Házimozi és HifiShow 2011

2011. november 21., hétfő, 11:05

kiállítás beszámoló Házimozi és HifiShow

Ahogy az elmúlt években megszokottá vált, most is ?csupán? egyetlen sztereó rendszerrel képviselte magát a fennállásának 25. évét ünneplő Penna-Poor. A képen látható csinos kivitelezésű dupla monoblokk egységek és a Zu Omen Definition hangsugárzója gyönyörű hangzást produkál. A 192 kHz-es anyagokat vezeték nélkül streamelték, egy iPad segítségével.

Íme, egy meglepetés a sok közül: Avantgard Acoustics, mint egyike a show abszolút high-end kiállítóinak. Az USA Audio nagyobb szobát érdemelt volna extravagáns termékeivel, no meg azok színvonalával, de így se panaszkodhattak ? valósággal tolongtak az emberek, hogy kipróbálhassák a tölcséres kialakítású hangkeltőket.

Az Art & Voice és a Soner Audio közös tervezésű modelljei formabontó megjelenésük mellett hihetetlenül szépen muzsikáltak. Vakut használtunk, hogy látható legyenek a képen szereplő, gigászi méretű hangfalak, melyeknek csak halvány körvonalait lehetett kivenni a só lámpák fényében.

Jónéhány csodálója akadt az előbb említett rendszernek, nem ok nélkül. Itt épp egy énekes felvétel játszódott, csukott szemmel nem tudtuk megállapítani, hogy Alan Taylor valóban a szoba közepén áll-e, vagy csupán egy hifi rendszert hallgattunk?

Egy elegáns és kifogástalan sztereó rendszer, ahogy azt a Peterman & Black cég elképzeli. A képen egy Steinway Lyngdorf konstrukció látható. Megpróbáltuk oldalról fotózni az aprócska dobozokat, hogy látható legyen azok különös szerkezete ? az ?S? sorozat tagjai teljesen nyitott kialakítást kaptak, a hangvisszaverődéseket kihasználva képesek betölteni akár 50 négyzetméteres helyiséget is, terhelhetőségük szerény 300 W ? a szoba jobb-és bal sarkában húzódtak az alsó frekvenciákért felelős mélysugárzók, melyeknek effektív teljesítménye 400 W? a teljes mértékben digitálisan meghajtott rendszer összértéke elérte a 6 millió forintot.

A világszerte elismert stúdió monitor hangsugárzóiról nevezetes Genelec cég modelljeit is meghallgathatták az érdeklődők. Ebben a szobában nem spóroltak diffúzorokkal, az oldal- és hátfalakon egyaránt alkalmaztak hangelnyelő szivacsokat, hogy a székben ülők hitelesen fülelhessék a finn gyártó precízen kivitelezett termékeit.

Főleg ?analógosok? szívét dobogtatta meg a D.I.Y. (Do It Yourself ? csináld magad) Audio repertoárja. A helyiségben kizárólag saját kézzel épített megoldások üzemeltek, kizárólag sztereó üzemmódban. Az asztal közepén egy házilag épített, orsómechanikájú mágnesszalag lejátszó feküdt, melynek segítségével épp egy kiváló tisztaságú blues-koncertfelvételt hallhattunk.

A Case trade Kft. Szobájában találkoztunk egy csokor Skullcandy fülessel (ezek között szerepelt a bravúros külsejű Aviator és a sportolóknak szánt FIX modell, róluk teszt is olvasható az AV-Online hasábjain, a fül- és fejhallgatókkal szemközti falon Profigold kábelek garmadája sorakozott, ezeket a show ideje alatt féláron lehetett megvásárolni.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.