Philips 55PDL8908S DesignLine 3D Smart LED TV teszt

Romantikus reflexiók

2013. július 25., csütörtök, 15:05

Philips DesignLine Ambilight 3D TV LED TV LCD TV Philips TV Philips LED TV DesignLine TV Philips DesignLine 55PDL8908S TV teszt LED TV teszt

A Philips egy igazi dizájn márka. Ezerszer elmondtuk már, és ha így megy tovább, még ezerszer megtesszük. Ha a Philips autókat gyártana, akkor a középkategóriás autók már ufókra hasonlítanának, a prémium kategóriásaknak pedig már ajtajuk sem lenne, csak felnyíló üvegtetejük, az olcsó modellek meg nem lennének annyira csúnyák. Persze a Philips nem autókkal foglalkozik, hanem izzókkal, röntgengépekkel, vasalókkal, habverőkkel és borotvákkal, no meg persze láthatjuk még az öreg P betűs nevet tévéken is. Bár a szórakoztató-elektronikai üzletág és azon belül is a tévégyártás mostanság komoly tulajdonosi és vállalat-szerkezeti változásokon megy keresztül, ezek szerencsére nem látszanak a kínálaton. Negatív értelemben legalábbis semmiképp.

Philips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TVPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TV távvezérlőPhilips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TV távvezérlőTávvezérlés Android tabletrőlTávvezérlés Android tabletrőlTávvezérlés Android tabletrőlTávvezérlés Android tabletrőlTávvezérlés Android tabletrőlPhilips 55PDL8908S precal grayscalePhilips 55PDL8908S precal gamutPhilips 55PDL8908S precal saturationscalesPhilips 55PDL8908S postcal grayscalePhilips 55PDL8908S postcal gamutPhilips 55PDL8908S postcal saturationscales

DesignLine tévék annyira jellegzetesen Philips modellek, hogy azt nehéz lenne másolni. Egyszerű, de egy apró, váratlan szöggel megbolondított formát vettek alapnak és az egészet finoman kimozdították az esetlegesen túlzásba vitt ürességtől. Vagyis fogtak egy hatalmas üveglapot, ami maga a tévé, az egészet nekitámasztották a falnak, és hogy az ne legyen olyan monolit szerű, a képernyőt körülölelő fekete üveg a készülék alja felé kivilágosodik, átlátszóvá válik. No de nem holmi szürke átmenettel, hanem egy egészen egyszerű nyomdai mintát használva. Így közelről pontok sokasága alkot sűrűsödő rácsot, távolról pedig csak sötétül az üveg.

A gombok mind eltűntek, a készülék rögzítéséhez pedig gyári fali konzol jár. A Philipsre jellemző módon, ez két módon is használható. Stabilizálhatja a falnak támasztott tévét, de akár hagyományos fali konzolként is használható. Ez utóbbi megoldást a Philips kettőnek számolja, mert a készülék rögzíthető úgy, hogy a lába földig ér, és úgy is, hogy a levegőben lóg.

Hatalmas a versengés a gyártók között, hogy ki tud szebb készüléket piacra dobni. A Philips DesignLine ebben hatalmas előnyre tett szert, díszítő célú króm és egyéb zavaró részletek használata nélkül. Kétségtelenül ez ma az egyik legkülönlegesebb formaterv, ami jó eséllyel, sokkal inkább kiállja majd az idő próbáját, mint krómozott, különleges lábformákat felvillantó vetélytársai.

Túllépve a dizájn zsenialitásán...

Panasszal is élnünk kell. A felület ugyanis nincs kellőképpen tükröződés-mentesítve, így ha szobánk világos, akkor a kép alatt, illetve azzal együtt, magunkat is láthatjuk. Aki kíváncsi, megnézheti kedvesét szemből is, amint a vállára dőlt a Bridget Jones közben. Vagy csak gyönyörködhetünk önmagunk szépségében, tévénézés helyett, esetleg alatt. Ez egy olyan tévé, ami leginkább a sötét, vagy hatékonyan sötétíthető, esetleg északi fekvésű szobákat kedveli.

Philips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TV

Ha pedig már a sötétítésről szólunk, a DesignLine a Philips terméke, tehát van benne Ambilight, ami készülék hátlapján, felül és oldalt kapott helyet. Ráadásnak ez a modell LoungeLight üzemmódos, vagyis alkalmazkodik a fal színéhez! Olyan dolog ez, amit oldalakon át lehetne magyarázni, de igazából élőben kell látni! A szerkesztőség véleménye mindenesetre vegyes maradt. Volt, aki a leírást olvasva teljesen fellelkesedett, majd nem törődött tovább a dologgal. Volt aki - miután napközben 8 órát töltött Excel táblázatok bogarászásával - őszinte elismeréssel szólt filmnézés közben az Ambilight hatásáról, ami egy fontos elismerés! Ezen sorok írója azonban egy vállrándítással kísérve csak annyit tud mondani, hogy szép, de akár ki is kapcsolhatjuk, nem izgat. Ami viszont nagyon tetszik, az a Follow Me Home, vagyis az, hogy kikapcsolás után az Ambilight pár másodpercig még világít, így éjszaka van egy kis kísérőfényünk, ameddig kisétálunk a szobából, vagy letesszük a távirányítót.

Philips 55PDL8908S DesignLine Ultra Slim 3D Smart LED TV

A műszaki tartalom

A Philips 55PDL8908S TV tesztje természetesen nem lehet teljes néhány műszaki adat említése nélkül. Így kezdhetjük is azzal, hogy a képátló 55 colos, vagyis a nagyok közé tartozik, amit az üveg előlap csak még hangsúlyosabbá tesz. A képernyő egy LED fényforrású LCD panel, Micro Dimming technológiával. A kontraszt a gyári adatok szerint 500 000:1 a fényerő pedig 450 cd/m2. A valós, mért adatokról a teszt vége felé, külön szólunk még. A hangrendszer névlegesen 30 W teljesítményű.

A TV rendelkezik DVB-T/C/S tunerekkel, így egyaránt alkalmas földfelszíni, kábeltévés és műholdas adások vételére, külön set top box nélkül is. Amennyiben egy merevlemezt vagy pendrive-ot erre elkülönítünk, a készülék képes műsorokat rögzíteni, illetve élő adást megállítani.

Távvezérlés Android tabletről

A tévé rendelkezik nagy sebességű, "n" szabványú WiFi-vel illetve van rajta hagyományos LAN csatlakozás is. A hátlapi csatlakozók között a megszokott 1.4a HDMI mellett van adapterrel használható analóg videó, RGB és Scart csatlakozás is, valamint digitális és analóg hangkimenet és fejhallgató csatlakozás. A falra rögzítéshez egy konzol a gyári készlet része, de a tévé hátulján megtaláljuk a szabványos 400 mm-es VESA rögzítési pontokat is.

A beállítások

A Philips DesignLine üzembe helyezése és beállítása rendkívül egyszerű. A feladatot a szakszervizre kell bízni! A felszerelés előkészítéséhez pedig szintén ajánlatos szakembert hívni, hiszen a tévé túl szép ahhoz, hogy mindenféle kábelek kígyózzanak körülötte a földön! Tehát a rögzítési pontig érdemes a kábeleket falban vezetni. Ebben persze a Philips is segít egy kicsit, mivel a tévéhez jár egy felszerelési sablon.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.