LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró teszt

2021. szeptember 9., csütörtök, 00:45

LAMAX audio hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth hangfal Bluetooth hangszóró vízálló hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Bluetooth hangszóró teszt

A LAMAX Sounder SO-1 hordozható vezetékmentes hangszóró megjelenésekor jó alternatívát nyújtott a neves gyártók termékeivel szemben; kedvező áron kínált remek hangzást. Megnéztük, hogyan állja a sarat az új, Sounder2 Bluetooth hangszóró a konkurenciával szemben.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró 360 fokos hangzás

Küllem

A LAMAX kínálatában számtalan hordozható Bluetooth hangszóró található. A Sounder2 a manapság divatos hengeres dizájnt képviseli. Dicséretes, hogy az új modell szakított az SO-1 nevű előd, sörösdobozra hasonlító formájával. A megjelenés modernebb, kompaktabb lett. Ehhez párosul a meggyőző, 600 grammos tömeg. A színvilág változatlan, fekete és türkiz. A kialakításnak köszönhetően elsősorban állítva használhatjuk a hangsugárzót, ami négy kis gumilábán stabilan és rezgésmentesen áll.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró

A középen, függőlegesen elhelyezett kezelőszervek az ebben a kategóriában megszokottak: bekapcsoló/hangeffekt /párosítás gomb, a + gomb segítségével növelhetjük a hangerőt, vagy hosszan nyomva léphetünk a következő zeneszámra. A Play gombot megnyomva elindíthatjuk és megállíthatjuk a zenét. A - gomb a hangerő csökkentésére és egy zeneszám visszalépésére szolgál. A Z alakú ikonnal ellátott gomb a források közötti váltást teszi lehetővé. Bluetooth, micro-SD, AUX funkciók között tudunk lépegetni. Mivel a LAMAX Sounder2 IP67 minősítésű, egy kipattintható gumifedél mögött helyezkedik el az USB-C töltőaljzat, a micro-SD kártyaolvasó és a 3,5 mm-es AUX Jack bemenet.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró

A hangerő állítására lehetőségünk van a fedélen található hagyományosan tekergethető gombbal is. A belső felépítés is korszerűsítésen esett át, immáron Bluetooth v5.0 kapcsolat áll rendelkezésre, aminek köszönhetően a hatótáv 18 méterre, az üzemidő 12 órára nőtt úgy, hogy maradt a 4000 mAh kapacitású akkumulátor. A két, 15 wattos hangszóró két oldalt található, amit megtámogattak egy talp mögött elhelyezett passzív mélysugárzóval. A csomagban egy USB-C töltőkábelt, egy 3,5 mm-es Jack kábelt találunk.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró

Használat közben

A hangsugárzót otthoni Home Office környezetben próbáltuk ki. Vegyesen használtuk szobában és a szabadban. A csatlakozás a szokott módon, a bekapcsoló gomb nyomva tartásával történik. A telefon azonnal megtalálta a Sounder2-t, a kapcsolat stabil és szakadozástól mentes volt. Az asztalon állva működés közben a masszív megépítésnek köszönhetően nem mászkált, nem zörgött. A kezelőgombok erőteljes nyomásra működnek, a kidomborodó ikonok nehezen kitapinthatók. A források váltása gyorsan történt, a behelyezett micro-SD kártyán tárolt zenék lejátszása is hibátlanul működött, igaz csak MP3 formátumban. A gyártó által megadott 12 órás üzemidő fél hangerőn és kikapcsolt hangzásjavító funkciókkal elérhető. Az akkumulátor feltöltése alap töltővel 3 óra, az általunk használt 45 W-os töltővel kb. 1,5 óra volt. A textil utánzatú burkolat nem lepattintható, így az elődhöz tartozó cserélhető burkolatok itt nem használhatók. A hangszórót ellátták True Wireless Stereo üzemmóddal, így két Sounder2 hangszórót összekapcsolhatunk és valódi sztereó élményt kapunk. A készülék rendelkezik beépített mikrofonnal, így telefonálás vagy a hangasszisztensek elérése is lehetséges.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró

Hangminőség

A LAMAX Sounder2 meghallgatását mobiltelefonnal, Spotify és TIDAL zenékkel végeztük. A hangminőség kikapcsolt effektekkel meggyőző, erőteljes volt. A hangsugárzó hangolása elsősorban fiatalos, sok mélyhanggal operáló zenékhez lett illesztve. A faltól távol elhelyezve ez nem volt zavaró, háttérzenéléshez ideális. Szekrény polcára, sarokba elhelyezve a hangjában felerősödött a mélytartomány, magas hangerőn kissé brummogóssá vált. Ezt tovább fokozhatjuk a mélyhangkiemelő effektus bekapcsolásával. A rengeteg mélyhang még jót is tett a modern, elektronikus zenéknek, hála a 30 W teljesítménynek, képes volt egy 20 négyzetméteres szobát betölteni. A 360 fokos hangzás érdekes, kicsit megnyújtotta a teret, de elsősorban a hangszóró körül értendő a 360°, így aki azt várja, hogy belehelyezi a zenei történésbe a hallgatót, az csalódni fog. A fentebb említett hangerő normál szobai használatnál több, mint elegendőnek bizonyult. Szabadtéren már érdemes kapcsolni a mélyhang kiemelést és feljebb tekerni a hangerőt a megfelelő hangélmény eléréséhez.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró 360 fokos hangzás

Végszó

A fiatalabb korosztály számára sokoldalúan használható a LAMAX Sounder2. A hosszú üzemidő, a stabil Bluetooth kapcsolat fontos szempont azoknak, akik problémamentes és jó hangú hangsugárzót keresnek. A hangzása inkább a modern elektronikus zene kedvelőinek fog tetszeni. A kapcsolható plusz mélykiemelés és a 360 fokos "hangzás" kevésbé zavaró elektronikus zenén. A 30 W teljesítmény normál dolgozó vagy hálószobában több mint megfelelő.

LAMAX Sounder2 Bluetooth hangszóró

Kinek ajánlott?

Mindazoknak, akiknek fontos a kedvező ár és a sokoldalú használat lehetősége. Ebben a 20-30 ezer forintos ársávban a nagy nevek elvétve és csak alapmodellekkel vannak jelen. A LAMAX Sounder2 masszív megépítésével, nagy teljesítményével és fiatalos hangzásával remek alternatívát nyújt a konkurens termékekhez képest.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.