Samsung UE55D8000 3D LED LCD TV teszt

2011. november 4., péntek, 10:50

Samsung D8000 UE55D8000 3D 3D TV LED TV LCD TV Smart TV okostévé okos TV Smart Hub Full HD TV teszt Samsung LED Samsung TV LED TV teszt LCD TV teszt

A Samsung minden évben előáll valami olyan újdonsággal, amit túlzás nélkül lehet nagy dobásnak nevezni. 2011-ben egy egész csokorra valót nyújtanak át a tévék iránt érdeklődőknek. Ez érinti a dizájnt, a képminőséget és a szolgáltatásokat is.

Ezek egyike az egészen keskeny, mindössze 1 centiméteres Ultra Slim keret, amiből csupán 6 mm áll síkban a panellel, a maradék négytized centi egy törés jóvoltából, szemből alig észrevehető. A felület kiképzése is különböző, a szélesebbik szálcsiszolt alumínium benyomását kelti, pedig műanyagból készült az egész, a keskenyebbik pedig polírozott felületű. Ennek a kialakításnak köszönhetően, a tévé teljes szélességből 1 colnyit megspóroltak, illetve néhány ? az 51 és 43 hüvelykes - modellnél nagyobb képfelületet ajándékoztak a vevőknek. Magunk részéről a lehető legnagyobb lelkesedéssel fogadtuk ezt az újítást, évek óta vártunk valami hasonlóra. A talp is különleges, X alakú, már hónapokkal a piaci megjelenés előtt, óriásplakátok tucatjain láthattuk városszerte. Be kell vallanunk, testközelből kevésbé tetszetős és a gyakorlati vizsgán sem szerepelt túl jól. Stabilitása hibátlan, a súlya csekély, ám képes zavaróan tükröződni, ezzel rontva a tévénézés élvezetét.

Összességében rendkívül pofás darab a D8000, a keret kissé kiszélesedő alsó részének közepére helyezett Samsung felirat megvilágítva és diszkrét sötétbe burkolózva is elegáns. Oldalnézetből nem sokkolóan keskeny, mint a tavalyi, C9000 típusú csúcsmodell a maga 8 milliméterével, de a szélektől befelé fokozatosa hízva, megáll három centi alatt. A szokásos, alapfunkciókat vezérlő gombokat azért sikerült az élébe építeni, és itt megint csemegével találkoztunk, elegendő finoman megérinteni, a kapcsolótáblát, funkciójukat jelző ábrák fénylenek fel mellettük a panelen.

A bemenetek java, 4 db HDMI, 3 db USB, az optikai és az adapteres komponens/analóg sztereó, oldalra néznek, míg a szintén speciális átalakítós Scartok, az antenna bemenetek, PC csatlakozó alulról közelíthetők meg, ez rendjén való, de a fejhallgató Jack is, ráadásul legbelül, aminek kevesen fognak örülni.

A tévé panelje S-PVA típusú, nem kell tartani attól, amit panel lottónak szoktak nevezni, mert ezeket a Samsung gyártja. A képfrissítés 800 hertzes, amit a háttérvilágítás, a LED-ek ki-be kapcsolgatásával érnek el. Talán egyesek számára ez nem hangzik túlságosan bíztatónak, de aggódni felesleges, a végeredmény a lényeg, az pedig teljesen rendben van, a mozgás folyamatos, a mozgóképfelbontás LCD viszonylatban kiválónak nevezhető.

A beépített médialejátszó sokat fejlődött, a tavalyi, C jelzésű modellekben megismerthez képest. Végre válogatás nélkül felismeri a VOB és m2ts fájlokat, valamint több új funkcióval látták el, de még mindig nem érte el a külső céleszközök sokoldalúságát, kép és hangminőségét. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy a HD hangformátumok élvezetéről szintén le kell mondania annak, aki erre az egyszerű kivitelű szolgáltatásra hagyatkozik.

Az Internet elérés és a hálózathoz csatlakoztatás a beépített WiFi vevővel, vagy Ethernet kábellel hozható létre. A Smart Hub elnevezésű funkció és szolgáltatáshalmaz végre valóban használható böngészésre is, bármely weboldalt elérhetjük vele, a www.av-online.hu kifejezetten jól mutat 55 colos képátlón.

Az egyik alkalmazás segítségével 3D filmeket nézhetünk, a választék egyelőre nem valami nagy, de folyamatos bővülést ígérnek. Üröm az örömben a távirányító, ami semmivel nem jobb a tavalyinál, vagy a 6-os sorozatú tévékhez mellékeltnél, szinte teljesen megegyezik azokkal. Az Interneten számos tesztoldal fényképein láthatunk egy másfajta, a D8000-hez összehasonlíthatatlanul jobban illő, külön megvásárolható távvezérlőt, a hátoldalán QWERTY billentyűzettel, ám a hírek szerint Európában még nem forgalmazzák. Szépségtapaszként szolgál a Samsung AppStore-ból letölthető alkalmazás, amellyel okostelefonunkat használhatjuk távirányítóként.

 

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.