LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró teszt

2020. szeptember 30., szerda, 22:45

LAMAX audio hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth hangfal Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszórókból annyi van jelenleg a piacon, hogy ha valaki éppen vásárlás előtt áll, nincs könnyű dolga. Nem állítjuk, hogy a cikkünkben szereplő termékkel megkönnyítjük majd bárki életét ezen a téren, viszont kínálunk egy olyan alternatívát, ami rengeteg szempontból versenyképes. Jöjjön hát a LAMAX Sentinel 2!

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró karabinerLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró karabinerLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóróLAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

Mindene a hosszútávú védelem és a strapabíróság

A LAMAX név nem lehet közismert a hazai kereskedelemben, pedig gyártanak elektromos robogót, akció és autós kamerát, különböző okos eszközöket, Bluetooth fej- és fülhallgatót, valamint aktív hangszórót is. Minket elsősorban az utóbbiak érdekelnek, közülük is a Sentinel 2, ami egy kompakt rendszer, hiszen mindössze 186x62x50 mm-es méretekkel rendelkezik, a tömege is alig több, mint fél kg. Nem mondhatjuk, hogy a formavilága teljesen egyedi, de mindenképpen jópofa a kinézete, és nagyon strapabírónak tűnik az IP67 tanúsítványú gumibevonatnak köszönhetően.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

Kezdjük a bemutatást a külsővel! A Sentinel 2 szürke, hasonlóan a gumi eredeti színéhez, más kivitelben nem is készül, tehát harsányabb pártiak esetleg fanyaloghatnak, szerintünk viszont teljesen rendben van. Az előlapon sűrű rács védi a beépített hangszórókat, csupán a cég emblémáját tüntették fel jókora betűkkel, ám a készülékkel megegyező színben, így kerülve minden hivalkodást. A tetőlapon az üzembehelyező gomb mellett találjuk a zeneszámok elindításának vagy megállításának az opcióját, léptethetünk is, valamint kiválaszthatjuk a jelforrást. Mindegyikük az aktuális ikont formálja, érintőfelületük elég gyorsan reagál, főleg a bevonatot tekintve. Itt újból feltűnik a cég neve a típussal együtt türkizkék színben, ami talán az egyetlen kissé hivalkodó megoldás, de ez sem bántja a szemet.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

Igen, a LAMAX Sentinel 2 esetében a Bluetooth kapcsolat mellett lehetőségünk van 3,5 mm-es Jack bemeneten keresztül csatlakoztatni más készüléket, és használhatunk micro SD kártyát is. Ezek elérhetősége az egyik oldalon egy lenyitható gumibetét alatt található egy USB-C aljzat társaságában, ami a készülék töltését teszi lehetővé. Már itt érdemes megemlítenünk azt, hogy a LAMAX a beépített 3600 mAh kapacitású akkumulátorának köszönhetően akár 24 órán keresztül is képes minket szórakoztatni, ami egyáltalán nem kevés.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

A készülék másik oldala is tartogat érdembeli "funkciót" számunkra, hiszen a karabineren található luknak köszönhetően felakaszthatjuk bárhová, de az itt elhelyezett csiptetővel még a hátizsákunkhoz is stabilan rögzíthetjük. Igen, a LAMAX készülék a bevonatának köszönhetően ellenáll a fürdőszobai párának és a konyhai gőznek, de kivihetjük a szabadba is, ahol talán csak a kubai klíma, vagy a tengerek sós vize foghat ki rajta, de a medencében akár 30 percen át is bírja a gyűrődést.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró karabiner

A Sentinel 2 teljesítménye összesen 20 watt, ezt kettő darab 48 mm-es szélessávú hangszóró nyújtja nekünk. Bluetooth jelátvitelből a legújabb 5-ös verziót alkalmazták, ami mindenképpen jó pont, ahogyan a TWS, tehát True Wireless Stereo funkció is, amivel csatlakoztathatunk mobilunkhoz még egy ilyen készüléket, ráadásul késleltetés-mentesen. Ezzel a megoldással nem csupán létrehozunk egy aktív sztereó rendszert, de a telefonunk akksiját is kíméljük, a vezérlést pedig akár 20 méterről is elvégezhetjük.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

Őrszemünk azért még zenélni is tud

A LAMAX Sentinel 2 beüzemelése egyszerű, a Bluetooth kapcsolat pedig egy pillanat alatt létrejön, tehát az első lépésekkel nincs is gond. A négy darab pici talpacskának köszönhetően a stabilitás megfelelő, de inkább abban van szerepük, hogy az alsó rész ne kopjon. A teljes töltés megtörténik a cég által vállalt 3 óra alatt, az USB-C bemenetet is rejtő gumifedél könnyen mozdítható, és szerencsére vissza is állítható ezt követően. Erre azért érdemes odafigyelnünk, ha a vízállóságot akarjuk próbára tenni, mert nem megfelelő illesztésnél bekövetkezhet a baj. A váltás a bemenetek között gyors, ahogyan a vezérlőgombok is gond nélkül működnek, nem kell az ujjunkat a fájdalom határáig rányomnunk, hogy reagáljanak, tehát a vezérlés is abszolút rendben van.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

A gyártó a weboldalán elég hangzatos szavakat használ a hangzást illetően, mi viszont már az elején leszögezzük, hogy ekkora méretből és teljesítményből ugyan lehetne nagyobb teljesítményt is kisajtolni, a LAMAX Sentinel 2 esetében mégsem éltek ezzel a lehetőséggel. Ez eleinte furcsa lehet, hiszen inkább szellős, és magasabb tónusú hangzást kapunk, mintsem brummogósat, ami megszokottabb egy ekkora méretű Bluetooth hangszóróból. Ezáltal a megszólalása nem feltétlenül dögös, nem is teljesen 3D-s, és nem is nevezhető hangosnak, viszont nagyon laza és szórakoztató. Szét tudja választani a tartományokat, de egységben is tartja azokat, tulajdonképpen folyamatos a zene áramlása. Nem vállalja túl magát, ezért elsősorban fürdő- vagy dolgozószobába, esetleg konyhába tudjuk ajánlani a teljesítménye révén, amit természetesen tudunk növelni egy további Sentinel 2 bevetésével - aminek kipróbálására sajnos nem volt lehetőségünk.

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró karabiner

A külső hatások száma véges volt a repertoárunkban, de az biztos, hogy a port, párát és nedvességét tényleg elviseli, az eltávolításuk pedig tényleg csak egy mozdulat. Nagyon jó ötletnek tartjuk, hogy a hátizsákunkhoz is csíptethetjük a készüléket (ha az is akarja), így a baráti társaság túrázás közben sem marad zene nélkül, és különösebben óvnunk sem kell. A természetben ugyan tovább csökken a teljesítménye, de beszélgetés, séta közben bőven elegendő. A kapcsolat továbbra is zavartalan marad, egyedül a hálózat stabilitása vethet gátat a szórakozásban, ha erdőben, ne adj isten dzsungelben járkálnánk éppen. Az ott rejtőzködő vadállatokat mondjuk amúgy sem ildomos megzavarni…

LAMAX Sentinel 2 Bluetooth hangszóró

A LAMAX Sentinel 2 egy kisméretű Bluetooth hangszóró, aminek teljesítménye ugyan nem nagy, de elegendő. Otthoni használat esetében érdemes még egy készüléket vennünk, és még mindig bőven 40 ezer forint alatt maradunk. Akkor viszont képes megtölteni egy kisebb nappalit is, az előadása pedig egészséges, részletes és lazán szórakoztató. Pornak, nedvességnek ellenáll, így külső helyszíneken is bátran használhatjuk, főleg azért, mert a burkolat és a kivitel valóban minőségi. 17 ezer forintért mindenképpen ajánlott a korlátaival együtt is azoknak, akiknek nem a nagy hang a fontos, hanem a szórakoztató előadás, a strapabíró kivitel, a könnyű kezelhetőség és az időtállóság.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.