Új készre szerelt kábelek a KáCsa Audió kínálatában

2021. október 9., szombat, 15:10

KáCsa KáCsa Audió kábel koaxkábel gitárkábel mikrofonkábel

Mostantól nem kell szerelésre várnia azoknak a professzionális/hobbi hangstúdió építőknek vagy zenészeknek, akik a KáCsa Audió legnépszerűbb típusú és hosszúságú összekötő kábeleire tartanak igényt. A budapesti szaküzlet emellett televíziós antennakábelekkel is bővítette a kínálatát, gondolva azokra, akik megelégelték a zajos jelű, standard koaxkábelt.

KáCsa kábelekKáCsa KCE-GIT-GL gitárkábelKáCsa KCE-GIT-GL gitárkábelKáCsa KCE-GIT-N gitárkábelKáCsa KCE-GIT-N gitárkábelKáCsa KCE-MIC mikrofonkábelKáCsa KCE-MIC mikrofonkábelKáCsa KCE-MIC mikrofonkábelKáCsa KCE-HDTV antennakábelKáCsa KCE-HDTV antennakábelKáCsa KCE-HDTV antennakábelKáCsa KCE-HDTV antennakábelKáCsa KCE-HDTV antennakábel

6,3 mm-es Jack-Jack kábelek: KCE-GIT-GL és KCE-GIT-N

A KáCsa Audió kínálatának természetesen eddig is részét képezték olyan, méterre kapható, tetszőleges hosszúságban megvásárolható, analóg összekötő kábelek, amelyeket kimondottan a professzionális hangtechnika területét célozták meg. Ezek azonban eddig nem voltak "konfekció" kivitelben, azaz előre legyártott, fix hosszúságokban megvásárolhatók úgy, mint például a hifi összekötő kábelek. Ezért a vásárlónak meg kellett várnia, vagy előre be kellett jelentkeznie, hogy elkészüljön a megrendelése.

KáCsa KCE-GIT-GL gitárkábel

A KáCsa legújabb KCE-GIT-GL és KCE-GIT-N kábeleinek dobozos kiszerelésben kapható változatával oldotta meg ezt a problémát. Így, ha az arra járó lemezlovas/zenész/zeneproducer stb. azonnal akar egy minőségi, kézzel szerelt összekötő kábelt, akkor nem kell kivárnia a darabonként minimum 15-20 perces készítési procedúrát. Az előre megépített opciók közül az egyik (KCE-GIT-N) egyenes, nikkel bevonatú 6,3 mm-es, rugós törésgátlóval kiegészített monó Jack dugókkal készül.

KáCsa KCE-GIT-N gitárkábel

Ez a keverőpultok, hangszerek és egyéb stúdiótechnikai berendezések csatlakoztatására szolgáló kábel a KáCsa egyik legkedvezőbb ár/érték arányú, KM-Cu1 OFC réz vezetőt tartalmazó modelljéből készül. Jelenleg 3 és 5 méteres hosszúságokra vágják, de természetesen előzetes egyeztetést követően tetszés szerint bármilyen méretben (akár szimmetrikus mikrofonkábelnek is) elkészíthető.

KáCsa KCE-GIT-GL gitárkábel

Ahogy a fényképén is látható, a KCE-GIT-GL jóval élénkebb kék színű köpennyel rendelkezik, melynek járulékos előnye, hogy a koncertek és underground próbatermek félhomályos atmoszférájában könnyebben észrevehető, feltűnőbb, mint a hagyományos fekete kábelek. Emellett koaxiális szerkezete által még a KM-Cu1-nél is lényegesen rugalmasabb szerkezetű, ezáltal könnyebben feltekerhető, kevésbé gabalyodó. Egyik végén egyenes, másik végén L-alakú (90 fokos) aranyozott 6,3 mm-es monó Jack dugót tartalmaz, ami praktikusabb pl. gitárerősítőbe való csatlakoztatáshoz.

KáCsa KCE-MIC mikrofonkábel

Kézzel szerelt mikrofonkábel: KCE-MIC-3X/5X

A KCE-MIC standard mikrofonkábel, a szabványnak megfelelően egyik végén mama, másik végén papa 3-tűs szimmetrikus XLR csatlakozóval készül. Szőtt árnyékolást és OFC réz vezetőt tartalmaz, évek óta bizonyít számtalan amatőr és professzionális színpadtechnikai környezetben. Saját mikrofonjainkat, amelyeket az AVTV YouTube videóepizódok forgatása során használunk, ugyanilyen kábellel szoktuk csatlakoztatni a hangfelvevőhöz.

KáCsa KCE-MIC mikrofonkábel

A fent említett modellekkel megegyezően, a KCE-MIC is előre legyártva 3, vagy 5 méteres hosszban készül. Viszont kérhető egyedi hosszúságban, akár eltérő csatlakozókkal is, de ezesetben érdemes az átvétel előtt legalább 1-2 nappal egyeztetni a KáCsa Audió munkatársaival.

KáCsa KCE-HDTV antennakábel

Minőségi német antennakábelek

Végül, de nem utolsósorban egy kakukktojás is említést érdemel. Más célút, mint a korábban felsorolt kábelek, hiszen elsősorban tévénézésre, set-top boxok csatlakoztatására szolgál. A KCE-HDTV métere 600 forintba kerül, tehát drágább, mint a sokak által egyszerűen csak "antennakábelként" ismert olcsó fehér alternatívája. Viszont a benne lévő rézvezető és a körülötte lévő, négyszeres árnyékolás egyértelműen kevesebb zajjal és torzítással kézbesíti az antenna felől érkező jelet. A KCE-HDTV készre szerelt változata megvásárolható 1,5/3/5 méteres hosszúságokban. Gyártanak belőle különböző, "F" és/vagy "TV" dugóval szerelt változatokat, rendelés előtt célszerű leellenőrizni az otthon lévő komponensek fajtáját is.

KáCsa KCE-HDTV antennakábel

A készre szerelt KáCsa Audió gitár/mikrofon/antennakábelek egyéb termékadataival és árával kapcsolatban a cég szaküzletében vagy webáruházában lehet tájékozódni.

kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.