Új hangszedőkkel rukkolt elő az Ortofon

2014. február 13., csütörtök, 08:30

Ortofon hangszedő MC Quintet MC Quintet Ortofon hangszedő Ortofon Quintet

Az analóg lemezjátszós komponensek ?ősatyjának? tekinthető, sokak által ismert Ortofon, új hangszedő családot jelentett be, melynek tagjai itthon is elérhetőek.

Az 1948 óta megállás nélkül tevékeny Ortofon, közel 100 különféle mozgó-mágneses hangszedőt indított útjára, melyek közül legfrissebb kiadásként említhetjük az ?MC Quintet? szériát. A modellek funkciója talán nem szorul különösebb magyarázatra: torzítás és színezettség nélkül reprodukálni a lemez barázdáiról érkező információt. Az új hangszedők a csekély tömeg érdekében ABS testtel rendelkeznek, a tetejükön lévő alumíniumlemez szolgál a hangkarhoz való rögzítésre. Utóbbihoz, a fej vastagságától függően 2 csavart mellékel a gyártó, egy 5 és egy 7 mm-est.

Ortofon Quintet Red hangszedő

Az MC Quintet legkisebb tagja a Quintet Red. Természetesen már ez a modell is a gyártó sztenderdjeinek megfelelően formázott és csiszolt, elliptikus gyémántot tartalmaz. Ezután következik a Quintet Mono, mely nevéből adódóan, kifejezetten monó felvételek lejátszására készült, ugyanakkor remekül olvas régebbi, hibás lemezeket is. Hangminőségben eggyel feljebb lépve, bemutatkozik a Quintet Blue, mely a nála eggyel nagyobb Bronze-hoz képest moderáltabb dinamikát kölcsönöz a rendszernek, ugyanakkor a Red-hez viszonyítva hitelesebb reprodukcióval büszkélkedhet. Ezt a modellt a legtöbb zenei műfajhoz javasolják, de különösen ajánlott ritmikus felvételek visszahallgatásához. Eggyel tovább lépve köszönt minket a Bronze hangszedő, mely gyönyörűen előcsalogatja a legmagasabb frekvenciákat is, és végül a ranglétra csúcsán trónol a Quintet Black. Utóbbi a rendkívül karcsú profilú Shibata gyémántjának köszönhetően teljes mélységében képes kiolvasni a barázdákban tárolt információt, a cég leírása szerint e modell tudja a lehető legközelebb hozni a zenét a hallgatóhoz.

Ortofon Quintet Black hangszedő

Az Ortofon MC Quintet sorozat kis hazánkban is elérhető, bővebb információt a forgalmazónál és a márkaboltokban kaphatnak az érdeklődők.

www.ortofon.hu

Ortofon Quintet hangszedők

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.