House of Marley Positive Vibration 2 EM-JH121 fejhallgató teszt

Hallható lazaság

2017. július 26., szerda, 23:00

Marley audio fejhallgató mobil fejhallgató olcsó fejhallgató Marley fejhallgató Positive Vibration fejhallgató teszt mobil fejhallgató teszt Marley fejhallgató teszt House of Marley Positive Vibration 2

Hogy ne maradjunk kedvező ár/érték arányú fejhallgatók nélkül, ezúttal a belépő kategóriás House of Marley Positive Vibration 2 nevű modellt próbáltuk ki. Vajon az olcsó lehet jó? Cikkünkből kiderül!

Pozitív változások

A House of Marley Positive Vibration 2 láthatóan elődjének nyomdokain halad tovább, miközben külsején történtek apró, de előnyös átalakítások. Talán a legfontosabb módosítás, hogy immár moduláris, azaz eltávolítható, cserélhető vezetékkel rendelkezik, szemben a előző generáción negatívumként említett, fix rögzítésű változattal.

Dizájn tekintetében is felnőttesebbnek, letisztultabbnak mondható. Mi több, kevésbé kapjuk a korábban kicsit zavaró, játékfejhallgatós imázst. A kissé karcsú, gyűröttes pánthuzatot durvább szövésű, picivel vastagabban párnázott kárpitra cserélték. Az olcsóság érzetet keltő, kissé ráncos fülpárna szegélyek is megszűntek, helyettük már teljesen a kamra széléig húzódik a műbőr bevonat. A behajtható szártövek is lényegesen kisebb műanyag csuklót kaptak, ami ugyancsak jobban esik a szemnek.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató

Akik már olvasták bármelyik korábbi House of Marley cikkünket, azok bizonyára ismerik e cég marketing stratégiájának és gyártási koncepciójának közös gyökerét. Utóbbi alatt a környezetkímélő törekvésre célzunk, azaz a termékeik javarészt újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból készültek, beleértve azok csomagolását is.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató

Használat közben

A moduláris kábel a jobb élettartam mellett más viszonylagos előnnyel is jár. Mivel mindkét végén 3,5 mm-es Jack csatlakozó található, praktikus, ha nem a fülest, hanem mondjuk egy hordozható hangrendszert szeretnénk megszólaltatni Bluetooth nélkül. Az Android és iOS kompatibilis mikrofonos headset modulon egy gomb található, amellyel zenék lejátszását/megállítását, valamint hívások fogadását vezérelhetjük. A textil köpeny és a kompakt, mobiltokon keresztül átférő csatlakozófej pozitív, azonban a vezeték nagyon könnyen gabalyodik, mivel szerkezetileg nem eléggé rugalmas.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató kábel

A változás egyik pozitív eredménye a jobb komfort. A párnák picit puhábbak lettek és vastagabbak is, ami által a stabilitás is nőtt. Az előző generáció erősebb fejrázástól már hajlamos volt lehullani a fejről, hozzá képest a Positive Vibration 2 (EM-JH121) úgymond ragaszkodóbb. Mégsem viselkedik satu módjára, nem tapasztalható rajta az olcsó vetélytársaknál gyakran jellemző, kellemetlen passzírozó érzés. Fülre fekvőként rásimul a fülre, ami kb. félórás használat után enyhe nyomást eredményezhet, különösen szemüveges felhasználóknál, bár egyéntől és fejformától is függ ennek előfordulása.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató

Meghallgatás

A Positive Vibration 2 hangja (amennyire emlékezetünk lehetővé tette) nem sokban különbözött elődjétől, mindazonáltal bejáratást követően végighallgattuk rajta jól ismert lejátszási listánkat, hogy konkrét véleményt alkothassunk.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató

Dave Brubeck - Take Five c. száma a hifis vízválasztó, referencia sokak számára, a kíméletlen igazságszérum. 30-40 %-os hangerőn meglepően élénk és tiszta módon jelent meg a cintányér, ugyanakkor a nagybőgő sem volt bátortalan. A szaxofon hangjára enyhe köd települt, ettől még a ritmus és dinamika, a felvétel pezsgő energiája érezhető maradt. A cintányér nem az olcsó fejhallgatók lomha susogását, hanem élénk szisszenést produkált, ami a Positive Vibration 2 árát figyelembe véve bíztató jel volt.

A hip hop jellegű, erős basszusokat tartalmazó felvételekre szubjektívebben reagált tesztalanyunk. Az extrém mennyiségű alsó frekvenciákat (amilyenekkel a Massive Attack - Angel vagy Action Bronson - Actin' Crazy nem félt elárasztani minket) 50 % fölötti hangerőn nehezen tolerálta, ilyenkor halkan zizegő membránzajra lettünk figyelmesek. A minden más fölé emelkedő énekhang viszont rendkívül kiélezetten, tisztán szólalt meg és az effektek is szépen kirajzolódtak.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató

A torzított elektromos gitárral nem minden esetben tudott barátságot kötni a Positive Vibration 2. A Foo Fighters és Vitalism jellegű, hard rock vagy progresszív metal együttesek fülelésekor az hangszerek sávjai egész jól elkülönültek egymástól, viszont az effektekkel telepakolt pengetős hangszerek fásultan, elmosódva tudtak csak megszólalni és mindehhez aránylag szűk térérzet társult, ami hosszabb távon nem kellemes.

Átváltva az Earth, Wind & Fire és Thievery Corporation válogatásokra, a jóleső dinamikus és mozgalmas érzet ismét megjelent. Az énekhangon érezni lehetett némi fedettséget, viszont összességében élénk és tiszta módon szólaltak meg ezek a számok, velük remekelt leginkább a Positive Vibration 2.

House of Marley Positive Vibration 2 fejhallgató

Ajánljuk?

Elődjéhez képest látványosan fejlődött a House of Marley Positive Vibration 2, igaz, hangjában csak leheletnyi változás fedezhető fel. Ritkán fordul elő, hogy egy fejhallgatót műfaj-orientáltan ajánljunk az olvasónak, ezúttal viszont feltételeket szab a kényes középmagas frekvencia tartomány és nagy hangerőn felvágóssá váló basszus. Chillout, hip hop, reggae és funky műfajoknál, ésszerű terhelésen jól szerepelt a füles, tehát főleg e stílusok kedvelőinek ajánlott, elektronikus és/vagy kemény rock megszállottaknak nem ez a nyerő választás. A fiatalos jelleg megmaradt, miközben a dizájn tovább csiszolódott így az összkép olyan, amit 13 000 Ft-ért nehéz fejhallgató méretben felülmúlni.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.