Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró teszt

2021. március 15., hétfő, 09:20

HK audio hangfal hangszóró hangrendszer Harman Kardon Bluetooth hangfal Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Harman Kardon hangfal Bluetooth hangfal teszt Bluetooth hangszóró teszt

A Harman Kardon Aura Studio Bluetooth hangszóró modelljei közül az elsőt közel 5 éve vettük górcső alá, a szerkesztőségben mindenki tetszését elnyerte külső és előadás tekintetében is. Nemrég mutatta be a cég a sorozat harmadik generációját, ami nem meglepő módon ismét egyéni külsővel rendelkezik, a zeneiség terén pedig reményeink szerint nem enged az eddigiekből.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró logoHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró hátlapHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró dobozHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóróHarman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

A hagyományokra épülve, de minden téren megújulva, azaz vissza a jövőbe 3

A Harman Kardon már elég régen favorizálja azt, hogy termékeit a külső jegyek alapján is meg tudjuk különböztetni a vetélytársaitól, legyen az bármelyik kategória. Ezt így is kell csinálni, bár a nulla dizájnnal is ki lehet tűnni a tömegből, viszont nem a Bluetooth hangszórók tengerében. A Harman elég sok terméket kínál, és mind elég egyéni, az Aura Studio 3 azonban ezek közül is kilóg. Az eredeti koncepció maradt, hiszen még mindig tudjuk azt mondani a ház asszonyának, hogy ez egy kukta, ami mindezek mellett világít és zenélni is tud, csupán az eredeti funkcióját veszítette el közben.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

Az Aura Studio 3 központi eleme ezúttal is az ívelt, átlátszó, füstszínű plexitető, ami a feltűnés mellett a beépített mélysugárzó munkáját támogatja elsősorban. Utóbbi 130 mm-es, segítségével pedig egészen 45 Hz-ig (-6 dB) ereszkedik le a mélytartomány. A hangszóró lefelé irányul, a távolságot három láb tartja az asztaltól vagy padlótól.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

A plexiréteg felőli oldalon pedig hullámos műanyag betét védi és rejti el a nem látványos alkatrészeket, ahová beépítették a megszokott világítást is, ami nem keveset dob a hangulaton, de azt nem állíthatjuk, hogy zavaró lenne bárki számára.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

A mélytartomány 100 W-os erősítést kapott, de természetesen itt nem áll meg a történet. A korábbi modellekhez hasonlóan még hat darab hangszórót integráltak a mélysugárzó köré, melyek mérete 40 mm, és nagyon finom védőszövet takarja őket. 2x15 wattnyi teljesítmény mozgatja a membránokat, az összesen hét darab hangszóró és a megtervezett elhelyezésük pedig 360 fokos hangterjedést ígér.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró logo

A kör peremén alapvető érintő funkciógombokat is találunk, innen tudjuk bekapcsolni a készüléket, aktiválni a Bluetooth kapcsolatot, ami 4.2 verziójú, valamint állíthatjuk a fényt. Sajnálatos, hogy a nyomást tulajdonképpen nem érzékeljük, és LED-et sem építettek hozzájuk, így érhet meglepetés, ha a közelében várjuk a csodát, pontosabban a zenét, ami a kapcsolat létrejöttével elég gyorsan megtörténik. Érdemes megemlítenünk még azt is, hogy ha üzem közben felemeljük a készüléket, akkor egyszerűen kikapcsol. Ez tulajdonképpen védelmi funkció arra az esetre, ha felborulna, de szimpla áthelyezés közben azért zavaró, mert bizony újra kell kezdeni mindent elölről.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

Az Aura Studio 3 nem rendelkezik akkumulátorral, csak hálózatról üzemeltethető, amihez borotvacsatlakozós kábel áll a rendelkezésünkre, továbbá egy mini Jack, ha fizikailag szeretnénk összekötni a jelforrással. A készülék nagyon igényes kivitelű, a felhasznált anyagok példaértékűek, a dizájn pedig továbbra is egyéni. Már nem fog olyan nagy meglepetést okozni, mint az első megjelenésekor, és a nagy dömpingben esetleg megosztó is lehet ez a forma, de az biztos, hogy szó nélkül nem fogunk elmenni mellette.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

A lényeg ezúttal is a szórakoztatás

A Harman Kardon Aura Studio 3 tulajdonképpen folytatja ez eddig kitaposott utat. Ahogyan írtuk, sajnos a kettes modellhez nem volt szerencsénk, de az első hangzásvilága mindenképpen érzékelhető, sőt, még erőteljesebben. A mélynyomó méretéből adódóan, és annak basszreflex kialakítása révén olyan nyomást kapunk, ami ettől a mérettől tulajdonképpen manapság elvárható, mégis döbbenetet kelt. Nagyon kerek és testes mélyhangok ölelik körül a HK újdonságát, így a marketingben és a dobozon is olvasható 360 fokos hangzás tényleg megvalósulni látszik. A hangerő bőven elegendő, sarokba szorítva természetesen dominánsabbá és kicsit szűkebbé válik, de központi helyen, ahová valóban szánták, fogja igazán jól érezni magát. Ilyenkor a mélyszekció továbbra sem hátrál az agarakkal, viszont a hat darab közép és magastartományért felelős hangszóró is kellő térhez jut ahhoz, hogy megmutassa a valódi tudását. Ha csupán az éjjeliszekrényen jut számára hely, vagy buli közben féltjük a tobzódó társaságtól, akkor nem esik zavarba a kisebb tértől sem, csak érezni rajta a feszengést, pontosabban azt, hogy sokkal többre képes. Igen, az Aura Studio 3 nem arra való, hogy olvasás vagy relaxálás közben halkan zenélgessen nekünk, nagyobb hangerőn és tempós zenével érzi jól magát.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

Ennek ismeretében a finomabb zenéket nem is érdemes forszíroznunk, viszont bármilyen jellegű, legyen az pop, rock, RnB, diszkó, jazzrock, már meg fogja tudni mutatni a képességeit. Univerzálisabb felhasználásra inkább a retró rádió kinézetű modelleket ajánljuk, amelyek szintén alkalmasak mindezekre, viszont egy könyvespolcon is jól érzik magukat. Az Aura Studio 3 viszont nem. Eleve elég feltűnő jelenség, az előadását sejtelmes fényhullámokkal képes alátámasztani, a tempót pedig folyamatosan diktálja. Roppant szórakoztató és divatos a hangja, ami egyensúlyban van a külsejével, tehát a HK nem zsákbamacskát árul, azt kapjuk, amit a dizájn alapján elképzelünk. Maga a hangzás olyan vérbeli Harman, amit ilyen rendszerű készülékben és árfekvésben megálmodtak, de a 2.1-es, és drágább készülékeik emléke is megrohan, miközben szól. Ezzel egyáltalán nincs baj, már akkor is szerettük ezt a jellegű megközelítést, aminek az értékéből szerencsére a mai napig nem kopott semmi.

A dinamikus, erőtől duzzadó, és pontos előadással tehát nem akadhat probléma, ha szórakozni, vagy szórakoztatni akarunk, és még a külső is magára vonja a figyelmet. A külső, ami lehetett volna sokkal feltűnőbb is, alkalmazhattak volna esetleg fényes fekete plexit is, amivel tovább erősítették volna mondjuk a Star Wars rajongók elismerését, de itt elsősorban az volt a mérvadó, hogy inkább bútorként simuljon a lakókörnyezetünkbe, nem pedig az, hogy a gyerekek tapogassák körbe nap, mint nap.

Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth hangszóró

A Harman Kardon Aura Studio 3 hozza a korábbi modellek formavilágát és hangzását, természetesen mindazt átgondolva és frissítve. A külseje továbbra is látványos, de nem tolakodó, személyében nem egy UFO-t, hanem egy modern bútordarabot engedünk be az otthonunkba. Előadása dinamikus, erőteljes és kellően részletező, ezért elsősorban minimum szobahangerőre lehet ajánlani, háttérzenére, "szúszára" nem ő lesz a legalkalmasabb, hanem mondjuk egy Klipsch vagy Audio Pro, ráadásul ott a formaterv is jobban idomul egy klasszikus berendezésű lakáshoz. Ajánljuk minden fiatalnak és fiatal lelkületű felnőttnek, akik hangosan és társaságban szeretnek zenét hallgatni, ahol a meggyőző zenei teljesítmény mellé még félhomályban is jut a Harman Kardon látványos aurájából.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.