Philips Streamium MCi900 mini hifi teszt

Streaming for the masses

2011. június 6., hétfő, 14:05

Philips Streamium MCi 900 hifi mini hifi mikro hifi sztereó EISA hifi teszt mini hifi teszt

A Philips szeret újszerűt alkotni. Komfortosan hordozhatóvá tették anno a szalagos magnókat a kompakt kazetta (avagy magnókazetta) megteremtésével, majd egyik vetélytársukkal karöltve megalkották a kompakt lemezt is, közismertebb nevén a CD-t, ami nem kis karriert futott be. Most pedig sorra mutatják be a hálózatos lejátszás köré szerveződő modelleket, hogy már egy USB-nyi adathordozóval se kelljen bajlódjunk. Ennek a koncepciónak szülötte az MCi900 is. Egy klasszikus mini hifi formáját magára öltve.

A Philips Design legendásan innovatív

Az MCi900 kicsit más mint amit megszoktunk. Nem adja fel a klasszikus formákat, épp csak eljátszik azokkal. A két komponensű fejegység egyszerű vonalú és csinos. Az egyszerűség és használhatóság érdekében a kijelző a keskeny előlapról felkerült, önálló képernyővé cseperedve, a doboz tetejére. A két elemből álló elektronikát, szemben azzal ami a 90-es években annyira divatos volt, nem helyezhetjük el tetszés szerint egymás mellett vagy felett. Nem is igazán érthető, miért kellett ketté vágni az elektronikát.

A hangfalak formája meghökkentő. Szokott helyén, az előlapon hangszórót nem találunk. Egy fia membrán, egy árva kónusz de még egy kósza porsapka sem figyel ott. Ráadásul a dobozok erősen dőlnek is felénk, tetejükön pedig valami sci-fi-ből érkezett krómozott karon egy magassugárzó díszeleg. A magas alatt pedig, mint valami teknő, fekszik a mély/közép papírmembránja. Szokatlan, de tetszetős kialakítás.

A ferdén beültetett mély/közép sugárzónak akadnak elvi és gyakorlati előnyei. A doboz ívelt formái is jó hatással vannak a hangzásra. A csavaros kábel csatlakozók és a felettük díszelgő, belső végén öblösödő reflexcső is bizalmat ébreszt a masszívan összerakott dobozkák iránt.

Vagyis van itt tetszetős dizájn és lehetőség a jó hangzásra.

A különleges forma megérdemli az érdekes tartalmat.

Az MCi900 egy igazi mindenes zenegép. Kedvenc zenéinket hallgathatjuk CD vagy DVD lemezről, akár MP3 formátumból is. Használhatunk forrásként bármilyen pendrive-ot vagy a készülékhez mellékelt 160 GB-os merevlemezt is.

Az igényesebbek kedvéért, az MP3 mellett WAV és FLAC tartalmakat is hallgathatunk, de mód van az AAC, eAAC+ vagy Ogg lejátszásra is. Így akár veszteségmentesen tömörített zenét is élvezhetünk. Forrásként persze nem csak a gépre kötött adathordozókat használhatunk. A Streamium név mögött számos hálózatos technológia lapul. Így lejátszhatjuk akár a számítógépünkön tárolt zenéket is. Ha pedig meguntuk a Dj szerepét, átadhatjuk a zeneválasztás feladatát bármely internetes rádiónak. Válogathatunk műfajok, régiók és még sok más kritérium szerint. A helyi hálózathoz, s azon keresztül az internethez, a Philips hagyományos vezetékes vagy WiFi hálózaton keresztül is képes csatlakozni. Végül, ha már van egy USB csatlakozás és akad egy majdnem fotónyi képernyő, nem maradt ki az öncélú Jpeg megjelenítés sem.

Persze ez még nem minden. A fejegységben ott lapul a ma még alapszolgáltatásnak tekinthető FM rádió, és bemenet külső forrás hangosításához. Találunk a gépben egy teljes értékű DVD lejátszót is. Ez utóbbi lejátssza a gyári és írott lemezeket, a DivX tartalmakat. A DVD kimenetei között a hagyományos kompozit mellett találunk egy analóg RGB-t is, valamint egy HDMI-t. Ez utóbbi már azért is érdekes, mert az MCi900 a filmeket felméretezi akár 1080p felbontásúra is, ami bizony nagy dolog egy kompakt rendszer esetében.

Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900Philips Streamium MCi900

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.