1MORE E1001BT Triple Driver nyakpántos Bluetooth fülhallgató teszt

Még egy és még egy és még egy

2020. július 20., hétfő, 09:25

1MORE audio fülhallgató Bluetooth fülhallgató nyakpántos fülhallgató fülhallgató teszt 1MORE fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt nyakpátnos Bluetooth fülhallgató 1MORE Bluetooth fülhallgató

A 1MORE izgalmas középkategóriás Bluetooth fülhallgatót gyárt azoknak, akik 50 000 Ft alatt szeretnének egy mindennapokra optimalizált zenehallgató/telefonáló eszközt. Az E1001BT hibrid elrendezésben oldalanként három hangszórót tartalmaz, ugyanakkor kívülről is igényes.

Mitől allrounder?

A nyakpántos kategória praktikus átmenet a fejhallgatók és TWS (teljesen vezeték nélküli fülhallgatók) között. Nyáron nem izzasztja nagyon a fület, ugyanakkor stabilitása is jobb, köszönhetően a nyak köré tervezett elektronikának.

A 1MORE minőségi részleteket igyekezett hozni annak érdekében, hogy az E1001BT versenyképes legyen kb. 45 000 forintos áráért cserébe. Kívülről is eleganciát sugall, mellőzi a tarka, csillogó műanyag fülhallgatók olcsó érzetét. Repülőgép-ipari fémből készült hangszórókamráinak kijáratát rozsdamentes acél rács fedi. Kezelőszervei nem a fülhallgatókon, hanem a nyakpánt végén találhatók, ami kellemesebbé teszi a vezérlést mondjuk a TWS-ekhez képest.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

Érdekesség, hogy a frekvenciákat három hangszóró kelti. A mély/közép hangok dinamikus, PET és repülőgép-ipari fém rétegekből épített membrán szólaltatja meg, a magasabb régió pedig két ún. Balanced Armature, azaz lengőnyelves hangszóró hatásköre. A kamrából kijövő cső jóval szélesebb az átlagnál, mivel ennek falába rejtették a kettős BA egységet.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató hangszóró

A fülhallgató Bluetooth v4.2 verziót alkalmaz, ami nem a legfrissebb, viszont támogatja az LDAC és AAC kodekeket. Tudása legjavát (a legkevésbé tömörített jelfogadást) iOS mobileszközökkel, vagy LDAC-képes DAP lejátszókkal képes prezentálni.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

Küllem

Ahogy fentebb is szóba került, a 1MORE E1001BT elegáns és tartósságot sugalló anyagokból készül, gumis nyakpántja könnyű, ugyanakkor alaktartó. Az elektronikát és akkumulátort tartozó kapszulák csak műanyagból készültek, ami egy picit visszavesz a minőségérzetből. A hangszórókamrák megmunkálása viszont szemgyönyörködtető.

1MORE E1001BT fülhallgató

A mellékelt különböző méretű szilikonos fülillesztékek mindegyikét, célszerű végig próbálni az ideális komfort érdekében. Aki inkább a szivacsot preferálja, annak hasznos információ lehet, hogy az E1001BT kompatibilis a Comply Isolation T600 sorozatával.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

A nyakpánt bal végződése tartalmazza a szokásos háromgombos vezérlőket, a jobb oldali záró lemez pedig körömmel felnyitható, alatta rejtőzik a töltésre szolgáló USB-C aljzat.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A gumis nyakpánt könnyű és rugalmas anyagának köszönhetően kellemesen felfekszik. A kis tömeg által (főleg nyáron) zavartalan a használat, nem okoz fejbőr izzadást és egyéb nyomó érzeteket, mint a klasszikus nagyméretű fejhallgatók. A stabilitás jó lehet futáshoz, túrázáshoz és általános otthoni vagy irodai tevékenységekhez. Intenzívebb mozgásformákhoz értelemszerűen jobb választás a dedikált sportfülhallgató kategória.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

A zajszigetelő képesség egész jó, kis és közepes terhelésen történő zenehallgatás közben is sok morajlás, gépjármű zaj kizáródik. A telefonálás hangminőségét átlagosnak nevezzük két okból: a szélzajjal ez a fülhallgató sem igazán képes mit kezdeni, illetve a másik fél hangját csak tompán képes megjeleníteni. Az elektronikus zajszűrésnek, azaz ENC funkciónak köszönhetően azonban képes kiszedni a környezeti zajok egy részét. Ez azt eredményezte, hogy a másik fél nem, vagy csak ritkán panaszkodott a beszűrődő hangok miatt.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató tok

A fülhallgató minden szokványos vezérlési funkciót támogat, amely a jelszint, zenelejátszás és hívások során szükséges lehet. Az akkumulátorról nincsen pontos adatunk, mert a gyártó oldalán hiányos a specifikáció. 7 órát közöl a termékleírás, nekünk terheléstől függően 5-6 órát sikerült egy feltöltéssel megvalósítani, amíg a beépített robothang figyelmeztetni kezdett az alacsony töltöttségre. 10 perces gyorstöltéssel 3 órányi üzemidőre képes, ami a legtöbb esetben több, mint elegendő. A hatókör a környezeti adottságoktól függően 8-10 méter is lehet.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

Az E1001BT karaktere a játékosságra és izgalomra épül. Az ütemeket, mélyhangokat szereti kicsit intenzívebben közölni annak érdekében, hogy hatásosabbá váljon az adott zene. A basszusokat ezért érzékelhetően megemeli és az alsó frekvenciákon belül is további "puklikat" hagy maga után. Ennek köszönhetően az aláfestő ütemeket, beúszó morajlásokat testesebb, erősebb, határozottabb módon adja vissza a vártnál. A lengőnyelves hangszórók összeolvadnak a dinamikus egységgel, így az összkép inkább fátyolos és lágy, de legalább nem bántó vagy harsány.

Sztereó tere többnyire szűkös, viszont egyes részletek a BA hangszóróknak köszönhetően leválnak és eltávolodnak. A részletező képesség és a hang általában erős négyest érdemel egy ötpontos skálán, ha szigorúan Bluetooth fülhallgatókhoz viszonyítjuk a 1MORE fülesét. Referencia számlistánkat elindítva érezhetően feldobta a Daft Punk - Get Lucky vagy Emancipator - Valhalla c. számait. A jazz/énekes/akusztikus darabok (pl. Marcus Miller - Papa Was a Rolling Stone vagy Sting - The Last Ship) is megkapták az imént említett dúsítást a gazdag, energizált basszusokkal együtt. Nekünk ilyenkor kissé elveszett a realitás érzetünk, ezért az akusztikus műfajoknál elmaradt a "hűha" élmény. Más kérdés, hogy modern elektronikus zenékkel valóban extra erőteljességet, indulatot, határozottságot volt képes megjeleníteni a füles. Hogy mindezt összefoglaljuk, adott tehát a kifejezetten jó hosszú távú hallgathatóság, valamint a felfokozott, hangsúlyosabbá tett ütem és alsó frekvenciák. Ezek teszik egyedivé a 1MORE E1001BT-t.

1MORE E1001BT fülhallgató

A tesztelést többnyire saját középkategóriás Samsung okostelefonunkkal végeztünk, de tettünk egy próbát kb. 200 000 Ft értékű DAP használatával is. Utóbbi több részletességet és árnyaltabb dinamikát hozott annak ellenére, hogy hivatalosan nem támogatta natívan az LDAC átvitelt.

Alternatívák

Aki ennél olcsóbb nyakpántos fülhallgatót szeretne és hajlandó elfogadni a kezdetlegesebb dinamikát és színpadképet, annak a kb. 20 000 forinttal olcsóbb JBL LIVE 200BT jelenthet megoldást (természetesen gyengébb minőségű, műanyag külsővel). Akik pedig továbbra is nyakpántos kategóriában maradnának, de még jobb (részletgazdagabb, árnyaltabb) hangot szeretnének, azoknak a kb. 20 000 forinttal drágább Bowers & Wilkins PI3 lehet nyerő.

1MORE E1001BT Bluetooth fülhallgató

Végszó

A 1MORE E1001BT jó középkategóriás fülhallgató, ennél nem próbál meg több lenni és éppen ezért kedvelhető. Majdnem 50 000 forintos áráért cserébe, olcsóbb vetélytársaihoz képest igényesebb anyagokból készült és persze adott a jellegzetes energikus, ütős hangkarakter. Utóbbi a naturális hangélmény visszaadásához nem alkalmas, de akik a kemény ütemeket szorgalmazzák, azoknak könnyen elégedettséget okoz majd a fülhallgató.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.