Samsung UE46ES6800S LED LCD TV teszt

Haladó osztály

2013. január 18., péntek, 16:25

Samsung Samsung TV LCD TV LED TV 3D 3D TV ES6800 okostévé okos TV smart TV AllShare Micro Dimming LCD TV teszt LED TV teszt

Amikor tévét választunk, többnyire sorra vesszük azokat a tulajdonságokat, amik fontosak és azokat is amik nem annyira. Számolgatjuk, hogy az egyes modellek között mi különbség van az áraikon kívül, illetve, hogy adott szolgáltatásokat mennyiért kaphatjuk meg másik készülékben. Miért adjunk ki ennyit egy tévéért, mikor vannak olcsóbb modellek?

A Samsung ES6800 extra funkciókkal bőségesen felszerelt LCD TV. A gyárilag beépített WiFi, a műholdvevő tuner, a fejlettebb, kétmagos processzor, no meg az a tény, hogy ez a modell már Full HD 3D-s és az alapcsomagban benne van 2 db szemüveg is bőségesen megmagyarázza, hogy miért is kerül annyival többe ez a tévé, mint például a hasonló méretű 6100-as, ami amúgy szintén okostévé. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, ami mellett még sorolhatnánk az eltérő képi jellemzőket és még sok más apróságot.

Samsung UE46ES6800 LED LCD TVSamsung UE46ES6800 LED LCD TVSamsung UE46ES6800 LED LCD TVSamsung UE46ES6800 LED LCD TVSamsung UE46ES6800 LED LCD Smart TVSamsung UE46ES6800 LED LCD TV hátlapSamsung UE46ES6800 LED LCD TV hátlap sarokSamsung UE46ES6800 LED LCD TV oldalrólSamsung UE46ES6800 LED LCD Smart TVSamsung UE46ES6800 LED LCD TV AllShareSamsung UE46ES6800 LED LCD TV 3D szemüvegSamsung UE46ES6800 LED LCD TV távvezérlőSamsung UE46ES6800 LED LCD TV mérése kalibrálás előttSamsung UE46ES6800 LED LCD TV mérése kalibrálás után

Küllem

Vékony ezüst, benne egy másik fekete színű keret, és látványos, krómozott lábak. Az ES6800 dizájnja már nem új, de még mindig nagyon meggyőzőnek találjuk. Elöl a csillogás és a látványos formák mind a felső kategóriás termékek luxusát csacsogják, a hátlap ügyes megoldásai pedig a bennünk lakó mérnököt igyekeznek meggyőzni. A lábat a készülékkel összekötő, komplex műanyag szerkezet azonban másról szól. Ez a darab azt súgja halkan az imént már megszólított, rejtőzködő mérnöknek, hogy a Samsung bizony nem pazarolja a nyersanyagot. Ez az első pillanat, amikor egy picit érezhetjük, hogy ez a tévé nem csúcsmodell, csupán a középkategória felső régiójából való.

Samsung UE46ES6800 LED LCD TV

A formaterv azonban nem csak a tévére terjed ki hanem a távvezérlőre is, aminek elvben nagyon is örülhetünk, hiszen ezt az alkatrészt a legtöbb gyártó alantas módon semmibe veszi. Nos a Samsung nem ezt tette, és adott nekünk egy olyan fényes, csillogó távirányítót, ami egyszerre idézi a Nokia két évvel ezelőtti olcsó telefonjait és az első generációs iPhone-t. Biztos vagyok benne, hogy sokan azt mondják majd rá, hogy ez szép, de ez a definíció csak csillogásból és a megszokott fapados külsőtől való eltérésből táplálkozik. Ez a távvezérlő giccses! Ez lenne a Gangnam Style?

A sík gombsort vékony kiálló peremek tagolják, ami ad egy kis támpontot, hogy épp melyiket is nyomjuk. Egy kommersz, de jó kialakítású távvezérlőn tapintás alapján, akár sötétben is megtalálhatjuk amit keresünk, ez itt nem lenne ennyire könnyű. Szerencsére a gombok megvilágítottak, így ez a probléma áthidalható.

Samsung UE46ES6800 LED LCD TV távvezérlő

Végezetül említsük meg a 3D szemüveget is, ami, könnyű, kélnyelmes, kecses és a maga módján szép. Ez sem ússza meg kritika nélkül, mert a gombja nagyon kicsike lett, bár ezen az akadályon is könnyű túljutni. Az aktív záras szemüveg erényei közé tartozik még, hogy akkumulátoros, amit a telefonokon már megszokott Micro USB csatlakozón tölthetünk, és a csomag része a kábel is.

Samsung UE46ES6800 LED LCD TV 3D szemüveg

Kezelés

A kezelés a szokásos Samsungos rendszerben történik. Egykettőre be lehet mindent állítani. Persze a hangolást leszámítva, ami ugye tart ameddig tart. A menü egyszerű és átlátható, a képbeállítások könnyen kezelhetőek, a hangbeállítások meg majdhogynem feleslegesek, mivel egy tévéről van szó. Természetesen a készülék irányítható okostelefonról és tabletről is, amihez a szükséges alkalmazást a legtöbb készülékre külön kell letöltsük.

Ha pedig okostelefonokról szólunk, akkor említsük meg, hogy Android alapú készülékről is tudunk a tévén lejátszani tartalmat, ami elsőre vonzó, de többnyire csak szerény képminőséget ad, ezért nem feltétlenül érdemes vele bajlódni.

Samsung UE46ES6800 LED LCD TV AllShare

Az ES6800 egyik fő vonzereje a kétmagos processzor, amitől gyorsabb működést és szebb alkalmazásokat várna az ember. Ezekből azonban csak keveset kapunk. Van Facebook, Youtube, böngésző és még sok minden más, de ezek működési sebessége teljesen átlagos, és cseppet sem lenyűgöző. Ráadásul a Contetnt menüpont megjelenésére hosszan kell várnunk és az alkalmazások közötti navigálás sem azonnali. Igaz, hogy ez lényegében minden hasonló készülékre érvényes, de mégis érdemes megemlíteni, nehogy a processzor miatt túlzott elvárásaink legyenek.

Persze mindez nem azt jelenti, hogy a tévé használata kényelmetlen volna. A menü, az alkalmazások és tartalmak alapvetően jól kezeltek és áttekinthetőek. Éppen csak a remélt csodákat nem kapjuk meg.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.