LAVA Scandinavia LED LCD TV teszt

2012. február 13., hétfő, 13:10

LAVA Scandinavia LED TV LCD TV

Így láttuk, hallottuk, tapasztaltuk

A képminőséget egy CineMaster HD médialejátszó merevlemezeinek tartalmából csemegézve vizsgáltuk. A képbeállító menüpontok adta lehetőségeket kihasználva, optimalizáltuk a kontrasztot, élességet, háttérvilágítást, színtelítettséget és amit még lehetett. Ezután az EDGE LED háttérvilágítású tévék mindegyikére jellemző, a LAVA paneljén is észrevehető bevilágítás és felhősödés ellenére, rendkívül elégedettek voltunk a látvánnyal. Amikor nem teljes képernyős, hanem 4:3-as tévéadást, vagy 2,35/2,4:1 arányú, szélesvásznú mozifilmeket nézünk, az oldalsó és/vagy alsó és felső fekete sávokon, főleg gyenge környezeti fényben, vehető ez észre. A lejátszó beépített merevlemezeire rögzített rengeteg filmből kiválasztottuk azokat, amelyeket már sok másik tévén és vetítővásznon is láttunk: az Avatart, Chris Botti bostoni, Celine Dion las vegasi koncertjeit, a Baraka és más alkotásokat. Az 55 colos méret ideálisnak számító full HD nézési távolságáról, 2,3-2,5 méterről megkaptuk azt a moziélményt, amiért érdemes prémium kategóriás tévét vásárolni. Teljes képernyős, 16:9 arányú 1080p filmek lejátszásakor, észrevehetetlen az említett inhomogén fényerő eloszlás, pláne abban az esetben, ha igazi, teljes kiépítésű házimozi alkotóelemeként használjuk, mert akkor messzebbről nézzük. Miért? A falra szerelt tévé elé leereszkedő hatalmas vetítővászonhoz nagyobb nézési távolságot kell tartani, a hangrendszer fókusza ahhoz illeszkedik, a nagyjából 4 méterre elhelyezett kanapéra irányul, ahonnan az 55 colos képátlón már nem látszanak a finom részletek, pedig azokból mindent képes megjeleníteni a LAVA Scandinavia. Tévéműsorokhoz még 4 méterről is kiváló, mozizáshoz úgyis bekapcsoljuk a SIM2 vetítőt és leeresztjük a vásznat. Beépített hangszóróitól, karcsúsága miatt,  nem vártunk csodákat, nem is történt, de az átlagnál teltebben és élvezhetőbben szóltak a keskeny résbe szerelt hangszórók.

Az Internetezési képessége az Android és az erős processzor jóvoltából remek kiegészítő szórakozást és elfoglaltságot nyújt, végre teljes megelégedettséggel böngészhetünk, válogathatunk kedvenc weboldalaink között. A Youtube videók felbontását ezen a tévén sem lehet változtatni, meg kell elégednünk az alapértelmezettel, amit a ?Tecső? kínál.

A LAVA Scandinavia a nappalik egyetlen képmegjelenítőjeként, de házimozik ?másodhegedűseként? is megállja a helyét. Szolgáltatásai egyedülállóak, a kivitele úgyszintén, ezért nem csak a képminőségre, hanem a ritkaságokra, egyediségre fogékony vásárlók kedvence lehet, és szerintünk lesz is, mert megérdemli.

 

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.