BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató teszt

A tech-divat szülötte

2020. december 31., csütörtök, 17:45

BUTTONS audio fülhallgató BUTTONS fülhallgató TWS fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt BUTTONS fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt BUTTONS Bluetooth fülhallgató

A will.i.am által alapított BUTTONS cég kínálata egyetlen teljesen vezeték nélküli fülhallgatóból áll. Sokféle szempontból megközelíthető és technikai értelemben nem különösen kiemelkedő, mégis foglalkozunk vele, mert aktuális korképe annak, amerre a személyes stílus részének is tekinthető zenekultúra halad.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató tokBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató tokBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgatóBUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

Megjelenek, tehát vagyok

A Los Angelesben székelő BUTTONS fő célja, hogy meghatározó élményt teremtsen azáltal, hogy a kultúrát és életstílust okos audió termék(ek)be integrálja. Küldetésük, hogy amit elkészítenek, az tartós és egyedi legyen. Mindez kockázatosan hangzik, hiszen egy dizájn-orientált termék hamar eltűnhet a süllyesztőben. Azok a cégek viszont, akik kezdettől fogva az egyediségre építenek (mint pl. Bang & Olufsen), igenis úttörők a technika és stílus ötvözésében.

A BUTTONS népszerűsége annak is köszönhető, hogy will.i.am áll mögötte. Ő ugyanis nemcsak előadóművész, hanem egyszerre innovátor és hangsúlyos üzleti személyiség a zeneiparban. Ráadásul gondosan ügyel saját brand-jének építésére, ha azt vesszük figyelembe, hogy évek óta zenei klipekben, műsorokban, rendezvényeken saját tervezésű füleseivel díszeleg.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

De önmagában will.i.am személye nem elegendő magyarázat a BUTTONS szerepének illusztrálásához. A nagy képet nézve láthatók a brutális Apple AirPods eladási statisztikák és általános felhasználói szokások: az okostelefon tömegcikk, a mobil alapú médiafogyasztás kiszorít minden mást. Ismerőseink (saját lényünkkel egyetemben) nagy eséllyel úgy jelennek meg a közéletben, hogy telefonjukat szorongatják s nyakuk körül vagy fülükből valamilyen érdekes/érdektelen, jellemzően fekete vagy fehér fülhallgató kandikál elő.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

A BUTTONS színfolt próbál lenni a nagy szürke kavalkádban. Alapjaiban ugyanúgy egy TWS, azaz teljesen vezeték nélküli fülhallgató, de néhány apró, mégis alapvető részlet módosítása által semmi máshoz nem hasonlítható... ma még. Először is nem a kommersz filléres, hanem a felső prémium kategóriában fészkel. Nem fogja akárki csak úgy impulzívan megvásárolni, mert globális mércével sem kimondottan olcsó. Idehaza, a Muzix Group webshopjában 95 000 forintért kapható.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem (kinézet, felépítés, dizájn)

A fekete, vagy fehér színben megvásárolható fülhallgató kicsomagolása önmagában olyan élmény, amelyet írott szóval nem lehet visszaadni. Virító színű, will.i.am és más modellek emblematikus fotóival díszített csomagolása egyszerre füzetszerű prospektus, amelynek “lapjaiba” helyezték a fülhallgató kiegészítőit, szilikonos illesztékeit. Az összkép éppen olyan, mint minden más, ami a BUTTONS-hoz kapcsolódik: szűkszavú, kevés magyarázatot fűznek hozzá, inkább a formákra és a konkrét termékre helyezik a hangsúlyt. Így a felhasználónak olyan érzése lehet, mintha modern galéria látogatója volna.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató tok

A töltő tok kívül-belül gumírozott, teteje pedig egy tökéletesen polírozott, ugyancsak gomb-motívumot viselő lemez (nem tudjuk biztosan, de lehetséges, hogy ugyanúgy kerámia, mint a fülhallgatón). Hátránya, hogy valósággal vonzza az ujjlenyomatokat, előnye pedig, bár talán csak mi gondoljuk így: hogy nők pipere-tükörnek is használhatják.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató tok

Hölgy hozzátartozó visszajelzése alapján esélyes, hogy e fülhallgató sok női szívet is megdobogtat majd. A BUTTONS Air ugyanis kívülről olyan, mintha klipsz fülbevaló lenne. A külsején lévő kerámia által még inkább ékszer benyomását kelti. Elsőre nehéznek, kissé talán ormótlannak is tűnhet, de hosszú távon (a megfelelő illesztékekkel) meglepően kényelmessé tehető, ami persze az árért cserebe el is várható. Az akkumulátort és elektronikát tartalmazó, gombot imitáló korong alján apró fekete pálcika kandikál ki, amely egyfajta támasztékként segít a komplett testet párhuzamosan az állkapocs ívéhez igazítani.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A BUTTONS Air tartozék fülillesztékeit érdemes végigpróbálni, mert a komfortot és stabilitást egyaránt befolyásolják. Tetszés szerint olyan “tölcséres” végződés is helyezhető a hangkivezető nyílásra, amely az AirPods-hoz hasonlóan csak belesimul a hallójáratba, de nem zárja el teljesen. Ha jobban ki akarjuk zárni a külvilág zaját, akkor a klasszikus gumiharang-szerű illesztékek közül is lehet válogatni, amelyek egész jól végzik a dolgukat. A füles nem rendelkezik aktív zajzárral, a megfelelő méretű szilikonnal nagyjából közepes szintű passzív szigetelés érhető el.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

A beépített mikrofon kapott elektronikus zajszűrést, így telefonálás közben megkímélhetjük beszélgető partnerünket a minket övező külvilág jelentős részétől. Utóbbi főleg a monoton búgásokra érvényes, a váratlan hangokat természetesen nem képes kezelni az elektronika, ezért pl. emberekkel zsúfolt környezetben (tömegközlekedés) nem lesz annyira jó (a másik fél számára) telefonálni.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatóhoz tudomásunk szerint nem tartozik mobil alkalmazás. Első használat során, ahogy kiemeltük töltő tokjából, telefonunk azonnal felismerte a BUTTONS-t és elvégeztük a párosítást. Ezután második eszközzel is párosíthattuk a fülest (laptop), de csak akkor, ha előtte kikapcsoltuk a Bluetooth-t a telefonon. Egyidejűleg nem volt képes két forráskészülékkel kommunikálni úgy, mint más prémium fülesek (a drágább TWS fülhallgatóknál előfordul, hogy két forrás esetén automatikusan kapcsolódnak éppen arra, amelyikről a hang érkezik).

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

Sok gyártónál kötelességszerűen szokványossá vált, hogy a prémium kategóriás fülhallgatókat sok extrával vértezik fel. Hozzájuk képest először meglehetősen spártainak tűnt a BUTTONS: nem közölte bájos női hangon az akkumulátor töltöttségét, és hangjelzést sem adott az utasításokat követően (ami eleinte bosszantott is minket). Viszont a töltő tokban, illetve fülhallgatókon lévő LED így is mutatta az akkumulátor töltöttséget. Az érintés-alapú vezérlés eleinte nehézkesnek tűnt, de néhány nap elteltével már vidáman váltogattunk zeneszámok között, vezéreltük a hangerőt és hívásokat is tudunk fogadni. Közelség-szenzort is építettek a felhallgatóba, így amikor fülünkbe helyeztük, automatikusan elindult a zene (ha éppen nyitva volt a Spotify).

Hangminőség

A BUTTONS hangkaraktere egyszerre volt feszes és tiszta, fegyelmezett és laza, erőteljes és finomkodó. Mindezt úgy érte el, hogy a basszust markánsan kidomborította, határozott, monumentális jelleget kölcsönözve a mélyebb tónusoknak, keményebb ütemeknek. A középső frekvenciák kissé digitális, de könnyed és textúrált módon jelentek meg. A magashangokat meglepő tisztaságérzettel, kissé kifényesítve, de egyáltalán nem bántó módon közölte.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

Tere viszonylag szűknek bizonyult, tehát a klasszikus in-ear módon, inkább az agy középpontjába varázsolta a zenét. Kicsi mélységet és mozgást viszont képes volt megjeleníteni, nem tömörített mindent egy összefüggéstelen, hanyagul összemosott gócba úgy, mint az olcsóbb TWS fülhallgatók. Kissé elhatárolta egymástól a hangsávokat és a basszust függetlenítette a magasabb frekvenciáktól. Az összkép tehát egy erőteljes dinamikával dolgozó fülhallgató volt, temérdek mennyiségű, de gondosan faragott basszussal és Bluetooth viszonylatban szokatlanul artikulált, hangyányit kiemelt magas frekvenciákkal.

Minden, ami a BUTTONS-on keresztül szólalt meg, gazdagabb, izgalmasabb és drámaibb volt a vártnál. Hallgattunk rajta jazz (Dave Brubeck Quartet), alternatív (Twenty One Pilots) és hip hop vagy pop jellegű (nem meglepő módon will.i.am) számokat is. Önök szerint melyikkel szólt a legjobban? Talán felesleges kérdés. Sokféle zenei stílust élvezetesen, színesen és lelkesen közölt a BUTTONS, de izmos basszusa, ravaszul élezett magas hangjai és gyors, egyenes középső frekvenciái egyértelműen a márka szülőatyját jellemző, és hozzá hasonló stílusokkal remekeltek igazán. Nem győzzük hangsúlyozni: will.i.am betegesen jól, eszméletlenül élvezetesen szólt ezzel a fülhallgatóval! Olyannyira, hogy a teszt végére még mi is megkedveltük a művész "nótáit", kifejezetten azok hangzása miatt. Mindezt úgy, hogy korábban teljesen hidegen hagyott minket a munkássága.

BUTTONS Air TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A BUTTONS Air Wireless némi ismerkedést követően hamar áttanulmányozható, felhasználóbarát, univerzális képességű TWS fülhallgató, teljesen egyedi dizájnnal. Fő értéke elsősorban esztétikai jellegű és azokat nyerhet meg főleg, akik eleve magas szimpátiát táplálnak will.i.am művészi tevékenysége irányába - vagy egyszerűen értelik a modern divatot. Elsősorban könnyűzenei stílusok kedvelőinek ajánlott. Egyszerűbb sporttevékenységekhez is jó partner, ugyanakkor már-már ruházati, öltöztető szerepet lát el. A kb. 100 000 forintos árkategóriában jó pár vetélytársa nyújt applikáció-alapon vezérelhető extrákat és aktív zajszűrést. Ezért aki széleskörű szolgálatásokra pályázik, annak szegényesnek tűnhet a BUTTONS felhozatala. E termék fő értéke abban rejlik, hogy a stílus és technológia határait bravúrosan mossa össze. Van, akinek utóbbi minden másnál fontosabb.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.