adidas Z.N.E. 01 ANC TWS aktív zajzáras Bluetooth sportfülhallgató teszt

Sportosan robusztus

2022. június 24., péntek, 11:25

adidas audio fülhallgató sportfülhallgató sport fülhallgató adidas fülhallgató adidas sportfülhallgató Bluetooth fülhallgató TWS fülhallgató Bluetooth sportfülhallgató TWS sportfülhallgató fülhallgató teszt sportfülhallgató teszt

Az adidas nem szorul bemutatásra, hiszen az egyik legismertebb és legsikeresebb sportruházat és sportszer gyártó. De ezeken kívül a fül- és fejhallgatók piacából is igyekszik kiszakítani magának egy darabot. Az adidas a stockholmi székhelyű Zound Industries-szel együttműködve hozza létre zenehallgatásra szolgáló eszközeit. Céljuk, hogy az adidas ruházatokhoz hasonló minőséget tudjanak ebben az iparágban is felmutatni.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató tokadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató tokadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató Appadidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató App

Az adidas Z.N.E. 01 ANC egy teljesen vezeték nélküli, aktív zajszűréses füles, amelyet úgy terveztek, hogy sportolás közben is megbízható társ maradjon. Masszív, de könnyű műanyagból készült, IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát izzadtságálló és védve van bármely irányból érkező vízsugártól, a tok pedig IPX4 minősített. TWS sportfülhallgatók körében nem mondható a legolcsóbb darabnak, inkább felső árkategóriának számít a maga kb. 76 000 Ft-os árával.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Küllem

A Z.N.E. 01 töltőtokját nagyon kellemes kézbe venni aprócska mérete miatt, lekerekített formáinak köszönhetően jó fogású. Bárhol, bármilyen zsebben elfér, ráadásul a kemény műanyag háznak köszönhetően nagyon könnyű. A Z.N.E. 01 sötétszürke és világosszürke színben vásárolható meg.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

A robusztus ház formavilága átgondolt, lekerekített oldalain 4-4 kitüremkedő barázda fut végig, amelyeknek köszönhetően akkor sem csúszik ki a kézből, ha vizes vagy izzadt a tenyér. A dizájn egyszerűségét nagyon jól feldobja a házon lévő pókhálóminta, még inkább kiemeli strapabíró hatását. A tok elején található az Adidas embléma, amely egyben egy gomb is, felette egy LED helyezkedik el. A töltésre szolgáló USB-C bemenetet a dokkoló aljára tették.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató tok

A fülesek is kemény műanyagból készültek, ugyanúgy meglepően könnyűek, mint a töltőtok. Oldalukon szintén barázdák láthatók, amelyek a jobb tartás érdekében kerültek rájuk. Külső részükön visszaköszön a pókhálóminta, valamint az ikonikus három sáv. Az anyagválasztás összességében korrekt összképet teremtett. Fülillesztékekből csak 3 méretet mellékeltek, ami ebben az árkategóriában talán lehetne több.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Használat közben

Az adidas Z.N.E. 01 ANC-t már első használatkor is nagyon egyszerűen lehetett párosítani a telefonnal. Később (amennyiben a telefonon be volt kapcsolva a Bluetooth) elég volt a dokkoló tetejét felhajtani, máris rácsatlakozott a mobilra. A Bluetooth kapcsolattartás stabil maradt, egyedül akkor szakadozott az éppen hallgatott zene, amikor 10 méternél messzebbre került a telefon. A fülhallgató érzékelte és hangjelzéssel igazolta, amikor a hallójáratba került, és ha kikerült az egyik a fülből, akkor automatikusan megállt a zene, visszatéve magától elindult.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Stabilitás szempontjából egész jó tapasztalatokat sikerült szerezni a Z.N.E. 01-el. Jól belesimult a hallójáratba, a barázdák miatt még hatékonyabban a helyén maradt. 40 perces, tempós gyaloglás mellett egyszer sem kellett igazítgatni. Ezért bátran lehetett alkalmazni számos hétköznapi szituációban, sétáláshoz, utazáshoz, házimunka végzéséhez, vagy hobbi szintű sporthoz is. Viszont az átlagosnál kisebb fülűeknek nem biztos, hogy tetszeni fog, mert számukra 30-40 perc folyamatos használat után kellemetlen, szorító érzés keletkezhet a hallójáratban.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

A Z.N.E. 01 ANC aktív zajszűrést is tartalmaz, hogy szinte bármilyen szituációban segítse a környezet kizárását, és segítsen egy adott tevékenységre fókuszálni. Egybenyitott irodában és az utcán is tisztességgel kamatoztatta e funkcióját. Már közepes hangerőn történő zenehallgatással is szinte teljesen megszűnt a külvilág zaja. Az utcán sétálva inkább az Awareness mód ajánlatos, ugyanis az jobban beengedi a külvilág hangjait, ami nagy forgalomban biztonságosabb és hallhatóvá teszi a felhasználóhoz beszélőket.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

A fülhallgatók külső oldalának érintésével lehet kezelni a zenelejátszást, a hanghívásokat (alapbeállításként mindkettőnél 1 rövid érintés szükséges), és a zajszűrés módját (1 hosszú érintéssel). A fülesek ANC-vel kb. 4,5 óra zenelejátszást tesznek lehetővé, anélkül pedig kb. 6 órát. A dokkolóval további 15,5 órával toldható az akkumulátoridő. Ha nem használjuk a füleseket, akkor érdemes azonnal visszatenni őket a dokkolóba, mert maguktól nem kapcsolnak ki, és csak feleslegesen lemerülnek. Egy 15 perces töltéssel kb. 1 órán keresztül lehet zenét hallgatni, ami nagyon hasznos, amikor sietünk és nincs erre több időnk.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató App

Applikáció is része a szolgáltatásoknak. Az iOS/Android mobileszközökre letölthető alkalmazásban látható a töltöttségi szint, módosítható az ANC és személyre szabható a hangszín. Kikapcsolhatók az érintőpanelek vagy a hangjelzések. Beállítható az eco-töltés, ami azt jelenti, hogy csak 80 %-ig töltődik, ezzel elméletileg meghosszabbítható az akkumulátor élettartama.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató App

A fülhallgatók beépített, telefonálásra alkalmas mikrofonokkal is rendelkeznek. Utcai használatnál az elsuhanó forgalom zajai hallhatóan beszűrődtek, a hangosabb tömegközlekedési eszközökön pedig kifejezetten zavarók voltak a hangok a vonalban lévő másik fél számára, úgyhogy inkább csak zárt térben, vagy csendes, nyugodt körülmények között érdemes erre használni.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Hangminőség

A Z.N.E. 01 ANC kifejezetten ütős, izgalmas hangkarakterrel szólaltatta meg lejátszási listánkat. A basszusokat keményen és határozottan kezelte, amitől robbanékony és felfűtött érzetet kapott szinte minden szám. A középső hangok lágyak voltak, a magashangok kicsit tömörek és digitálisak. Utóbbi miatt Vivaldi vagy Mozart darabjait nem tartoztak erősségei közé, de nem is próbálta klasszikus zenére optimalizált fülhallgató látszatát kelteni. A Z.N.E. 01 kifejezetten pörgős és motiváló stílusra törekedett, ami remekül állt rap, hip-hop, trip-hop és hasonló, inkább elektronikus alapokra épülő zsánernél.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

A Red Hot Chili Peppers - Can't Stop c. száma erővel és energiával átitatva, dinamikusan robbant a fejünkbe. A lábdob feszes volt és domború, az elektromos gitár gazdag színeivel koronázta meg Anthony Kiedis hangját. A tér szűk volt és kissé nyomott, a Z.N.E. 01 nem fordított figyelmet a hangsávok elkülönítésére, emellett a cintányér is viaszos volt és tömör. Nem maximalista vájtfülűek igényeit próbálta kielégíteni az adidas sportfülhallgatója, de ettől még háttérzenei célra és sportolás közbeni motivációra elégedettséget váltott ki az RHCP klasszikusa.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Ezután a sokkal vastagabb basszusrétegre épülő Twenty One Pilots - Stressed Out következett. Az ilyen és ehhez hasonló, egyszerű ritmust alkalmazó zenék nem voltak annyira komplexek, kevésbé jelentettek kihívást az adidas számára. A mélyhang masszív hullámzással úszott be, úgy fejtette ki erejét, hogy közben tiszteletben tartotta az éneket és más hangeffektusokat. Az énekhang markáns volt és eleven, de a magashangok továbbra sem voltak a legárnyaltabbak.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Olyan motiváló zeneszámokkal, mint Moosh & Twist - Champion című rapnótája, sokkal könnyebb volt megbocsátani az Adidas hiányosságait. A fülhallgató a pörgésre, energiára irányította minden törekvését. Ha csak egyes frekvenciákat figyeltünk, akkor találtunk mosott, pontatlan részleteket. A tér is lehetett volna nyitottabb. Viszont a Z.N.E. 01 lágyított magas hangjai pihentetőbbé tették az internetről közvetített, YouTube/Spotify által biztosított jelfolyamokat, nagyobb terhelés esetén is. Az összkép hifis szempontból kompromisszumokkal járt, de háttérzenei célra, utcán sétálva vagy konditeremben edzve nem volt zavaró az adidas nagyvonalúsága.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Alternatívák

Akinek kevésbé fontos a sportolásra kiélezett forma és extravagáns dizájn, annak kedvezőbb áron jobbtelefonos mikrofont és részletesebb hangzást nyújthat az LG TONE Free FP8. Aki az adidas Z.N.E. 01 ANC árkategóriájában jobban fülbe rögzíthető fülhallgatót szeretne fejlettebb mikrofon készlettel, annak a JBL Tour Pro+ TWS cikk elolvasása ajánlott. A JBL aktív zajszűrése egyeseknek émelyítő lehet, de szerencsére kikapcsolható.

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgató

Végszó

Az adidas Z.N.E. 01 ANC robusztus, strapabíró és annak ellenére, hogy nem tartalmaz extra gumis támasztékot, kocogás vagy alapszintű konditermi gyakorlatok közben stabilan a fülben marad. Ezért mindennapi használathoz vagy akár hobbi szintű, nem túl intenzív sportoláshoz is megfelelő. IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, ezért akkor sincs gond, ha az edzés izzasztó. Az aktív zajszűrés több élethelyzetben is nagyon hasznos, például az edzőteremben, ahol zavarnak a súlyokkal hangoskodó emberek, vagy akár a tömegközlekedésben. Ráadásul az applikációval még személyre szabhatóbbak a funkciók vagy akár a hang is. Kifejezetten kis fülűeknek viszont nem ajánlott, mert számukra kétséges a hosszútávú komfort.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.