Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró teszt

2020. november 5., csütörtök, 14:00

Panasonic PartyBox audio hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró Panasonic hangszóró Panasonic hangfal parti hangfal hangfal teszt Panasonic teszt Bluetooth hangszóró teszt Panasonic hangfal teszt Panasonic PartyBox teszt

Nemrégiben volt szerencsénk megismerkedni a Panasonic SC-TMAX cseppet sem visszafogott külsejű és méretű, parti hangszóró sorozatának három tagjával. A diszkrétnek nem nevezhető monstrumok után, rendhagyó módon most a család legkisebb tagja mutatkozott be, az SC-TMAX5 személyében.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 parti hangszóróPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 AppPanasonic SC-TMAX5 App

A méret nem minden

Bár buli hangszórókról beszélünk, valahogy tesztalanyunkat mégsem éreztük maradéktalanul e kategóriába sorolhatónak. A típusnév ugyanaz, mint a "nagyoké" az SC-TMAX5 mégis teljesen más külsőt kapott, ami nekünk jobban tetszik. Formára és stílusra letisztultabb, sallangoktól és felesleges csicsától mentes, kezelőszervei könnyen áttekinthetőek és logikusak, egyszerűen kezelhetők.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró

A kétutas, basszreflex rendszerű készülék D osztályú erősítője papíron 150 W leadására képes, melyet egy 16 cm-es mélyközép- és két 5 cm-es magassugárzó igyekszik tudomásunkra adni. A készülék súlya mindössze 6,5 kg, ami ezekkel a méretekkel sajnos csak egy dolgot jelenthet. Ahogy a többi modellnél, úgy a legkisebb tesó sem kapott beépített akkumulátort, amit itt viszont már nehéz kimagyarázni. Ugyan van lehetőség utólagos segéd akkumulátor csatlakoztatására akár egy powerbank formájában, a lényeg, hogy minimum 2 A kimenő árama legyen, de azzal számolni kell, hogy ebben az esetben a zenei teljesítmény kevesebb, mint 50 %-át kapjuk meg. A működési idő természetesen kizárólag a segédakkumulátor teljesítményén múlik, így érdemes erre a célra egy combosabb kiadást választani, az pedig, hogy ennek használata mennyit bonyolít a felhasználói élményen, már egy másik kérdés.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró

Amennyiben lehetőség van hálózati áramon használni a TMAX5-öt, az elvben 150 W (RMS) teljesítmény mellett egyéb előnyöket is élvezhetünk. Bluetooth hangszóróknál jellemzően alap funkció, hogy tudjuk mobil készülékeinket tölteni, ám ez eddig csak a megfelelő kábelekkel volt ez lehetséges. Az új TMAX5 ezzel szemben minden QI kompatibilis ketyerét képes feltölteni úgy, hogy a tetejére helyezzük azt. Nekünk valahogy jobban tetszik ez a lehetőség a hangszóró fedőlapján, mint például egy "vicces" hangeffekt pad.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró

A Bluetooth (v4.2) kapcsolaton felül természetesen USB és AUX aljzat is lehetőséget kínál zenéink lejátszására, előbbi, a nagyobb TMAX-okhoz hasonlóan maximum MP3 fájlokkal bír el, bár a magasabb felbontás szépségeit amúgy sem tudná hűen visszaadni, így ez érthető.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró

Működés közben

Mielőtt beüzemeltük volna a hangszórót, beélesítettük a Panasonic Max Juke alkalmazást, majd a Bluetooth párosítást követően azonnal megtalálták egymást az applikációval. Ettől kezdve mobil készülékünkről is vezérelhettük a lejátszást a készüléken tárolt zenék közül vagy akár YouTube-ról is, kezelhettük a hangszóró körül gerjedő LED sáv színeit és ritmusát lényegében végtelen színvariánsban.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró

A hangszóró tetején lévő töltő felület peremén természetesen minden kezelőszerv megtalálható, így igény szerint onnan is tudjuk irányítani a bulit. Itt találtunk egy demo feliratú gombot is, melynek 2 másodperces lenyomása után demonstrálja a hangszóró a tudását, vagy akár segít egy gyors beállításban. Ugyanitt található a mélyhang emelés is, ami igény esetén plusz egy fokozatot tud rádobni a basszusokra.

Panasonic SC-TMAX5 App

Zenei tesztünk előtt több napig magára hagytuk az SC-TMAX5-öt, hadd járja át az élet és a ritmusok, így valamelyest átmozgathatta magát a "vizsga" előtt.

Panasonic SC-TMAX5 parti hangszóró

A nagyobbacska Panasonic-ok karaktere azonnal visszaköszönt a legkisebb modellből is. A magas és közép frekvenciasáv visszafogottan bújt elő a dobozból, de a hangerő növelésére magára talált a rendszer. Kissé fedett, fátyolos hangzása itt sem tette lehetővé, hogy a finomabb akusztikus muzsikákat, mint Miles Davis, Norah Jones stb. részesítsen előnyben, ezért ezt a részt hamar át is ugrottuk. A könnyebb stílusokkal, mint Pink, Faithless, Fatboy Slim stb. már egyértelműen jobban megbarátkozott a TMAX5, de az az átütő dinamika és erő még mindig nem került elő. Basszusokon még a D Bass gomb sem tudott akkorát lendíteni, hogy megremegjenek a bútoraink, de egy sarokhoz közel rakva már érezhető volt a javulás. A hangzásvilága kissé olcsó dobozos hatású, de ez hosszas járatás után javulhat, és ami azt illeti, az árcédulán szereplő összeg sem túl magas, így nem is vártunk audiofil hangzást.

Panasonic SC-TMAX5 App

Összegzés

A Panasonic SC-TMAX5 a TMAX sorozat legkisebbjeként sem kell, hogy szégyenkezzen a teljesítménye miatt. Buli funkcióit tekintve nincs telezsúfolva felesleges zajkeltő gombokkal, mégis minden fontos dolog megvan benne. Majdnem! Számunkra megbocsáthatatlan bűn egy ilyen kompakt hordozható zenedoboznál, hogy nincs benne egy hosszú üzemidőt biztosító akkumulátor, vagy egy MP3-nál magasabb szintű kompatibilitás. Ezzel sajnos nincs mit tenni, de az összképet nézve az SC-TMAX5 tökéletesen ellátja azt a feladatot, amire kitalálták, viszonylag korrekt áron.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.