AudioQuest USB kábelek és HDMI adapterek

2013. július 24., szerda, 09:45

AudioQuest USB USB 3 USB kábel mini USB micro USB HDMI mini HDMI micro

Digitális kábelek, USB 3.0 és Apple Lightning csatlakozók, és még sok más újdonság az AudioQuest kínálatában.

Egy év sem telt el azóta, hogy teszteltük az AudioQuest USB kábeleit és máris újabbakkal bővült a kínálat.

AudioQuest USB kábelekAudioQuest Pearl USB kábelekAudioQuest Forest USB kábelekAudioQuest Cinnamon USB kábelekAudioQuest Carbon USB kábelekAudioQuest Coffee USB kábelekAudioQuest Diamond USB kábelekAudioQuest HDMI A-CD adapterAudioQuest HDMI A2C-ADAudioQuest HDMI A2D-ADAudioQuest HDMI adapterAudioQuest HDMI adapter

Az USB 2.0 modellek 75, 150, 300 és 500 centiméteres, míg az USB 3.0 típusok 75, 150 és 300 cm hosszban kaphatóak. Az egyes szériákon belül eltérő a csatlakozó kínálat. A Carbon, Coffee és Diamond család például egyelőre nem kapott Micro USB 2.0 csatlakozót, illetve a normál méretű USB 3.0 B is hiányzik jelenleg a palettáról, bár ez utóbbit talán egyszerű azzal magyarázni, hogy ezt audio eszközök eddig nemigen használták.

Az új kábelek a következő variánsokban kaphatóak:

AudioQuest Pearl USB kábelek

A belépő Pearl sorozat USB 2.0 kábelei hosszú-szemcsés szerkezetű, réz vezetőszálakból épülnek, normál, Mini és Micro végződéssel kerülnek forgalomba.

AudioQuest Forest USB kábelek

A Forest széria a normál, Mini és Micro USB 2.0 csatlakozók mellett kapható Apple 30 tűs csatlakozással és Mini USB 3.0 kivitelben is. Ez a család már 0,5 % ezüst tartalmú vezetőket használ.

AudioQuest Cinnamon USB kábelek

Cinnamon kínálata normál, Mini és Micro USB 2.0 végződéssel, Apple 30 tűs és Lightning csatlakozással, valamint Micro USB 3.0 végződéssel elérhető. A fahéjról elnevezett kábelcsalád 1,25 % ezüsttel fűszerezi a rézszálakat.

AudioQuest Carbon USB kábelek

Az új Carbon sorozatban az USB 2.0 csak normál és Mini, valamint Apple féle 30 tűs és Lighning kivitelben kapható. Az USB 3.0 változat elérhető lesz Micro verzióban. A Carbon az ezüsttartalmat már 5 %-ra emeli, a szigetelésben pedig szén alapú zajszűrést használ.

AudioQuest Coffee USB kábelek

A Coffee mindössze normál, Mini USB 2.0 és 30 tűs iPhone csatlakozóval kapható. Ez a sorozat már rendelkezik a DBS (Dielectric-Bias System) nevű dobozkával, ami a nagysűrűségű polietilén szigetelés jellassító hatását ellensúlyozza. Az ezüst tartalom itt már 10 %.

AudioQuest Diamond USB kábelek

A Diamond családban a normál mellett megtaláljuk a Mini USB 2.0, az Apple 30 tűs és Lightning csatlakozókat, valamint a Micro USB 3.0 kivitelt is. A Diamondra is szereltek DBS-t és a már fentebb felsorolt kábelek jellemzőit tömör, 100 % ezüst vezetőkkel fejeli meg.

Annyit emlegettük az ezüstöt, mintha egy királyi ebédlőben sürögnénk, forognánk, pedig mi csak a hangra gyakorolt pozitív hatásával törődünk.

HDMI fronton is bővült a kínálat!

Az újdonságok között találunk négy különböző HDMI szög adaptert és HDMI toldót is. Az újszerűbb tartozékok között van egy HDMI Mini és egy HDMI Micro adapter is (A-C, A-D) az igazi nagyágyú azonban alighanem a "T" alakú toldó, ami egy HDMI aljzattal, egyik oldalán Mini, a másikon pedig Micro HDMI dugóval van felvértezve. Természetesen ezek a kis HDMI szerkezetek mind masszív fémházban vannak. Ez különösen a kis "T" esetében izgalmas, hiszen ez egy igazi univerzális, hurcolós kiegészítő lehet mindazoknak, akik utaznak és egyszer kamerát, másszor tabletet szeretnének a tévére kötni.

AudioQuest HDMI A-CD adapter

Nem tagadjuk, hogy a "T" adapter annyira lenyűgözött praktikusságával, hogy mindjárt beszereztünk és az AV-Online állandó teszt-eszközei közé tettünk egyet.

Az AudioQuest új kábelei és adapterei már kaphatóak a KáCsa Audio boltjában.

www.audioquest.hu

www.audioquest.com

AudioQuest HDMI adapter

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.