Samsung T27A950 TV tuneres 3D monitor teszt

Monitor a TV-ben vagy TV a monitorban?

2011. november 29., kedd, 00:05

Samsung Samsung monitor Samsung 3D monitor 3D monitor T27A950 TV monitor monitor teszt 3D monitor teszt 3D monitor TV Smart Hub

Mérete miatt joggal tehetjük fel ezt a kérdést, hiszen a tévék javarészt 32 col felett jelennek meg a katalógusokban, többnyire fapadoshoz közeli kivitelben. A T27A950 azonban nem illik bele ebbe a kategóriába. Ám van még egy ok, ami miatt a TA950-est monitornak nézhetjük, ez pedig legközelebbi típustársa, az S27A950, ami valóban egy 3D monitor.

Képernyő az asztalon

A 27A950-es külsőleg nagyon szép. Letisztult, de nem hajlandó a minimalizmusba szédülni. Egyszerűsége aszimmetrikus formával próbál a kommersz tömegből még határozottabban kiemelkedni. Küllemének egyedüli bűne, a talán kissé túlméretes, s ezáltal túlzottab hivalkodó Samsung felirat az előlapon. A hátlapon felbukkanó, hasonló méretű logó ugyanakkor cseppet sem érződik soknak.

A roppant vékony képernyő rész dönthető, de a talptól nem elválasztható. Vesa konzolos rögzítésre nincs módunk. Karcsúsága ellenére meglepően masszív a döntő mechanika, így a féloldalas szerkezet nem kell bizalmatlanságot ébresszen senkiben!

Az elektronika a széles talpban kapott helyet. Ez a rész hordozza a gép eszét, ami azzal is együtt jár, hogy az elegáns szálcsiszolt acél felület nem kevés hőt is el kell vezessen. Itt könnyedén melegen tarthatjuk kávénkat vagy teánkat, ha pedig van macskánk, számítsunk rá, hogy az télen a képernyő és a talp közé szuszakolja majd magát az ingyen fűtésért.

Minden szépsége és a talpba szinte észrevétlenül belezsúfolt okossága ellenére dorgálás is jár, a külső tápegység miatt. Bár mind műszaki mind költség szempontból megmagyarázható, valahol mégis csak sértő, hogy a letisztult formát egy otromba, nagy és közönséges, két végén kábelezett, külső tápegységgel rombolják. Ezek a fekete téglák és a két végükön tekeredő kábelek maximum a Mátrix világában mutatnak jól, máshol csak a kuplerájt szülik és a port dédelgetik.

Máskülönben, amit látunk az nagyszerű és igényesen kivitelezett, nagybetűs Design.

Az igényes, felsőkategóriás high tech képre azonban további árnyékot vet a WiFi hiánya, ami ma már talán elvárható volna ebben az árban. Persze a WiFi kifelejtésének bűne nem egyedi vagy ritka. A DLNA képes, ?okos? televíziók 80 %-a visel efféle szégyenfoltot.

Szintén a design által felépített elegáns képet rontja a távvezérlő, ami annyira hétköznapi, hogy az már szinte sértő.

Ha túljutunk a külsőségeken, egy tipikus Samsung TV-t láthatunk 27-es keretekbe zárva, ami tulajdonképpen épp úgy viselkedik, mint a nála kétszer nagyobbak. A csatornák hangolása és az alapbeállítások egyedüli újdonsága, hogy egy ilyen kicsi és szép készülékbe költöztek. Így a kezdeti beállításokat kár is volna taglalni.

 
1  2  3  4
A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.