Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató teszt

Figyelmesség kicsiben

2018. január 3., szerda, 09:40

Bose audio fejhallgató Bose fejhallgató Bluetooth fejhallgató fejhallgató teszt Bose Bluetooth fejhallgató Bose fejhallgató teszt Bluetooth fejhallgató teszt

Szolgáltatások terén nem annyira sokrétű az On-ear Wireless, mint a Bose prémium utazós fejhallgatói, viszont kis mérete és praktikus kialakítása által rengeteg szituációban lehet rá számítani.

Mindenből egy kicsi

A Bose előnyös helyzetet élvez, hiszen hozzájuk fűződik az utazós kategória egyik legjobbjaként ismert QC 35. Utóbbihoz képest a ma taglalt On-ear Wireless nem tartalmaz aktív zajszűrést, ugyanakkor fizikailag kisebb és olcsóbb is.

A füles koncepciójának alapjai nem különböznek a kisméretű vezeték nélküli fülesekétől. Használaton kívül nem foglal sok helyet, könnyen használható, relatív tartós kialakítású és a Bluetooth korlátain belül jól szól.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

Küllem

Ami a dizájnt illeti, szokásos Bose motívumokat kapunk. A matt fekete színű ház jó minőségű, kellemes tapintású műanyagból készült. A fejpánt teteje műbőr, alsó, koponyánkkal érintkező része pedig alcantara jellegű, enyhén bolyhos kárpit. A hangszórókapszulák tojás alakúak, a rajtuk lévő kezelőszervek a sötét színhasználat ellenére hamar megtalálhatók. Az On-ear Wireless nem tartalmaz rikító, vagy zavaróan csillogó idomokat, aminek köszönhetően diszkrét marad és a rátévedő tekintetek nem az átlagosnál magasabb árat látják meg, csupán egy hétköznapi eszközt.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

Persze ha közelebbről szemügyre vesszük, akkor láthatók az On-ear Wireless átlag fölé emelkedő sajátosságai. Ezek alatt gondolunk például az extrém lágyságú fülpárnákra. Fülre fekvő rendszer, tehát nem öleli körül hallószervünket úgy, mint pl. a QC35, cserébe sokkal kisebb is.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató fejpárna

Pillanatok alatt összecsukható, és a mellékelt, ugyancsak ízléses, cipzáras védőtokba becsomagolható akár a tartozék kábeleivel együtt. A kezelőszerveket tartalmazó oldal külső lemezén apró lukak találhatók, amelyek mögött a telefonálásra szolgáló, kettős mikrofon rejtőzik (a gyártó leírása szerint így tudták megoldani, hogy a fejhallgató beszélgetés közben kiszűrje a környezetünkben lévő zajokat). A hangerőszabályzásra és zenei navigációra szolgáló gombok fölött két ikon látható; az egyik az akkumulátor töltöttségét, a másik pedig a Bluetooth kapcsolat létrejöttét vagy éppen hiányát jelzi, mindig az alkalomhoz illő színjelzéssel.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

Használat közben

Másodpercek alatt lezajlott a telefonunkkal történő Bluetooth párosítás, nem először vendégeskedett nálunk Bose termék, így ismerős volt a művelet. Az On-ear működésének számos fázisát egy női robothang kommentálja (bekapcsoláskor azt is tudatja velünk, hogy hány %-on áll az akkumulátor). Így azt is jelzi nekünk, ha nem találta meg a telefonunkat, illetve, ha korábban más eszközzel is csatlakoztunk hozzá, akkor az alapértelmezett partner sikertelen keresését követően megpróbál a másodikhoz kapcsolódni.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

A papíron közölt, 9 méteres vezeték nélküli hatókör valósnak bizonyult, ami otthon és a munkahelyen is előnnyé válhat. A fentebb említett kezelőszerveket nagyon könnyen elértük és még télen, vastag kesztyűbe bújtatott kézzel is eltaláltuk. Ami a zajszigetelést illeti, ilyen téren az On-ear Wireless értelemszerűen nem veszi fel aktív rásegítéssel rendelkező rokonaival a versenyt. Ettől függetlenül közepes hangerőn már egész jó basszust kapunk annak ellenére, hogy a külvilágban gépjárművek is közlekednek. Zenehallgatás közben, még ha visszafogottan is, de kis mértékben hallani fogjuk mások beszédét és az autók morajlását. A rendkívül puha párnáknak köszönhetően hosszabb távon, 30-40 perces periódusok alatt is kényelmesnek bizonyult a füles. Nagyobb fejjel rendelkezők ennyi idő elteltével lehet, hogy némi nyomást éreznek majd a pánt felől. Nekünk még szemüveggel sem okozott gondot a használat (legalábbis rövidebb távon), ami fülre fekvő rendszereknél ritka előnynek számít.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

Piros pontot érdemel a mikrofonos headset modul. Végre egy Bluetooth fejhallgató, amin öröm volt telefonálni. Beszélgetőpartnerünk meglepetten vette észre, hogy tisztán érti mondanivalónkat (holott éppen egy zsúfolt budapesti utcán sétáltunk), ugyanakkor mi is remekül értettük, amit ő mondott, miközben a hangerőt sem kellett az égig emelnünk.

Hangminőség

Akik ismerik (és kedvelik) a Bose multimédiás termékei által nyújtott hangkaraktert, azoknak ez a füles sem okoz csalódást. Elektronikus műfajokkal nem fél azonnal megvillantani remek sztereó térmozgatását és izmos dinamikáját az On-ear Wireless. Basszusai melegek és erőteljesek voltak, ugyanakkor nem esett bele a diszkós, túlzottan kemény mélyhang dominancia csapdájába. Kedvenc Deadmau5, Feed Me és Parov Stelar számainkat kellő lendülettel kaptuk vissza anélkül, hogy a kis Bose az erejét akarta volna fitogtatni.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

A középső és magashangok Bluetooth alapú rendszerhez mérten jól tagoltan, könnyedén jelentek meg, ám e téren továbbra sem várhattunk el hifis tisztaságot. Enyhe töménységet, fátyolosságot vettünk észre ezekben a frekvenciákban, de a lazább, dinamikusabb műfajok élvezhetőségét ez nem feltétlenül rontotta. Zárt rendszerhez mérten szűk színpadot kaptunk, közelre helyezett hangszerekkel. A cintányérokat nem akarta kiemelni az On-Ear Wireless, így velük együtt számos apró részlet a háttérben maradt, cserébe hosszabb zenehallgatások után is jólesőnek éreztük a hangját.

Bose On-ear Wireless Bluetooth fejhallgató

Végszó

A Bose mini fejhallgatója otthon és út közben egyaránt praktikus kiegészítő lehet, sokféle szituációban megállja a helyét. Hangja összességében kellemes és lágy, de nem célja az apró részletek felfedése. Komfortja ahhoz képest, hogy mennyire parányi, meglepően jó, és ami még inkább elismerést váltott ki belőlünk, az a mikrofon hatékonysága. Akik tehát sokat sétálnak, és még többet telefonálnak, azoknak hosszú távon megéri átlagosnál magasabb árát. A hifi hódolói értelemszerűen jobban járnak valamilyen vezetékes megoldással, akik pedig igénylik az imént felsorolt extrákat, viszont sokat ülnek vonaton/buszon/repülőn, azoknak érdemesebb tovább spórolni az aktív zajszűréses QC35-re.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.