MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató teszt

Bírja a strapát

2019. május 20., hétfő, 05:10

MEE Audio audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató Bluetooth fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt MEE Audio fülhallgató MEE Audio sportfülhallgató Bluetooth sportfülhallgató teszt

Stabil illeszkedés, kényelem, strapabíró ház, élvezhető, dinamikus hangzás, baráti ár; ezek egy álom sportfülhallgató jellemzői. Sokszor nehéz azonban egy eszközben megtalálni minden kritériumot, ennek ellenére mi továbbra is keressük azokat a sportfüleseket, amelyek edzéseink során jó szolgálatot tesznek. Ezúttal a MEE Audio X7 Plus fülest teszteltük.

Sportra szabva

A MEE Audio X7 Plus aránylag kedvező (kb. 30 000 Ft) áráért cserébe egy robusztus kinézetű, strapabíró házat kapunk. Ehhez jön hozzá az ún. Liquipel víztaszító bevonat, amelynek köszönhetően izzadsággátló is. Továbbá kb. 7,5-8 óra folyamatos zene lejátszást tesz lehetővé, tehát még az edzéseink után is használhatjuk, és akár a telefonhívásainkat is intézhetjük rajta a beépített mikrofonnak hála.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

Küllem

Az X7 Plus egyszerre rusztikus és strapabíró. A hangszórókamra meglehetősen nagynak mondható és kemény műanyagból készült, ami lehetővé teszi, hogy ne sérüljön meg túl könnyen. A kábel alsó része, amely a nyakunkat öleli körül, viszonylag vastag és rugalmas szilikon, míg a fület körbe vevő vezeték merevítést kapott, hogy ennek köszönhetően hajtogatható legyen. Ezen kívül a kábelen elhelyeztek még egy apró csipeszt is, amellyel mindenki beállíthatja annak hosszát.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

A jobb oldalon helyezkedik el a háromgombos vezérlőszerv. A gombok is szilikonból készültek, ráadásul eléggé kiállnak a házból, így könnyű őket kitapintani. Utóbbira szükség is van, mivel amikor a füles rajtunk van, akkor a vezérlőszerv a nyakunkhoz közel esik, így esélyünk se lenne látni azt. A töltésre szolgáló micro USB bemenet is a vezérlőszerven van, egy kihajtható fülecske alatt.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

Mivel az X7 Plus-t elsősorban sportolásra szánták, ezért különösebben nem foglalkoztak annak díszítésével. A szigorú feketeséget egyedül a hangszórókamrákon lévő ezüstszínű elemek és a MEE Audio logója tompítja. A kivitel viszont összességében igényes, egyértelműen látni, hogy a gyártó az időtállóságra és az ellenállóképességre törekedett. A szilikon fülillesztékekből 3 méretet kapunk, továbbá egy kör alakú hordtáskát, amelyben bárhová sérülésmentesen magunkkal vihetjük a fülest.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató tok

Használat közben

A sportfülhallgatók körében különösen értékelni tudjuk a vezetéknélküliséget, mivel így az edzéseink egyértelműen kényelmesebbek lehetnek. Az X7 Plus azok közé a fülesek közé tartozik, amely törődést és türelmet igényel. Értjük ezt például az alatt, hogy elhelyezése a nyak körül időbe telik. Ugyanis fontos ennél a modellnél a személyre szabhatóság, hogy a tarkó mögött a nekünk megfelelő méretre állítsuk kábelét, hogy a fülünk mögé jól behajtogassuk a merevítővel ellátott vezetéket, és a hallójáratunkba megfelelően helyezzük el a hangszórókamrákat.

És mit kapunk az időnkért és a türelmünkért? Stabilitást. Ha megfelelően sikerül felvennünk a fülest, akkor az pl. futásnál vagy tornázásnál jól a helyén marad. Ennek ellenére mégsem tudjuk megígérni, hogy mindenki kényelmesnek fogja találni, főleg a kisfülűek érezhetnek 15-20 perc után feszítő, nyomó érzést a hallójáratukban, ami a tekintélyes méretű hangszórókamrákból fakad. Emiatt egész napos használatra sem tudjuk nyugodt szívvel ajánlani.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

Párosítás során kb. 5 másodpercig lenyomva kell tartanunk a vezérlőszerv középső gombját, amíg meg nem halljuk a párosításmódot jelző sípoló hangot. A Bluetooth jelstabilitás megfelelő, a hatótávolság kb. 10 méter, így ha a közelünkben hagyjuk a telefont az edzés során, akkor zavartalanul hallgathatjuk kedvenc zenéinket. Az akkumulátor üzemidő kb. 7,5-8 óra, a lemerülés előtt kb. 15-30 perccel, hangeffekttel jelez. Abban az esetben, ha elfelejtenénk kikapcsolni a fülhallgatót (és nem használjuk), egy rövid idő múlva készenléti üzemmódba vált, így kevésbé fog merülni az akkumulátor, a telefonunkra érkező bejövő hívás pedig automatikusan az X7 Plus-ra fog érkezni. Utóbbiból adódik, hogy a füles beépített mikrofonnal is rendelkezik. A mikrofon csendesebb környezetben megfelelően használható, ehhez képest a nyílt utcán vagy a zajos buszon már kevésbé tette lehetővé az érthető beszélgetést.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

Hangminőség

Az X7 Plus zajszigetelése mindenképpen jónak mondható, egy zajos buszon vagy a konditeremben a külvilág legtöbb hangját kiszűrte, ezért jobban el tudtunk merülni az edzésben. Erre azonban érdemes odafigyelni az utcán (futás vagy biciklizés esetén), nehogy emiatt ne halljuk például az autókat.

A MEE Audio X7 Plus nem igazán sorolható a hifi kategóriába, ettől függetlenül más, szintén olcsó Bluetooth fülhallgatókhoz képest kellemes, és némileg részletezőbb a hangja.

Egyértelmű pozitívum vele kapcsolatban, hogy bár sportfülhallgatóról van szó, a gyártó mégsem arra helyezte a hangsúlyt, hogy a basszus a többi frekvenciát elnyomja. Ugyanakkor, ha a műfaj megkívánja, akkor jó mélyre le tud menni, hogy így erőteljes és telt basszussal jutalmazza a hallgatót. Ennek köszönhetően a zúzós, rockos vonal is jól áll neki, így edzéseinken nyugodtan motiválhatjuk magunkat ezekkel a műfajokkal.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

A mélyhangokkal ellentétben a magas frekvenciák már nem tettek ránk ennyire pozitív hatást, mivel a természetes csilingelés és könnyedség helyett azok közlésmódja sok esetben hideg maradt, és a magashangokat túlszínezte a füles. Mégis ügyesen tudott dinamikai értelemben árnyalni, a hangszereket egész jól elválasztotta egymástól.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

Szerencsére az X7 Plus esetében a térhangzásról sem kellett teljesen lemondanunk, a sztereó tér érzetét folyamatosan megpróbálta visszaadni, és némi mozgást is érzékeltünk a színpadon, ettől pedig dinamikusabbnak tűnt a hang. Nem mehetünk el viszont az énekhang mellett, amelyet kevés sikerrel próbált nagyon tisztává és artikulálttá tenni, emiatt sem férkőzhet még be a hifi kategóriába. Ezt leszámítva, mivel Bluetooth fülhallgatóhoz mérten a dinamika nem volt rossz, a mélyhangok pedig kifejezetten jól szóltak, így úgy gondoljuk, hogy hang tekintetében a MEE Audio fülese jó szolgálatot tehet a sportolóknak, akik edzéseiken ütős ritmusokból igyekeznek plusz motivációt meríteni.

MEE Audio X7 Plus Bluetooth sportfülhallgató

Záró gondolatok

A MEE Audio X7 Plus törődést és türelmet igényel, hogyha annak felvételéről van szó, cserébe az edzéseink során stabilan a helyén marad. A kivitel igényes és strapabíró, kényelme azonban megosztó lehet. A kisebb füllel rendelkezők például nem biztos, hogy komfortosnak fogják találni a nagy hangszórókamrák miatt, ezért vásárlás előtt érdemes kipróbálni. Egyértelmű pozitívum viszont, hogy a stabilitás mellé, a Bluetooth fülhallgatókhoz képest, élvezhető hangot kapunk dinamikus mélyekkel, és a Liquipel bevonatnak köszönhetően izzadságtaszító is.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.