Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató teszt

Élvezhető hang sportolás közben is

2018. július 2., hétfő, 13:20

Sennheiser audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató Sennheiser fülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt Sennheiser fülhallgató teszt Bluetooth sportfülhallgató teszt

Sportból és zenéből sosem elég. Gondolatainkat a Sennheiser is osztja, ezért munkatársai egyre azon dolgoznak, hogy kényelmes, és nagyszerűen kivitelezett eszközökkel hallgathassuk kedvenc számainkat edzés közben is. Ezúttal a CX SPORT-ot teszteltük.

Küllem

A Sennheiser CX SPORT dizájnja letisztult, feketeségét néhány neonszínű részlet töri meg, amely a hallójáratba kapaszkodó, félhold alakú támaszokon és a távvezérlő gombjain jelenik meg. A lapos kábel megfelelően strapabíró, ezenkívül gubancolásmentes is. Az össztömeg rendkívül csekély, úgy is fogalmazhatunk, hogy pillekönnyű (a súlya mindössze 15,07 gramm), ezenkívül ergonomikus kialakítású. Ráadásul izzadság és fröcskölés elleni kialakítást kapott.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

Ejtsünk néhány szót a csomagolásról is. A Sennheiser mindig nagyon odafigyel a részletekre, a CX SPORT-nál sincs ez másképp. Igényes dobozban érkezett a fülhallgató, amit jól esett kibontanunk.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató doboz

A dobozban a fülesen kívül ott lapult még egy USB kábel a töltéshez, 4 méretben szilikongyűrűk (XS, S, M, L), három méretben pedig a félhold alakú szilikon támasztékok (S, M, L). Mindezeken túl még egy kábel csipeszt, és egy fekete tárolót is mellékeltek. Utóbbiról érdemes néhány szót ejteni, ugyanis neoprénből készült, amit a búvár- és szörfruhák készítéséhez is használnak, tehát vízálló.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató tartozékok

Használat közben

A CX SPORT esetében egy nyakat körbe ölelő fülhallgatóról beszélünk, amelynek a jobboldalán található a háromgombos vezérlőszerv, amelyen a bekapcsoló és a hangerőszabályozó gombokat találjuk, míg a baloldali kapszulában az akkumulátor van. Ez az elhelyezés a balanszért is felelős. Ebben a tekintetben azonban nem kifogástalan a sportfüles, ugyanis intenzív mozgás esetén (például elliptikusgépen) azt tapasztaltuk, hogy hajlamossá vált az akkumulátor irányába elbilleni.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

A nyakunkat körbe ölelő kábel viszonylag hosszú, ami első használatkor minket is meglepett, és futás közben kissé zavaró volt. Majd miután jobban szemügyre vettük a fülhallgatót, észre kellett vennünk a hátul elhelyezkedő csipeszt, aminek a segítségével olyan hosszúságúra állíthatjuk a kábelt, amilyenre szeretnénk, és ami számunkra kényelmes, így az eszköz nem fog zavaróan csúszkálni edzés közben. A személyre szabhatóság nemcsak a kábelre érvényes. Ahogy már említettük, többféle méretben mellékeltek a füleshez szilikongyűrűket, és három méretben félhold alakú szilikonokat. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy ezeket végig próbáljuk, hogy a megfelelő méret érdekében.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató kábel

A kifliformájú szilikonok egy kicsit megleptek minket, ugyanis szokatlanul rugalmasak, és egyáltalán nem olyan merevek, mint ahogy azt más sportfüleseknél megszoktuk. Ebből kifolyólag egyáltalán nem érezhettünk feszítést, amikor a hallójáratba kapaszkodtak, más kérdés viszont, hogy nem is tűntek olyan stabilnak. Sportolás közben minimális elmozdulást éreztünk, de így sem volt túl zavaró, és összességében egyszer sem esett ki a fülünkből.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

A CX SPORT Bluetooth 4.2-t használ, és a kapcsolat tartása kiváló. Nagyon gyorsan tudtunk kapcsolódni hozzá Androidos telefonunkkal (párhuzamosan akár két eszközzel is csatlakozhatunk volna). A hatóköre elég nagy, 8-10 méter is lehet, így edzés közben nyugodtan letehetjük magunk mellé, nem kell attól tartanunk majd, hogy a zene szakadozni fog. Az akkumulátora hatórányi üzemidőt biztosít, és körülbelül másfél óra alatt tudjuk teljesen feltölteni. Van azonban lehetőség egy 10 perces gyorstöltésre is, mely után az eszköz körülbelül egyórányi zene lejátszást tesz lehetővé.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

A mikrofon nagyszerűen funkcionált, kényelmes vele telefonálni, telefonpartnerünk kitűnően értett és hallott minket, és mi is tisztán hallottuk őt.

Hangminőség

A CX SPORT passzív zajszűrését nem nevezhetjük tökéletesnek, mivel az utcán például némileg beszűrődött az autók hangja, vagy tömegközlekedésen használva a busz járó motorjának hangja is érzékelhető volt, de csak minimálisan. Edzőteremben például nagyon jól el tudta nyomni az ott játszott zenét. (Irodában használva pedig kollégáinkból vagy a klaviatúra pötyögéséből ugyancsak kevés jutott el hozzánk.) A nem tökéletes zajszigetelés pedig még jól is jöhet azoknak, akik szeretnek az utcán futni, vagy biciklizni, mert ilyenkor hasznos, ha a forgalom hangjaiból eljut valami a tudatunkig.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

Amikor a Sennheiser nevet meghalljuk, akkor az első, ami általában eszünkbe juthat, az a nagyszerű hangminőség. Köztudott, hogy a gyártónak nagyon fontos, hogy olyan eszközöket dobjon a piacra, amelyek kellemes és a lehetőségekhez képest részletes hangzást biztosítanak. A CX SPORT a jobbak között szerepel a Bluetooth alapú sportfülhallgatók között. Élvezhető, tisztaságra törekvő hanggal rendelkezik. Toto - Africa című számát hallgatva kiegyensúlyozott, Bluetooth viszonylatban szokatlanul színes összkép jelent meg. A magas frekvenciákat kiemelte, emellett a mély hangokra is rátett egy lapáttal. A hang tehát egyértelműen színezett, de ez ésszerű hangerőn egyáltalán nem volt zavaró, sőt, legalább hamarabb észrevettük a részleteket. Nagyobb terhelésen zenei műfajtól függetlenül kicsit erőltetetté váltak a magas frekvenciák (velük együtt a basszus is meglepően meglódult), ami hosszú távon egy kicsit fárasztónak bizonyult, ezért inkább úgymond közepes terhelésen hallgattuk a zenét (ami még elég volt ahhoz, hogy a tömegközlekedés kellemetlen zajait és az edzőtermi hangszórókat a háttérbe szorítsuk).

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

A fülhallgatót kissé doppingolt mély-magas kombinációja ellenére kellemes dinamika jellemezte, a sztereó hatás a kategóriához képest sokszor jól érvényesült, gyakran félreeső részleteket is észrevettünk. A füles felbontása még kiemelkedőbb volt akkor, amikor Ramones-tól a Poisen Heart-ot kezdtük el hallgatni. Kifejezetten jól álltak neki a pop/rockos műfajok, hiszen a basszus megfelelő mennyiségben volt jelen, ugyanakkor az éneket is élénken, markánsan jelenítette meg, még ha nem is hifis tisztasággal.

Sennheiser CX SPORT Bluetooth sportfülhallgató

Végszó

A Sennheiser CX SPORT egyértelmű előnye a dinamikus, élénk hangj, amely a sportfülhallgatós körben kicsit könnyedebb, kevésbé pufogós karaktert képvisel. Stabilitása már nem mondható tökéletesnek, néha úgy érezhetjük, hogy el-elmozdul sportolás közben, viszont még így is ajánlhatjuk testmozgáshoz. Továbbá a beépített mikrofonja is kiemelkedő, és a gyorstöltés is egy felhasználóbarát opció. Szóval a Sennheiser CX SPORT fülhallgatóját azok fogják nagyon szeretni, akik sportolás közben is igénylik a jó hangminőséget.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.