Xtrfy H1 gamer headset teszt

2022. október 6., csütörtök, 00:25

Xtrfy fejhallgató headset teszt gamer fejhallgató gamer headset headset teszt fejhallgató teszt Xtrfy teszt Xtrfy fejhallgató teszt Xtrfy headset teszt gamer fejhallgató teszt gamer headset teszt

Mindig izgalmas élmény egy korábban nem ismert gyártó termékeivel először találkozni, főleg ha az első pillanattól kezdve pozitív benyomások sora vár az emberre. Bár az Xtrfy márka lassan 10 éves lesz, a fejhallgató/headset ösvényre csak 2017-ben léptek rá a H1 megalkotásával - és milyen jól tették! Mitől olyan jó ez a majdnem öt éves termék? Soroljuk az okokat.

Xtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headset fejpántXtrfy H1 gamer headset mikrofonXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headset tartozékokXtrfy H1 gamer headset tartozékokXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headsetXtrfy H1 gamer headset

Jó helyen vannak a gyökerei

A méltán hírhedt, rohasztott halkonzerv (surströmming) kivételével minden, amit a svédek adnak a világnak, alapvetően kategóriáján belül a legfelsőbb szinteket képviseli (bár, mivel a fent említett termék önmaga kategóriájának egyetlen versenyzője, talán nincs is kivétel). A svéd technológia a viking kovácsok acél remekműveitől a Saab-on keresztül a Koenigsegg-ig hosszú ideje világhírű, de napjainkban már a svéd dizájn is etalonnak számít. Szórakoztató elektronikai téren hiába keressük a hangzatos, nagy neveket, de ez semmiképpen nem jelenti azt, hogy a nagyrészt "családi" vállalatok nem képesek felvenni a versenyt az iparág nemzetközi óriásaival, ha minőségről és teljesítményről van szó. Az Xtrfy is ebből a talajból nőtt ki, és az eredetileg a végtelenségig személyre szabható gamer billentyűzetekből és egerekből álló termékpalettára került fel egy (azóta kettő) headset.

Xtrfy H1 gamer headset

Egy kis odafigyelés csodákra képes

Az Xtrfy H1 kicsomagolásakor azonnal feltűnik a visszafogott igényesség, ami a külső megjelenését jellemzi. A matt feketén és az alumínium szürkéjén kívül nem találkozunk más színekkel.

Xtrfy H1 gamer headset

A fémfelületek valójában finoman szálcsiszoltak, ha közelebbről is megnézzük (részletekben a lényeg), és meglepő természetességgel illeszkednek a fekete elemek rendszerébe. Az alumínium váznak köszönhetően adott egy strapabíró, masszív szerkezet, ami mégis meglepően könnyű. A formavilága, vonalvezetése a természetességet és a mérnöki tudatosságot egyszerre sugározza, amennyire jól mutat, olyan okosan látja el a feladatát.

Xtrfy H1 gamer headset

Matrackirály

A fejpánt nem csak belül, de még kívül is párnázva van, természetesen a belső oldalon kicsit komolyabb megoldásokkal. A fül köré fekvő vaskos párnák úgy olvadnak rá a fejünkre, mint libazsír a friss pirítósra, és mivel a zárt kialakítású hangszóróházak elég nagyok, valószínűleg nincs az a fülpár, amivel ez a párnázás ne lenne kompatibilis.

Xtrfy H1 gamer headset fejpánt

A kábelek szintén könnyűek, és elég lágyak, amellett, hogy érezhetően jó minőségűek. Nagyobb, vagy érzékenyebb fejű gamerek is garantáltan jól fogják magukat érezni akár több órán át tartó használat közben-után is.

Xtrfy H1 gamer headset

Ami a használatot illeti

Az egyszerűség lehetett a vezérelv, melyet a H1 tervezői követtek, ugyanis az egyetlen kezelőszervnek nevezhető elem, amit a fejhallgató kábelén, mellmagasságban helyeztek el, mindössze három funkcióval rendelkezik.

Xtrfy H1 gamer headset tartozékok

A gyufásdoboz méretű kütyü egyik oldalán egy mikrofon némító gomb, a másik oldalon két hangerő szabályozó található (kimeneti, illetve mikrofon bemeneti). Megnézni, megjegyezni, majd szinte ösztönös könnyedséggel használni a pillanat műve, és őszintén, ezen kívül mást már nem is kell megtanulni, indulhat a szórakozás, vagy a munka.

Xtrfy H1 gamer headset tartozékok

60 mm

A fenti adat nem más, mint a hangszórók átmérője, ami viszonylag nagynak számít ezen a területen, ezzel megalapozva az átlagnál talán nagyobb elvárásokat is. Megdöbbentő lenne, ha a fentiek után csalódásról számolnánk be, de senki nem fog meglepődni, mert az Xtrfy H1 szépen szól. Bár papíron 5 Hz-től képes rezegni, és valóban szépek a mélyhangok, amiket produkál, nem túlsúlyosak, inkább részletesnek nevezhetőek. Sőt, összességében a teljes spektrumon stabil és feszes a teljesítménye, ami által nem csak játékokhoz, hanem akár munkához (videóvágás, zeneszerkesztés) és zenehallgatáshoz is ajánlható. A teszt folyamán azonnal a mindennapi használat első számú tárgya lett, a felhasználás jellegétől függetlenül, és bizony nem volt túl vidám élmény a végén elcsomagolni, és megválni tőle.

Xtrfy H1 gamer headset mikrofon

Extra lehetőségek

A mindennel (PC, Mac, Xbox, PS) kompatibilis eszköz dobozában a hosszabbító kábelen kívül találtunk egy Y átalakítót, egy külső USB hangmodult, illetve két mikrofont. Az Y kábel az Xbox-hoz kell, hogy a két 3,5 mm-es Jack dugót (ki- és bemenet) eggyé rendezze, de ebben a konfigurációban akár MacBookhoz is csatlakoztathatjuk minden funkcionális hiány nélkül. A Playstation-höz szükséges USB modul külön aljzattal rendelkezik a mikrofon és a fejhallgató számára, így ezzel is kapunk egy tetszés szerint akár más gyártók termékeivel is használható eszközt - ami ráadásul akár egy farzsebben is elfér.

Xtrfy H1 gamer headset

Ami a mikrofonokat illeti, hiába a kezdeti lelkesedés a CASUAL és a PRO (elméletileg kardioid és szuperkardioid) opciók láttán, a valóság az, hogy bármelyiket is használjuk, némi alapzajjal, és összességében vérszegényke hangzással kell számolnunk. Ez az egyetlen némileg kellemetlen meglepetés a H1 részéről, de félreértés ne essék: in-game kommunikációra tökéletesen alkalmas, csak ennél többre nem. Ez persze nem elvárás, de lássuk be, az eddigiek alapján egy kicsit mégis számítottunk valami szemöldök-megemelő élményre.

Xtrfy H1 gamer headset

Megér egy próbát

Az ismerkedés első lépése egy laza hétvégi motorozás volt a kényelmetlenül rövid nevű TT Isle Of Man: Ride on the Edge 2 országútjain, aminek során kiderült, hogy bizony tudhat valamit ez a svéd fenegyerek. A menetszél susogása, ami először barátságosan körbe ölelte a fejünket, minden mást elnyomó üvöltéssé erősödött, amint kétszáz fölé gyorsultunk, majd a gáz elengedésekor a környezetről visszaverődő kipufogó csattanások emlékeztettek rá, hogy nem egy éppen felszálló repülőgépet vezetünk - és arra is, hogy nem rossz ez a füles. Instant piros pont az átélés faktorhoz való masszív hozzájárulásért. Talán a legkifinomultabb tesztkörnyezet - game viszonylatban - a TheHunter: Call Of The Wild című vadász-szimulátor volt többjátékos módban. Egyrészt ez az a játék, ami tökéletesen oldja meg a természetes, három dimenziós hangkörnyezet megjelenítését, másrészt kommunikálni is kell közben, így egyszerre fülelünk az erdő neszeire és egymás suttogására. Ezen a vizsgán is simán átment az Xtrfy H1, ahogy az összes ezt követőn is.

Xtrfy H1 gamer headset

Zenei téren leginkább egy stabil középúton mozog, semmilyen stílus nem az erőssége vagy a gyengesége, de annyi karaktere éppen van, hogy kíváncsian hallgassuk meg vele kedvenc albumainkat. Szinte biztos, hogy itt-ott a sokkal drágább modellekkel is felveszi a versenyt, de ez már annyira szubjektív zóna, hogy bármiféle ilyen jellegű ítélethez saját tapasztalatok megszerzését ajánljuk.

Árkategóriájában egy kifejezetten őszinte, magabiztos terméknek számít, ami még a munka- vagy lakókörnyezetünk esztétikai harmóniáját sem fogja megzavarni. A letisztult, stílusos külső, a szükségesnél nem nagyobb kezelőszervek, a végtelenül egyszerű használat, a sokoldalúság és a lényegi tudás együtt sokak számára vonzó termékké teheti.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.