Epson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor teszt

2012. május 22., kedd, 11:55

Epson MegaPlex MG-850HD projektor iPod dokkoló

Nem célszerű fix helyre rögzíteni, mert történetesen az Epson MegaPlex MG-850HD projektor szinte követeli, hogy mindenhova magunkkal hordjuk. Képben korrekt, felhasználhatóságban többrétű és még az árcéduláján szereplő összeg sem vészes. Kell több ennél? A tesztben mindent elárulunk!

Epson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektorEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektorEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektorEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor iPhone-nalEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor iPhone-nalEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor iPaddalEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós hordozható projektorEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor hátulrólEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor hátsó csatlakozókEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektorEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor oldallapi csatlakozókEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor hátlapi csatlakozókEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor vezérlésEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor felülrőlEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor Képbeállítás MenüEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor Jelbeállítás MenüEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor Extended MenüEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor távvezérlőEpson MegaPlex MG-850HD iPod dokkolós projektor

Mindössze apró környezetvédelmi tájékoztatások, némi vaskos hungarocell és egy kecses távvezérlő próbált megakadályozni bennünket, hogy szemünk elől rejtve maradjon az Epson cég egyik legújabb terméke, amelyet már volt alkalmunk a 2012-es ISE kiállításon is szemügyre venni, ott épp egy rádokkolt iPadról vetített filmet. Állításunk nem téves, az MG-850HD-t egy kicsúsztatható iPod/iPhone/iPad dokkolóval vértezték fel, így Epsonék műhelyéből, jobban mondva az egész piacon ő az eddigi első Apple-bölcsős projektor. Egyszerű módon, a dokk szélső keretének hiányával oldották meg táblagép fogadását. Apple mobileszközünk és valamennyi hangforrás jelét a ferdén lecsapott hátlapba épített, 10 W teljesítményű hangszórókon fogjuk hallani. A hangrendszer helyigénye miatt számos csatlakoztatást a vetítő két oldalára száműztek.

Könnyű eset

Jobbról szabványos tápaljzatot, balról pedig fél tucat audió/videó csatlakozást kínál az Epson egyébiránt egészen kompakt méretekkel megáldott gépe. Súlya is viszonylag baráti, nem okoz gondot cipelése, e célra hivatott a szintén oldalról felhajtható, nagyméretű műanyag hordozó fogantyú. A műanyag szó érvényes tesztalanyunk komplett ?testére?, kivitelezése visszafogott, viszont illesztései precízek, csak bulizáskor ne engedjünk hosszú körmű lányokat a közelébe ? az elegáns, fényes fekete burkolat velejárója, hogy a matt felületekhez viszonyítva érzékenyebb, könnyen karcolódik.

Előlapján, eltolható porvédőjét odébb tessékelve felcsillan az  optikája, mely mögött a gyártó által régóta alkalmazott és fejlesztett, 3LCD rendszer lapul. Epsonék úgy tűnik, e technológia mellett tették le voksukat, ami az esetleges porosodástól és hőtermeléstől eltekintve, képminőségben még lehet (és több ízben volt is már) meggyőző. A gyártó közleményében 3LCD konstrukciójuk 25%-kal kevesebb energiát igényel más, konkurensnek számító DLP megoldásokhoz képet. Ha már szóba került a környezetvédelem, nem árt tudni, hogy az MG-850HD megfelel az RoHS követelményeknek (gyártása során nem használtak fel káros anyagokat) és alkatrészeinek nagy része újrahasznosítható. A kedvező energiaszinthez nem kevesebb, mint 2800 Lumen fényerőt ígérnek, ami még félhomályos környezetben is bőven elegendő lehet. Lássuk, valóban így van-e.

 

 

 

 

 

 

 

 

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.