Yuegan YG-204LED mindentudó kisrádió teszt

Példátlanul példás

2019. április 1., hétfő, 09:25

Yuegan hangszóró hangfal zenelejátszó táskarádió hangszóró teszt hangfal teszt táskarádió teszt

Az innovációra szomjas piac néha olyan mérföldköveket generál, amellyel mai írásunkban is foglalkozunk. Kevésbé ismert cég is beférkőzhet pillanatok alatt a világmárkák közé. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Yuegan sokoldalú hangrendszere, melyre zokszó nélkül akasztottuk rá az Év Terméke díjat.

Egy kacat mind felett

A termék születésének háttértörténete nem ismert (és valószínűleg soha nem is lesz az), de nem csodálkoznánk, ha a következőképpen történt volna: egy műszakváltás előtt a csődeljáráshoz vészesen közelgő, kínai kikötővárosban székelő gyárépület igazgatója és a raktáros összetalálkoztak. A kikötői napkeltében, füstölgő cigarettavégeikről kérdőn egymásra emelték tekintetüket - vajh mit lehetne gyártani, hogy mentsük a menthetőt - és a raktáros fejében felvillant a körte. Hiszen otthon az asszonyság is folyton gondoskodik róla, hogy étel kerüljön az asztalra - végső esetben felhasználva mindent, amit a hűtőben talál. A homlokára csapó raktáros is valami ilyet javasolhatott felettesének: gyártsunk le valamit... és tegyünk bele mindent!

A Yuegan YG-204LED nem csak egy hordozható rádió. Tény, hogy a Bluetooth nem szerepel szolgáltatásai között, de minden más igen. AUX bemenet, fejhallgató kimenet, kártyaolvasók(!) és USB aljzat MP3 lejátszáshoz, kiegészülve telefonvakukat alázó, két fokozatban kapcsolható LED lámpa funkcióval.

Yuegan YG-204LED hangszóró

Küllem

A fényes fekete polikarbonát házba épített hangrendszer örök értékű dizájnra épül. Mindenkinek más jut róla eszébe - fiatalabb felhasználóknak a nagyi konyhája, a nagyinak azok a legendás táncestek, mindenki másnak pedig a zene, mint élvezeti forrás, bárhol, bármikor. Legyen az a panelház gangja, a HÉV megálló melletti söröző, a folyóparti piknikező, vagy bármely méltatlanul elhallgatott része különös világunknak. Csak arra kell ügyelnünk, hogy ne veszítsük szem elől, ha társaságba visszük, különben rövid időn belül valaki garantáltan elcseni.

Yuegan YG-204LED hangszóró

Használat közben

Az intuitív kezelőszerveknek és világos, könnyű angolsággal kivitelezett jelöléseknek köszönhetően 5 percen belül minden funkciót magától értetődően találtunk meg. A Solar Panel felirattal ellátott aljzatot sajnos napelem hiányában nem volt lehetőségünk kipróbálni, azonban a beépített akkumulátor tényleg működött - pontosan nem tudtuk megállapítani, hogy hány órányi üzemidőt tett lehetővé, fél napig vígan elmuzsikált az eszköz. A góliátelem tartórekeszt eleinte értelmetlennek tartottuk. Rövid idő alatt azonban ráébredtünk, hogy pl. öngyújtó, papírpénz, rágógumi vagy szemüvegtörlő kendő is elfért benne (akár mindez együtt), és bizonyára még számos további szereppel fel lehetne vértezni az említett üreget. A beépített akkumulátor töltésére klasszikus borotva-tápaljzaton keresztül volt lehetőség.

Yuegan YG-204LED hangszóró

Hangminőség

Csak egy szóval: elképesztő.

Végszó

Fontolóra vettük, hogy alapítunk egy Yuegan fanklubot és évente egyszer összegyűlünk a Hősök terén, hogy mindenki egyszerre húzza ki a kis YG-204LED-jének antennáját és indítsa el a Retró Rádiót. Lelkesedésünket csupán annyi lohasztotta le, hogy a termék hivatalos magyarországi forgalmazóját (még) nem találtuk meg, továbbá piros színben nem gyártják, pedig úgy állna neki igazán jól az Év Terméke díj!

Yuegan YG-204LED hangszóró

Műszaki adatok

Hangszóró: 65 mm-es, dinamikus
Teljesítmény: 10 W
Szín: fekete
Méretek: 175 x 130 x 70 mm
Tömeg: 603 g

Mérleg

Hogyan tudtak ennyi szolgáltatást ekkora összegű/méretű eszközbe zsúfolni?

Elvárásokat felülmúló hang

Szobadísz jellegű, időtálló dizájn

Csak feketében gyártják

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.