stadionokat megtölteni, már rég szakított az ehhez szükséges hangzatos rockzenével, témái között inkább a természet, a folyók, az utazás, a külváros szerepel, ám mindez hihetetlenül energikusan és lélekemelően. Az egész albumot összesen négy nap alatt rögzítették, az utómunkálatok is csupán további egy napot vettek igénybe, ezt pedig hallani is minden percében. Régi, még a hetvenes években íródott szerzemények is kerültek a lemezre, amelyek témái ma is aktuálisak. A lemezt Springsteen indítja, az E Street Band ezután kapcsolódik, a vége pedig emlékezés az elhunytakra, akik álmainkban tovább élnek. Mély, elgondolkoztató, és melankolikus, de mégis tele erővel és energiával, ehhez pedig úgy látszik, hogy a Boss még mindig nagyon ért.

A Letter to You a CD és vinyl mellett természetesen letölthető formátumban is elérhető azoknak, akik a közelgő télre mély, de dinamikus zenére vágynak meleg otthonukban.

Bruce Springsteen

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.