5 dolog, amire LCD TV vásárlásnál érdemes odafigyelni

2012. április 14., szombat, 18:30

LCD TV TV konzol falikonzol fali tartó TV vásárlás LCD tisztítás távirányító villámvédelem

Hosszú hetek információ gyűjtése, boltok látogatása után végre sikerült kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb televíziót. Megvásároltuk, végre itt áll a nappaliban a hatalmas doboz. Azt gondolhatnánk, hogy a bonyodalmak véget értek, végre leülhetünk nyugodtan meccset nézni. A bonyodalmak azonban a legtöbbször csak ilyenkor kezdődnek.

A képcsöves tévék igazi bútorok voltak, nagy mélységgel, a képátlóhoz képest viszonylag széles kerettel. A modern LCD TV-k egyáltalán nem bútorok, mélységük szinte egyáltalán nincs, szinte kizárólag a megjelenített műsor dominál rajtuk. Az LCD és plazma TV-k tehát nem lakberendezési tárgyak, hanem sokkal inkább ?képek?. Úgy értem, mint egy festmény.

Láttak már olyan galériát, ahol a képek asztalon vagy szekrénysorban álltak volna?

Nem véletlen az, hogy a lakberendezési magazinokban, a TV gyártók katalógusaiban szinte kizárólag falra szerelt lapos tévéket láthatunk. Ugyanis ezek a tévék ott érvényesülnek a legjobban, a falon a helyük, ott a legstabilabb az elhelyezésük. A falon a legkisebb az esélye annak, hogy egy rohangáló gyerek magával rántja az egészet.

A fali tartó kiválasztása azonban körültekintést igényel. Nem mindegy a konzol teherbírása, stabilitása. Nem mindegy, hogy mennyit szenvedünk vele, míg felszereljük a falra. Nem mindegy, hogy a tartó pontosan illeszkedik-e a kiválasztott TV típushoz.

A Hama tökéletes anyagminőségű, stabil, megbízható, nagy teherbírású, könnyen felszerelhető fali tartókat forgalmaz minden féle TV típushoz. Ilyen például a ?Next Light? névre hallgató dönthető LCD falikonzol.

FALITARTÓ LCD "NEXT LIGHT" 400X400, DÖNTHETŐ

- Acél fali tartó nagyméretű LCD/Plazma és LED képernyők falra szereléséhez

- 2 mozgatható tartókar segítségével a készülék méretének megfelelő (max. 40x40cm) fesztávolság szerint szerelhető fel

- VESA szabvány szerint 400x400 mm

- Beépített vízszintező

- Terhelhetőség: max. 50 kg

- 58-107 cm képátmérőig (23-42")

- 20 fok-ban dönthető

- Kb. 4,2 cm mély

- Fekete színben

Ez a konzol dönthető. Ez azért fontos, mert LCD TV-k a legjobb képminőséget akkor biztosítják, ha a képernyőre merőlegesen nézzük a műsort. Egy fotelben ülő felnőtt szeme kb. 1 méterre van a padlótól számítva. Ha a televízió ennél magasabbra kerül a falon, akkor a képernyő közepe lényegesen feljebb helyezkedik el, célszerű azt kis mértékben előre dönteni. A Hama TV tartói között találhatóak függőlegesen és vízszintesen dönthető, sőt akár mozgatható fali konzolok is amelyeken beépített vízszintező is van. Így elkerülhető a vita házastársunkkal arról, hogy ferdén áll-e a TV vagy nem.

Miért rontanánk el a képélményt kígyózó kábelek látványával?

A következő bonyodalmakat az jelenti, mikor a tévéhez még a házimozi rendszer készülékeit is csatlakoztatjuk, és a hangfal seregletet is el akarjuk helyezni. A sok kábel jelentősen le tudja rontani azt a képhatást, amit az új LCD TV nyújt.

A kristálytiszta képet ne rontsuk el a falakon kígyózó kábelek látványával. A rendezett megjelenésen túl biztonságot is nyújtanak a Hama által kínált kábelrendezők. Nem akad bele a nagyi, nem botlik meg benne a sógor, és a kutya sem rágja meg vagy rántja ki a drága vezetékeket

A Hama alumínium kábelvezetője például egy fehérre festett, köríves szelvény, ami ötletes tartókkal rögzítő a falon. Belsejében akár öt kábel is gond nélkül elfér, így a tápellátás-, antenna-, kép- és hangkábel egyidejű elvezetése sem jelenthet gondolt. A 3,3 cm széles, 1,8 cm mélységű kábelvezető 110 cm hosszú darabokban vásárolható meg.

Veszélyben a távvezérlő

Ha már a kutyánál tartunk: a távvezérlők elhalálozásának legfőbb oka unatkozó házi kedvenc lehet, aki úgy tűnik konkurenst lát az általunk oly sokat kézben tartott kis dobozkában. A gyári távirányító az egyetlen, ami garantáltan és 100%-osan vezérli az LCD TV-t, házimozi készülékeket. Pótlása költséges, idővel nehézkes, akár lehetetlenné is válhat. A legjobb megoldást tehát az jelenti, ha a megvásárlásánál rögtön veszünk egy egyszerű, olcsó univerzális távszabályzót. A gyárival beállítjuk a TV-t és minden egyebet, majd elrakjuk egy (kutya)biztos helyre. A programváltásra, hangerőszabályzásra tökéletesen elegendő az univerzális távvezérlő, amely szükség esetén bármikor pótolható.

Az univerzális távirányító további előnye, hogy nem kell a számtalan, TV-hez csatlakoztatott berendezés ? beltéri egység, DVD lejátszó, házimozi stb. ? távvezérlőjét keresgélni állandóan. A Hama számos olyan modellt forgalmaz, ami több ? akár 8 ? különböző készüléktípus vezérlésére alkalmas.

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓ 8IN1

- Univerzális 8 az 1-ben távszabályzó előre programozott kódokkal

- Nyolc vezérlő csatorna: TV/ DVD/VCR/SAT/TUNER/CD/TAPE/AUX

- Több mint 100 típussal kompatibilis pl. : Philips, SONY, Panasonic, Thomson, Grundig, Samsung stb.

- Tápellátás 2db AAA elemmel

A villám nem csap kétszer ugyanabba a TV-be

Ha ugyanis egyszer belevágott, minek ismételné meg?

Kérdezzük meg bármelyik TV szerelőt: májustól szeptemberig a viharos időszakokban a szervizekbe vitt készülékek akár 20 százalékát is kitehetik a villámcsapás hatására tönkrement berendezések. Ezek nagy részét a tévék teszik ki.

A villámok által okozott károk kétfélék. Másodlagos villámhatás esetén, mikor a készüléket ?csak? egy hirtelen áramlökés éri, a berendezés javítható marad, de a javítási érték jellemzően az eredeti vételár 30 százalékát teszi ki. A közvetlen közelben becsapott villám esetén azonban gyakorlatilag olyan totálkárról beszélünk, amelyet nem tudnak javítani, ilyenkor egyetlen lehetőség a készülék cseréje marad.

A kényes LCD TV-ket azonban nem csak a villámoktól érdemes védeni, hanem a 230 voltos hálózaton jelentkező zajoktól is. A klímaberendezés, barkácsgép, porszívó, liftmotor és más egyéb nagyteljesítményű irodai vagy háztartási kiegészítők zavarhatják a kép- és hangminőséget, károsíthatják a készüléket. A Monster HT és HTS elosztói szűrik ezeket a zavarokat, tisztítják a jelet.

MONSTER HOME THEATRE POWERCENTER

- Teljesítmény és túlfeszültségvédelmet kínál a házimozi komponenseknek, valamint a kábeltelevízió és rádió berendezéseknek

- 2989 Joule névleges terhelhetőség a kiváló túlfeszültség védelemhez

- 8 konnektor aljzat túlfeszültség és hirtelen feszültségcsúcsok elleni védelemmel

- Clean Power: aktív zajszűrő rendszer a kristálytiszta jel érdekében

- 2 koaxiális kábel csatlakozó kábeltelevízióhoz és rádióhoz

- Extra hosszú 3 méteres PowerLine hálózati kábel

- 24 karátos aranyozott csatlakozók a maximális korrózióvédelemért és teljesítmény átvitelért

Hogy tisztán lássuk a dolgokat?

Az újonnan vásárolt LCD tévé kristálytiszta képe nem csak a jó minőségű műsorforráson, csatlakozókon és kábeleken múlik. Mivel a televízió képernyője elektrosztatikusan töltött, ezért magához vonzza a port. A gyerekek gyakran megérintik, tapogatják a képernyőt, zsíros ujjlenyomatokat hagyva maguk után. Ha ezeket papírtörlővel vagy üvegtisztítóval próbáljuk eltávolítani, könnyen kárt tehetünk a televízióban. A képernyőn a képminőség javítására a legtöbb gyártó speciális tükröződés gátló réteget visz fel. A papírtörlő hajszálkarcokat hagy maga után, az ablaktisztító pedig víz alapú szer, mely akár zárlatot is okozhat.

A Hama speciális hab állagú képernyőtisztító szereket forgalmaz, amelyekhez egy különleges törlőkendő is jár a karcmentes tisztításhoz.

LCD/PLAZMA TISZTÍTÓHAB

- Kímélő tisztítóhab érzékeny felületű LCD/TFT/Plazma képernyőkhöz

- Környezetbarát, hajtógáz nélküli, pumpás flakon

- Tartozék kendő

- Űrtartalom 200 ml

 

Iránytű

Forgalmazó:

HAMA Kereskedelmi Kft.

+36-1-2971040

1181 Budapest, Zádor u. 18.

www.hama.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.