Jays t-Seven True Wireless aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

Skandináv szabadság

2021. május 29., szombat, 18:20

Jays audio fülhallgató Jays fülhallgató TWS fülhallgató Bluetooth fülhallgató zazáras fülhallgató fülhallgató teszt Jays fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt Jays Bluetooth fülhallgató aktív zajzáras fülhallgató

Érzékeli, ha kiveszik a fülből, aktív zajszűrést végez és érintéssel vezérelhető a Jays t-Seven teljesen vezeték nélküli fülhallgatója. Megjelenése hasonló az Apple AirPods Pro modellekéhez, csak éppen tízezrekkel olcsóbb.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató tokJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató tokJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató controlJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóJays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

A hét több, mint öt

A Jays t-Seven True Wireless (kb. 55 000 Ft) a korábban általunk is tesztelt f-Five True Wireless (kb. 28 000 Ft) fülhallgatóhoz hasonló formával rendelkezik. Első ránézésre szinte képtelenség megállapítani a különbséget, de valójában több részlet is változott a t-Seven javára. Természetesen a fő különbségek, amelyek majdnem kétszeres árkülönbséget okoztak, a felszín alatt keresendők.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

Kicsivel jobb az akkumulátor, így a töltőtok/fülhallgató egy feltöltéssel ezúttal már 20/5 üzemórát ígér. A t-Seven rendelkezik fülszenzorral, tehát ha kivesszük legalább az egyik oldalt, akkor automatikusan szünetel a zenelejátszás. Végül, de nem utolsósorban az aktív zajszűrés megléte is számottevő különbség, különösen azoknak, akik hosszú utak során, vagy városi környezetben használnák.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

A t-Seven 6 mm-es, dinamikus hangszóróval és kettős "superior" mikrofon készlettel rendelkezik. Hangkaraktere így elvileg hasonló (valójában, ahogy a Hangminőség c. bekezdésben kitérünk majd rá, lényegesen jobb), mint kistestvéréé, miközben telefonálás közben is jobban teljesíthet.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

Küllem

A Jays-től megszokott, igényes kicsomagolási élmény ezúttal sem maradt el. A letisztult megjelenésű fülhallgatókat és azok töltőtokja picivel szélesebb, hogy az ANC funkció általi plusz akkumulátor igény biztosítva legyen. Ezzel együtt kompakt és ergonomikus megjelenésű fülhallgató a t-Seven. A dokkoló és a fülhallgatók egyaránt matt felületű műanyagból készültek, de kellemes tapintást, jó minőségérzetet sugallnak.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

A csomagolás része 3 pár szilikonos és 3 pár szivacsos fülilleszték, valamint egy rövid USB-C töltőkábel. A töltőtokon négy fehér LED mutatja a fő akkumulátor töltöttségi szintjét. A fülhallgatók nem jeleztek semmilyen fénnyel, de nem is bántuk, hiszen okostelefonunkon többek között ez is nyomon követhető.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

Vizuális értelemben egyetlen különös részlettel találkoztunk: a töltő tok alján "Made in Sweden", a fedélben pedig "Made in China" felirat olvasható. Lehetséges a magyarázat, hogy a dokkoló(t, vagy annak) fedelét keleten gyártatták, míg az összeszerelés és/vagy tervezési, ill. fejlesztési munkálatok Svédországban történtek.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A Jays t-Seven True Wireless kifejezetten kényelmes fülhallgató, persze komfort szinten a cég általunk kipróbált, legtöbb terméke jól szerepelt. A stabilitás leginkább közepesnek nevezhető, különösen a szilikonharangok alkalmazásával. Jó döntés volt a gyártótól, hogy szivacsos illesztékeket is tettek a csomagolásba, mert azokkal lényegesen jobb stabilitást és passzív zajszűrést kaptunk. Mindezzel együtt a t-Seven fülhallgatót sportoláshoz nem mernénk javasolni. Irodai munka, séta, hétköznapi utazások esetén szépen beilleszkedett a hallójáratba. Futás közben már gyakran igazgatni kellett, ilyenkor azonban problémát okozott az érintésre érzékeny vezérlőfelület.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató control

Első használat előtt érdemes áttanulmányozni az érintés alapú utasításokat, mert a szokásos TWS fülhallgatóktól némileg eltérő parancsokat kellett alkalmazni (például a hangerő beállítására kifejezetten a bal oldali egységet dedikálták). Két másodpercig tartó érintéssel lehetett aktiválni az ANC, valamint "HearThrough" funkciókat. Utóbbival hallhatóvá vált a külvilág is, hasonlóan ahhoz, mintha egy nyitott fülhallgatót viseltünk volna.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

A telefonálás közbeni beszédtisztaság kiemelkedő volt és a másik felet remekül hallottuk. Viszont a mi oldalunkon minden háttérben lévő részletet hallhatóvá tett a kettős mikrofon. Ez alkalmanként azt eredményezte, hogy pl. buszon ülve hangosabban hallották, hogy mit mond a szomszéd sorban ülő személy, mint amit mi szerettünk volna közölni. A t-Seven tehát elsősorban csendes/nyugodt szituációban képes érvényesíteni a mikrofonjai által nyújtott felbontás előnyét.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A t-Seven teljes egészében a Jays-től megszokott hangkaraktert hozta. Teszteléshez szánt zenéinkhez simulékony, lágy magashangokat, testes, de nem tolakodó középső frekvenciákat és meleg, nagyvonalú, de nem keménykedő basszust biztosított. Frekvencia-tartományát hallhatóan befolyásolta a Bluetooth jelátvitel, azaz bizonyos részletek elmosódtak, fakóbbá váltak a kábelmentes kapcsolat miatt, de az összkép energikus volt, és ami fontosabb, hosszabb távon sem vált fárasztóvá.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

A sztereó tér szűkösen épült fel, viszont a háttérben lévő visszhangok, visszaverődések a vártnál árnyaltabb módon jelentek meg. A basszus általánosan felmelegítette az összes zenét, hangyányit más részletekre is rátelepedett, de cserébe általános lágyságérzet járta körül a hangokat, ami a ridegebb, élesebb tónusokat is megszelídítette. Erre példa Rebecca Pidgeon - Spanish Harlem c. száma, amelyet az olcsóbb Bluetooth fülhallgatók sokszor túlszínezett, sánta magas hangokkal adtak vissza korábban. A Jays óvatosabb, finomkodóbb megközelítést alkalmazott, ami a nagyvonalú basszusokkal kiegészülve pihentető, ugyanakkor energikus élményt eredményezett.

A fülhallgató hangzásának legfőbb előnyei közé tartozott, hogy órákon keresztül is lehetett hallgatni fejfájás nélkül, ugyanakkor zenei stílusok tekintetében nem válogatott. A józan, kimért és kissé lágyított Jays karakter minden műfaj esetében optimális középutat próbált teremteni az élénk részletek és a meleg basszus között.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató tok

Alternatívák

A Jays m-Seven True Wireless fülhallgató jobb stabilitást és komolyabb passzív zajszigetelő képességet nyújtott úgy, hogy mellette kb. 10 000 forinttal olcsóbb a t-Seven-hez képest. Akinek tehát nem fontos az ANC és az AirPods-szerű dizájn, annak csak javasolni tudjuk az m-Seven teszt elolvasását. Ha a kedves olvasó a Jays higgadt skandináv hangkarakterétől elevenebb, dögösebb hangzást keres és applikáció-alapú hozzáférést is szeretne, akkor a JBL Live Pro+ TWS megfelel ezeknek az elvárásoknak, igaz, kb. 10 000 forint felárral.

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Jays t-Seven True Wireless kétségtelenül letisztult és funkciókban gazdag TWS azoknak, akik az átlagosnál jobb minőséget keresnek. Tudástára elsőre bonyolultnak tűnhet, eltarthat egy darabig funkcióinak megismerése. Ezért cserébe ideális mindennapi fülhallgató azoknak, akik nem sporthoz, hanem általános tevékenységekhez keresnek egy erős mikrofonnal kiegészített, ANC-képes fülest.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.