Sharp LC-22LE430E LED LCD TV teszt

Tévé, vagy monitor?

2011. szeptember 19., hétfő, 10:50

LED TV LCD TV Sharp

A Sharp AQUOS LCD sorozata néhány tetszetős darabbal bővült, amelyek közé tartozik az LC-22LE430E típus. Bár eléggé kis képátlóval rendelkező modell, de annál inkább szemrevaló, mivel az egyetlen az új palettából, amely Full HD felbontással rendelkezik. Ezért jól nézze meg mindenki, melyik televíziót választja, mivel a 430-as sorozat azon csodabogarak közé tartozik, melyben a többiek nem azonos, tehát nem Full HD felbontással rendelkeznek, hanem csupán 1366x768 pixelből alkotnak képet. Nem probléma ez, de mindenképpen szokatlan, hogy a kisebb modell ?többet tud?, egy nagyobb képátlójú testvérénél.

A címben feltett kérdés több szempontból indokolt. Egyrészt az 56 centis képátló, ami manapság átlagos monitorméretnek mondható, másrészt a gyártó honlapjának ajánlata, miszerint irodai felhasználásra is javasolják. Emellett konyha, nyaraló és hálószoba is szerepel a felsorolásban, amihez mi hozzátesszük a gyerekszobát, de a felbontás adta előnyök teljes kihasználásához mindenhol érdemes figyelembe venni az ideális nézési távolságot.

A Sharp eme 22 colos modellje ránézésre nem is látszik annyira kicsinek, mivel optikailag olyan a megjelenése, hogy nagyobbnak tűnik, mint az valójában. Mivel érték ezt el? A készülék LED háttérvilágítást kapott, így ez jó alapot teremt arra, hogy szemet vonzóan vékony legyen. Mindehhez párosul egy tetszetős dizájn, amiben a Sharp mindig is élen járt. A kis televízió feketén fehéren jól mutathat a kiválasztott helységben, mivel a készülék kávája mutatós fekete, míg a hátlap fehér. Persze ez utóbbiból sokat nem látunk, különösen akkor, ha egy beépített szekrényben lesz a helye. A konyhában már sokkal jobban érvényesül a televízió ?egyénisége?, de a mérete már nem biztos, hogy minden konyhapultra ideális.

A gyári csomagolása nagyon kompakt, mintha egy laptopot vettünk volna, úgy sétálhatunk ki az üzletből: füles doboz mindenféle díszes logóval, paraméterrel és más ínyencségekkel. Szinte felénk kiált, hogy engem válassz a sok hasonló közül! Erre azért jó esély van, hiszen ha valaki egy második vagy harmadik televíziót választ ahol nem a méret a lényeg, de a tudás, szolgáltatások aránya elsődleges fontosságú, az bíz? jó helyen keresgél. A Sharp tévéje tudásával a felső méretkategória szolgáltatási színvonalát éri el: USB, HDMI, CI modulfogadó, komponens és kompozit, Scart bemenet, fejhallgató kimenet egyaránt található rajta. A televízióban analóg és digitális tuner is lapul, alkalmas a földfelszíni és a kábeles adások vételére is. Ez minden további nélkül jól jön, különösen, ha nincs antenna csatlakozó a konyhában, így marad a földfelszíni digitális adások vétele.

Használati szempontból nem rossz a számos külső forrás csatlakoztatási lehetősége, de kérdéses, hogy ki és mennyire fogja - mondjuk a HDMI bemenetet - a konyhában kihasználni. Hálószoba tévéként még nagyobb esély van arra, hogy a Blu-ray- vagy médialejátszó kerüljön mellé. Ez a televízió tényleg olyan, mint a nagyok, hiszen AV kimenet, koaxiális digitális kimenet is rákerült, így akár külső hangrendszeren keresztül is hallgathatjuk a műsorokat. Mindezt koránt sem kritikának szánom, hiszen inkább ilyen gazdag felszereltsége legyen egy kisképernyős televíziónak, mintsem, hogy ezek hiányozzanak róla.

Még egy lényeges dolog azért mindenképpen említendő: a gyári csomagolásban a talp külön található, azt magunknak kell felszerelni. Ugyanakkor jól jön ez, ha a falra szeretnénk elhelyezni, és természetesen szabványos VESA konzollal kompatibilis.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.