SIM2 NERO 3D-2 házimozi projektor teszt

Frankó NERO

2012. február 24., péntek, 10:50

SIM2 NERO 3D projektor házimozi DLP 3D projektor Darkchip4

A SIM2 vadonatúj NERO vetítőjét a 3D-2 modellt mutatjuk be Önöknek, amely high-end minőségű háromdimenziós képi élményben részesíti tulajdonosát, emberközeli áron.

A NERO név jelentése fekete, jelen esetben a Lopakodó vadászgépek radarsugarakat elnyelő burkolatára emlékeztető készülékházra, és a vásznon megjelenő legsötétebb színre, annak mélységére is utal. Mivel SIM2-ről és ?háromdéről? van szó, elkerülhetetlen az általunk valaha látott legjobb 3D-s képet szolgáltató, világszerte etalonnak számító Lumis 3D-S vetítővel való összehasonlítás. Ha azt nem láttuk volna? Szegényebbek lennénk egy óriási élménnyel és nem tudnánk mihez viszonyítani, ami minden tesztnek alapja.

SIM2 NERO 3D-2SIM2 NERO 3D-2SIM2 NERO 3D-2SIM2 NERO 3D-2SIM2 NERO 3D-2SIM2 NERO 3D-2 3D szemüvegek

Az utóbbi években a SIM2 csak háromcsipes vetítőkkel jelent meg a high-end kategóriában, ahhoz illő és méltó árakkal, ám ebben is fordulat történt, ugyanis a NERO egy darab 0,95 colos DMD lapkával állítja elő a képet. A lényegesen kedvezőbb vételár ellenére, a nagy testvér számos jó tulajdonságát, szolgáltatását megtalálhatjuk a NERO 3D-2-ben. A cég tapasztalt és sikeres termékfejlesztő csapata olyan projektort hozott létre, ami színhűségével tiszta, ragyogó képével, kontrasztjával a legnagyobbak közé sorolható. Megkapta a bevált, kedvelt, és kecses formájú, Giorgio Revoldini által tervezett C3X készülékházat, a LUMIS-éval megegyező precíziós optikákat és az olyan elektronikai elemeket, mint a 280 wattos ALPHAPATH fényforrás, a legmodernebb Texas Instruments Darkchip4 DLP csipszet, valamint a kiemelkedő képminőséget biztosító szoftvereket. Ez utóbbiakkal érdemes kicsit részletesebben foglalkozni. A Live Colors Calibration 2.0 lehetővé teszi az összes létező paraméter, köztük a színkoordináták, a fehér pont és a gamma különlegesen pontos, professzionális  kalibrálását. Ezek együtt teljes szabadságot nyújtanak a kép optimalizálásakor, bármilyen egyéni elképzelés megvalósítható, végül minden bemenethez 3 felhasználói beállítás tárolható. Ez komoly hozzáértést, gyakorlatot igénylő művelet, egy átlagos felhasználó jobban teszi, ha nem kísérletezget vele, de nincs is szükség rá, mert a Házimozi Stúdió szakemberei leveszik a vállukról ennek terhét.

Az említett felhasználói üzemmódok különböző igényekhez optimalizálhatók, amelyek egyéni ízlés szerint is fűszerezhetők. Például másra lehet szükség sporteseményekhez, mint 3D filmekhez. A három ?tiszta? eljárás: PureMovie, PureMotion és PureMotion 3D. Ezek biztosítják a moziszerű képi élményt, a hatalmas kontrasztot és az alacsony feketeszintet, a gyors mozgások élességvesztés nélküli folyamatosságát, és a 3D-s filmek villódzástól, szellemképektől mentes megjelenítését.

A SIM2 high-end vetítőiben a képmegjelenítés minőségét alapvetően meghatározó paramétereket, a kontrasztátfogást és a feketeszintet az említetteken kívül befolyásolja a DinamicBlack technológia, a rendkívül gyors léptetőmotor által változtatható írisszel és tetszés szerint, 6 fokozatban, 10 wattos lépésekben beállítható lámpa fényerővel. Ezzel a sötét jelenetek egyedülállóan részletesek és a színdinamika is utolérhetetlen, a kontraszt elérheti a 30 000:1 arányt.

Az egyszerű, problémamentes telepítést segíti, hogy háromféle fókusztávolságú objektív közül választhatunk és lencsemozgató mechanika (lens shift) is rendelkezésre áll. A teljes átfogási arány 1,37-3,9:1.

Megszokhattuk, hogy csatlakozókínálat terén is erősek a SIM2 vetítők, elégedettek voltunk a 3D-2 hátoldalának ellenőrzése után. Szerintünk legfontosabb a 2 db HDMI 1,4a bemenet, melyek mellett komponens, D-sub, kompozit is megtalálható. A 3 trigger kimenetről motoros kiegészítőket: vásznat, maszkoló paneleket, anamorfikus lencsét vezérelhetünk.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.