Thomson HED2807 fejhallgató teszt

Mikrofonos fejhallgató, egy tucat ezresért

2018. augusztus 7., kedd, 18:35

Thomson audio fejhallgató teszt Thomson fejhallgató olcsó fejhallgató fejhallgató teszt Thomson fejhallgató teszt olcsó fejhallgató teszt

Tesztalanyunk ezúttal nem a sok tízezer, vagy több százezer forintos kategória szülötte, hanem a piac legolcsóbb modelljeinek egyike. Cikkünk írásakor a Thomson HED2807 számos online boltban már kevesebb, mint 11 000 jó magyar forintért a miénk lehet. Ezért az összegért a HAMA által forgalmazott márka 50 mm átmérőjű, hagyományos (dinamikus) hangszórókra épített, fül körül megtámaszkodó típust kínál, aminek egy apró extrája, hogy a kábele nem beépített, hanem cserélhető fajta, rajta hívásfogadó gombbal és mikrofonnal. Vagyis, ha a gyári, másfél méteres madzag kevés volna, egyszerű, 3,5 mm-es Jack-Jack kábellel helyettesíthetjük azt, tetszés szerinti hosszban.

Mire elég egy tucat ezres?

A Thomson fejhallgatója, mint azt fentebb már írtuk, cserélhető kábellel csábít, és 50 mm-es hangszórókat használ. Ezek a gyári adatok szerint 20 Hz és 20 kHz között adnak hangot, ami nagyjából megegyezik azzal, amit évtizedek óta olvashatunk a legtöbb, olcsó fejhallgató csomagolásán. Nem mintha ennél többre volna szükségünk a hétköznapokon. A fejhallgató impedanciája 24 Ohm, érzékenysége pedig 110 dB, ami miatt bátran használhatjuk telefonnal vagy laptoppal is, hiszen nem kér nagy erőt ahhoz, hogy hangosan szóljon.

Thomson HED2807 fejhallgató fejpánt

A fejpánt külső oldalán olcsó műbőr, a belső oldalán pedig vászon párna fogad. Utóbbit mi különösen nagyra értékeljük, hiszen ez kényelmesebbnek ígérkezik, ha nem fedi dús hajkorona a hallgató feje búbját. No de túl a kopaszok siralmain, nézzük a fülpárnákat! Ezek szokványos, műbőr párnák, tágas nyílással, amiben bőven jut hely az átlagos füleknek.

Thomson HED2807 fejhallgató fülpárna

A kényelem is megfelelő, bár a párnák tapintásra szokatlanul puhák, hézagosan kitöltöttnek érződnek. A fejhallgató mérete az átlagosnál egy kicsivel nagyobb, így kisebb fejű hallgatóknak kényelmetlen lehet. A fülpárnák és a pánt nyomása átlagos. A kábel aránylag vékony és megfelelő puhaságú, bár az összetekerésből származó hullámokat határozottan megőrzi.

Thomson HED2807 fejhallgató fejpánt

Milyen a hangja?

A Thomson olcsó fejhallgatója megfelelő, de nem tesz csodát. Basszusok terén visszafogott, és inkább hajlamos pufogásra, mint zenei mélyhangok közvetítésére. A középtartomány az árának megfelelő. Sem felbontásában, sem térérzetben nem szalad a nála sokkalta drágább modellek után, de ezen nyilván senki nem csodálkozik. A zárt kivitel miatt van egy szerény zajkizáró képessége is, de ez semmiképp nem hasonlítható össze egy valódi zajzárral. Természetesen ezt a modellt is meghallgattuk a szokásos tesztanyagaink egy részével, és talán nem meglepő, hogy inkább könnyed YouTube nézegetésre és telefonálásra ajánljuk, mint koncertek, stúdió felvételek elmélyült élvezetére.

Thomson HED2807 fejhallgató hangszóró

Ajánlás

Ha egy olcsó fejhallgatót szeretnénk az irodába, amivel meg lehet nézni a kollégák által küldött videókat, akkor a Thomson megfelelő választás. Nem nyomja az ember füleit, nem hallatszik ki ordítva, nem figyelnek fel rá a mellettünk ülő kollégák. Akár telefonláshoz vagy videóhíváshoz is bátran használható, és ha kell, még a telefonra kötve is használható a buszon zötyögve.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.