Exposure 1010 CD lejátszó és 1010 integrált sztereó erősítő teszt

Belépő expozíció

2012. március 21., szerda, 11:05

Exposure 1010 CD lejátszó erősítő hifi sztereó

Ezúttal ismét egy kis darabka Anglia látogatott el hozzánk az Exposure CD-lejátszó és sztereó erősítő páros alakjában. Nincs itt semmi cicoma, semmi felesleges sallang, a kis cég ugyanis tudja, hogy mi kell a népnek a cirkuszon és kenyéren kívül. Zene!

A 38 éve fennálló Exposure nem bajlódik házimozival vagy különböző all-in-one kütyükkel, nevüket csak sztereó hifi berendezésekhez adják. Renden, van a palettájukon egy kis iPod dokkoló is, és valószínű, hogy a fennmaradásért ők is bevetnek majd idővel valami divatos dolgot, de a jelenlegi négy sorozatuk kizárólag sztereó. Ezek közül az MXC már a high-end régió felé kacsingat, míg az 1, 2 és 3 ezres sorozatuk az audiofil szegmens három szintjén foglal helyet.

Az ismerkedést mi a legkisebbel kezdjük, ami olyan puritán, hogy még a típusjelzést is lehagyták az előlapjukról. Az 1010 CD-játszó és erősítő együttes tömege nem haladja meg a 10 kg-ot, mégis hiányzik belőlük a kommerszség érzete. Mindkettő előlapján csupán az alap kezelőszervek vannak, a lemeztálca mozgása nem a legfinomabb, a kijelzőt pedig még a múlt században gyárthatták. A kasztni fém, de az sem olyan japánosan csiszolt és tükörsima, a távirányítót pedig talán ne is említsük meg. Az egész engem kicsit a szintén Brit Naim világára emlékeztet, annyi különbséggel, hogy ott ezeket a furcsaságokat valami misztikummal próbálták felpolírozni. A Naim lelkülete egyébként az erősítő hátoldalán is visszaköszön, ők alkalmazzák előszeretettel a süllyesztett hangfalterminálokat.

A felsorolt érdekességek egyébként egyáltalán nem zavaróak, inkább egy bizonyos hangulatot adnak a párosnak, ami viszont sokunk számára spártainak tűnhet, főleg a sok keleti vetélytárs mellett. Bemenetekből 5 darab van, ebből egy AV, aminek köszönhetően végfokként is használhatjuk. A teljesítmény 50 W csatornánként, ezt 120 VA-es toroid transzformátor támogatja, a jelutak rövidek, a kondenzátorok minőségi darabok. A standby fokozatot elhagyták, aminek köszönhetően bekapcsoláskor a hangsugárzó kap egy kisebb rúgást, de ezzel a megoldással néha más gyártó is előszeretettel él. A bemenetek és a pillanatnyi hangerő pozicióját LED-ek jelzik, a tárcsa analóg, szépen adagolhatjuk vele a wattokat. A lejátszón optikai és analóg bemenet van, az előlap 2 mm vastag alumínium, belülre pedig 30 VA-es trafót helyeztek el. Egyébként minden felhasznált alkatrész a minőséget sejteti, a maximum elérésének érdekében pedig még a kijelző is kikapcsolható.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.