Cambridge CXA61 és CXA81 integrált sztereó erősítők

2019. szeptember 25., szerda, 09:25

Cambridge Audio audo hifi erősítő hifi erősítő sztereó erősítő Cambridge Audio erősítő Cambridge Audio hifi

A Cambridge Audio megújította CX sorozatát, ennek első két példánya a CXA61 és CXA81, amelyek mind külső, mind belső terén tartalmaznak újdonságokat.

A készülékek formavilága még az elődöknél is letisztultabb, kevesebb gombot találhatunk például az előlapon, mindezek mellé jön az, hogy a megszokott fekete vagy ezüst helyett csak az úgynevezett Lunar Grey, tehát a szürke egy árnyalatában kaphatók majd.

Cambridge Audio CXA61 sztereó erősítő

A legkézenfekvőbb belső változtatások egyike a beépített Bluetooth vevőegység, ami végre lehetővé teszi, hogy mobiltelefonról vagy tabletről is küldhetünk rájuk hanganyagot, a másik pedig az ESS Sabre chip, ami a korábban használt Wolfson DAC-ot váltotta le, így már képesek a DSD256 formátum feldolgozására, valamint a 32 bit/384 kHz jelek analógra alakítására is.

Cambridge Audio CXA61 sztereó erősítő hátlap

A típusokban található számok ezúttal is utalnak a csatornánkénti teljesítményre, tehát azokat a gyártó feleslegesnek tartotta megváltoztatni, esetleg növelni, hiszen az elődöket ezen a téren sem érte panasz. A kisebbik modellbe, ami már eleve nagyon jól fel van szerelve, pótolták a sokak által hiányolt USB-B bemenetet, ami a modern zenehallgatásnak napjainkban lassan már elengedhetetlen eleme.

Cambridge Audio CXA81 sztereó erősítő hátlap

Az RCA, koaxiális, optikai, 3,5 mm-es Jack aljzat, az A-B hangfalterminál, vagy cserélhető tápkábel mindkét típusnál adott, a nagyobbik modell pedig már XLR csatlakozókkal is fel van vértezve.

Cambridge Audio CXA81 sztereó erősítő

A Cambridge Audio két integrált, DAC-kal egybeépített sztereó erősítője az audiofil kategóriában indul újra versenybe, a hírek szerint a kisebbik külföldön már nagyon jó pontokat szerzett a szakújságíróknál. A termékek a hazai forgalmazók kínálatában október végétől érhetők el, az áruk várhatón jelentősen nem fog eltérni az elődökhöz mérten.

audiophile-szalon.hu

cambridgeaudio.com

Cambridge Audio CXA61 sztereó erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.