Denon AVR-S650H házimozi erősítő teszt

A legkisebb mindenes

2019. november 27., szerda, 10:55

Denon audio házimozi házimozi erősítő Denon házimozi Denon erősítő Denon 2019 Denon teszt erősítő teszt Denon házimozi erősítő házimozi erősítő teszt

A Denon új, 2019-es AVR-S szériájának legkisebb modelljével, az 5.2 csatornás AVR-S650H-val ismerkedtünk meg. Mit várhatunk ma egy belépő kategóriájú házimozi erősítőtől?

Denon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítő hátlapDenon AVR-S650H házimozi erősítő Phono bemenetDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítőDenon AVR-S650H házimozi erősítő távvezérlőDenon AVR-S650H házimozi erősítő távvezérlőDenon AVR-S650H házimozi erősítő menüDenon AVR-S650H házimozi erősítő menüDenon AVR-S650H házimozi erősítő menüDenon AVR-S650H házimozi erősítő menüHEOS by Denon

Mondják, fontos az első benyomás

Kicsomagolás után a fekete készülékre nézve a már jól ismert, letisztult Denon dizájn köszön vissza. Egyenes élek, az előlap minimalista síkján sorokba rendezett gombok, fejhallgató, mérőmikrofon és USB csatlakozók és a megszokott bemenetválasztó és hangerő potméter.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

Örültünk a méretes kijelzőnek, továbbra is jól olvasható még a kanapéról nézve is, de nem örültünk az előlapi HDMI csatlakozó hiányának.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

A tudást, szolgáltatásokat tekintve az elődhöz képest alig történt változás, a DAC modult cserélték 192 kHz/24 bit felbontásúról, 192 kHz/32 bit-esre, csatlakoztathatunk hozzá Bluetooth fej/fülhallgatót és frissítették egy-két szabvány - Enhanced Audio Return Channel (eARC) és HDCP 2.3 - támogatásával.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő hátlap

A hátlap egy átlag házimozi erősítőhöz képest szinte sivár. Nincs "millió" csatorna, semmilyen 3D hangformátum (Dolby Atmos, DTS:X vagy Auro3D) támogatás - maradt az 5.2, nincs 4K felskálázás, ChromeCast csatlakozási lehetőség és a nem túl acélos 75 W kimenő teljesítményt (2 csatornát meghajtva) sem lehet végerősítőre kapcsolva feljebb tornászni.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

Azonban ezen az árszínvonalon így is nagyon szép csokornyi szolgáltatást kapunk a legkisebb Denontól.

HEOS by Denon

Van itt HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma, 4K áteresztés, HEOS multiroom rendszer, Amazon Alexa, Apple Siri és Google hang-asszisztens, Ethernet, WiFi és Bluetooth hálózati csatlakozás, phono bemenet, szinte minden fontosabb streaming platform (pl. Amazon Prime, Spotify, TIDAL, TuneIn, Deezer, Napster) és internet rádió (pl. Pandora és SiriusXM).

A sok funkció és lehetőség számbavétele után kapcsoljuk is be készülékünket!

Egy Denon házimozi erősítő üzembehelyezése mindig gyerekjáték. A Denon Setup Assistant a telepítési folyamat minden lépésénél bolondbiztosan vezet végig a felhasználói felület nyelvkiválasztásától kezdve a hangszórók mérőmikrofonos beállításáig. Ez utóbbi ezúttal is az Audyssey MultEQ.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő menü

Lássuk, hogyan teljesít!

A tesztet egy akusztikailag nem kezelt, 20-25 m2-es nappaliban végeztük, melynek berendezése célszerűen egy négytagú család kikapcsolódását, szórakozását és pihenését - zenehallgatást, filmnézést - szolgálja.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

A Quantum csendje nyitójelenetében jól közvetítette a gumik csikorgását, az összeérő karosszériák hangjától pedig libabőr futott át rajtunk. Persze az is lehetséges, ez a hatás annak köszönhető, hogy gyönyörű autók ütköztek...

A kikötői jelenetnél megfelelően festette körénk a tengeri madarak zaját, a szél játékát és a hullámok morajlását.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő távvezérlő

A motorcsónakos száguldás, az ócska repülőgéptestet átütő golyók körülöttünk süvítő hangja harmonikusan egészítette ki a vizuális élményt.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

Pontosan ezt várjuk egy több csatornás rendszertől és azon belül egy házimozi erősítőtől! Könnyebben helyezzük magunkat a szereplők helyébe, testközelibb a filmélmény és nagyszerűen egészíti ki a hang a képernyőn látottakat, akár filmről, akár játékról van szó.

Hiába a legkisebb készülék a Denon kínálatában és kb. feleannyi hangfalat csatlakoztathatunk, mint amit a mai csúcskategória megkíván, nagyon szórakoztató tud lenni, ha szem előtt tartjuk a korlátait, és nem túlzóak az elvárásaink.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

Nézzük meg, hogyan teljesít ez a házimozi erősítő, ha a képanyagot nélkülöznünk kell!

Többféle tömörített és veszteségmentes formátummal is teszteltük a készülék sztereó képességeit, USB-ről, NAS-ról és streaming szolgáltatásról hallgattuk a zeneszámokat.

Az elefánt koncertet Ten Walls - Walking with Elephants számában, Elvis - Fever-ében a csettintések kellőképpen pontos megszólalását és a Király énekének megjelenítését vagy akár az In the Hall of the Mountain King nagyzenekari mű előadását. Belépő szintű AVR-hez mérten jól boldogult az elektronikus stílussal és megfelelően pozícionálta az énekest, a zenészeket és az egyes hangszercsoportokat. A dinamika nem hengerelt le ugyan minket, de ezt ebben a kategóriában nem is vártuk el.

Denon AVR-S650H házimozi erősítő

A Denon AVR-S650H egyszerű, megfizethető és jó megoldás azoknak, akik tovább lépnének az egydobozos, mindent egyben házimozi készletekről vagy kiegészítenék HEOS-képes rendszerüket egy (második) AVR-rel. Bár nem minden elképzelhető tudással felvértezett készülék, kategóriájában nem okoz csalódást.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.