Urbanears Bagis fülhallgató teszt

Színes bogyók a fülben

2013. február 25., hétfő, 07:05

Urbanears Bagis fülhallgató teszt Urbanears fülhallgató fülhallgató teszt

Ma, mikor a mobil kütyük mindenki életébe belopják magukat, a kiegészítők kínálata finoman szólva is túlcsordult. Nincs másként a fülhallgatókkal sem, Dunát lehetne rekeszteni velük. Ezúttal a svéd Urbanears, Bagis nevű példánya akadt horgunkra. Ajánlott azok számára, akik a telefonok, zenelejátszók mellé csomagolt gyári füles helyett jobb, praktikusabb, de még belépőszintű megoldást szeretnének.

Hasonlóan a gyártó többi alkotásához, a Bagis is rengeteg féle színben létezik, Magyarországon öt árnyalatban kapható. Más érdekessége is van a terméknek, többek közt a vezetéke. Ennek köpenye csak a torkolatig gumi, onnan lefelé textil bevonat került rá. A lágy borítás előnye, hogy esztétikus és rendkívül csekély súlyt ad az amúgy is leheletkönnyű fülesnek (a Bagis össztömege 15 gramm). Nem bizonyult előnyösnek a fehér szövet, amilyet mi is kaptunk tesztelésre - rövid időn belül hajlamos koszolódni. További extra a kábelre szerelt, mikrofonos headset modul. Ennek segítségével navigálhatunk Apple mobileszközünkön a lejátszott zeneszámok között, és hívást is fogadhatunk. A beépített mikrofon remekül használható nem csak telefon, hanem Skype beszélgetésekhez is. A Bagis két oldalán díszelgő bütyök és mélyedés nem csak dizájnelem, ezekkel nyakunk mögött "összetapaszthatjuk" a jobb- és baloldalt. Apró, de jópofa extra 2 érdekes, hogy mindegyik Urbanears modellben érvényesül egy kis kreativitás, vajon a legtöbb gyártó miért nem gondol ilyesmire?

Urbanears Bagis fülhallgató

Nincs túlbonyolítva

A Bagis még fülhallgatós viszonylatban is egyszerű. 9 mm-es hangszóróit matt felületű, műanyag burkolat fedi. A gömbölyded forma rásegít a fülhallgató stabilitására, ha a fülünkbe simuló tappancs tartása nem lenne elég. Három pár, különböző méretű gumipárnát csomagoltak a Bagis mellé, színük természetesen a fülesével megegyező. A megfelelő gyűrű kiválasztása után azonnal elcsendesedett minden, köszönhetően a Bagis korrekt zajszűrő képességének. Már csak a Jack csatlakozót kell bekötni...

Urbanears Bagis fülhallgató

Hangminőség

Urbanears Bagis fülhallgatóEzúttal is volt rá lehetőségünk, hogy tesztalanyunkat mindenféle környezetben kipróbáljuk. Próbáink során egy iPhone 3GS forráseszközt használtunk, mindenféle trükk (pl. hangszínszabályzó) nélkül. A Bagis komfortérzete elfogadhatónak bizonyult, párnái igencsak szorosan, de nem túlzottan zavaróan rögzülnek a hallójáratban. A feszes illeszkedés jó zajszűrést eredményez, a kritikus fontosságú basszusok még erős zajban, belvárosi forgalomban sem gyengülnek el. Apropó, mélyek: a Bagis elsősorban alsó frekvenciáinak köszönheti szimpatikus karakterét. Noha szépítéssel, de legalább kellemesen reprodukálja nem csak Paul Kalkbrenner, a Prodigy, hanem Mike Oldfield és nagy kedvencem, a Muse rockegyüttes ütemeit. Magas frekvenciás hiányosságai elsősorban akusztikus daraboknál, élőzenénél valamint szólóénekesek felvételeinél érezhetőek. Szó se róla, Cassandra Wilson vagy mondjuk Enya darabjait is lendületesen átadja a Bagis. De a háttérzajok, kisebb rezdülések és effektusok szerényen bujkálnak az erőteljes énekhang és a domináns hangszerek mellet. Ennél fogva a kemény, egyszerű és dinamikus műfajokat részesíti előnyben. Ha ilyen zenéket szeretünk, akkor jó útitársa lelhetünk az Urbanears színes bogyóiban.

Végítélet

Az Urbanears Bagis fülhallgatót azoknak ajánljuk, akik utazásaik, rövid kiruccanásaik során szeretnének egy stílusos, kis helyen elférő hangforrást. Kompatibilis nem csak Apple, hanem HTC, Nokia és Blackberry készülékekkel is. Nem csak zenehallgatásra, hanem telefonálásra is használható. Hangzását első sorban azok fogják kedvelni, akik a könnyed és egyszerű, elektronikus, fiatalos műfajokat hallgatják naphosszat. Ha Olvasóink kerülni szeretnék a hallójáratba illeszkedő megoldásokat, alternatívát jelenthet számukra az Urbanears Medis modell, mely a klasszikus, fülkagylóba fekvő kialakítást kapta. Különlegessége, hogy tetejére plusz gumitámaszt biggyeszthetünk, így a vártnál jobb stabilitást biztosít.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.