Sony TV újdonságok

2016. augusztus 15., hétfő, 17:00

Sony TV 4K UHD HDR 4K TV UHD TV HDR TV Sony TV Sony BRAVIA BRAVIA TV UHD HDR TV Sony 4K TV Sony UHD TV Sony HDR TV Sony UHD HDR TV

A Sony legújabb UHD felbontású televíziói immár a kiterjesztett képi dinamikatartomány képviselőjével, azaz HDR technológiával is rendelkeznek. Az új képmegjelenítők hamarosan nálunk is megvásárolhatóak lesznek.

Sony XD80 TVSony XD80 TVSony XD80 TVSony XD83 TVSony XD70 TVSony XD70 TVSony XD70 TVSony XD70 TVSony XD75 TVSony SD80 TVSony ZD9 TVSony ZD9 TVSony ZD9 TVSony ZD9 TVSony ZD9 TV

5 sorozatra felosztott, összesen 10 db új UHD felbontású tévé fog hamarosan felkerülni a Sony BRAVIA palettára. Az újoncok képesek lesznek HD-ról felskálázni közel 4K-minőségűre a képinformációt, de az igazi újdonságot a nagyobb kontrasztinformáció megjelenítését jelentő HDR képviseli. Utóbbiról sokan sokfélét mondtak a közelmúltban, de egyértelmű, hogy e technológia fog komoly áttörést jelenteni, nagyobbat, mint az amúgy is növekedő képpontszám. Az új Sony BRAVIA televíziók nem csak képminőség, hanem szolgáltatások terén is igazodnak a mai elvárásokhoz. Utóbbit igazolja az Android TV keretrendszer beépítése, melynek köszönhetően többek közt Netflix és YouTube klienseket, valamint Google Play applikáció áruházat is kapunk. A tévék mindegyike Google Cast platformot is magába foglal, aminek köszönhetően mobileszközön és számítógépen (iOS/Android ill. Windows/Mac operációs rendszerrel egyaránt) lejátszott tartalmakat is úgymond átküldhetünk rájuk, egyetlen gombnyomással vagy érintéssel.

Sony XD70 TV

A hamarosan érkező Sony UHD HDR TV-k név szerint a következők:

- Sony XD83 (55, 49 és 43 colos)

- Sony XD80 (55, 49 és 43 colos)

- Sony XD75 (65 colos)

- Sony XD70 (55 és 49 colos)

- Sony SD80 (50 colos)

Sony ZD9 TV

A fentiekkel párhuzamosan új prémium televíziós termékcsaládot is fog indítani a japán vállalat, BRAVIA ZD9 néven. Ezek kiegészülnek a még komolyabb kontrasztot produkáló, elődjéhez képest 40 %-kal nagyobb teljesítményű 4K HDR X1 Extreme kontraszt-kezelő processzorral, illetve a Backlight Master Drive képjavító algoritmussal. A gyártó közleménye alapján az új típusok teljesen új képminőségbeli kategóriát testesítenek meg. Nem csak a felbontást, hanem a standard képinformáció kontraszttartományát is képesek elemezni, majd felskálázni közel HDR szintűre. Ennek kapcsán szívesen látnánk egy olyan összefoglaló dokumentumot, amely számszerűsítve kifejezi a HDR általi kontrasztkülönbségeket.

Sony ZD9 TV

A ZD9 tévék a megnövelt dinamikai megjelenítés érdekében nem csoportokba foglalva, hanem külön-külön vezérlik a bennük lévő LED-eket. Emellett a diódák fényszórását is egyetlen szűk sávba terelték, ezáltal a cég szerint jelentősen redukálódott az úgynevezett flare-hatás. A diszkrét, ugyanakkor monumentális televíziók zászlóshajója 100 colos, azaz két és fél méteres képátlóval büszkélkedhet. Hozzá nem csak asztalra, hanem padlóra helyezhető állvány is jár. Rajta kívül 75 és 65 colos verziók is fognak érkezni (kizárólag asztali állvánnyal). E típusok is magukba foglalják az Android TV illetve Google Cast platformokat.

Sony ZD9 TV

A fentebb felsorolt televíziók hamarosan Európa-szerte megvásárolhatóak lesznek, beleértve hazánkat is. Fogyasztói árukról és bővebb termékjellemzőkről a Sony hivatalos honlapján és a szaküzletekben lehet információt gyűjteni.

www.sony.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.