PixelCables fejhallgató kábelek - új név a hazai kínálatban

Magyar kézből, igényes fülnek

2022. november 22., kedd, 21:25

PixelCables kábel fejhallgatókábel kábel teszt fejhallgatókábel teszt fejhallgató kábel PixelCables fejhallgatókábel fejhallgató kábel teszt

Tapasztalható, hogy a gyártók által mellékelt, alapszintű kábelek sokszor visszafogják a hangminőséget. A PixelCables új márkanév a fejhallgatókra és azok kiegészítőire specializálódott audioharmonia.hu webáruház kínálatában. Most bemutatásra kerül komplett füleskábel kínálatuk, amelyről nemcsak azért fontos tudni, mert magyar kezek által összeszerelt termékek. Céljuk, hogy a hangminőséget sok esetben visszafogó sztenderd kábelektől eltérően tisztább, igazibb zenei élményt nyújtsanak. De mit jelent mindez a gyakorlatban?

PixelCables HD 800S fejhallgatókábelPixelCables Allegro fejhallgatókábelPixelCables Espressivo fejhallgatókábelPixelCables Espressivo fejhallgatókábelPixelCables Fortissimo fejhallgatókábelPixelCables Vivace fejhallgatókábelPixelCables Vivace fejhallgatókábelPixelCables Maestro fejhallgatókábelPixelCables interkonnekt kábelekPixelCables analóg kábelekPixelCables RCA kábelPixelCables XLR kábelPixelCables digitális kábelekPixelCables koax kábelPixelCables USB kábelPixelCables Grandioso fejhallgatókábelPixelCables fejhallgatókábelek

PixelCables tudnivalók röviden

A PixelCables a salgótarjáni székhelyű Pixel-Pro Kft. legújabb márkaneve. Fejhallgató kábeleket és analóg, illetve digitális összekötőket is tartalmaz a kínálat. Minden PixelCables termék összeszerelése kézzel történik. Előtérbe kerül a tartósság és megbízhatóság, amelyekben fontos szerepet játszanak a minőségi alkatrészek.

A termékek hat szériából állnak, mindegyik más mértékben segíti elő a jobb hangminőséget. Nevüket zenei kifejezések után kapták, érték szerint alulról fölfelé haladva: Allegro, Espressivo, Fortissimo, Vivace, Maestoso, Grandioso. Mindegyik oxigénmentes réz vezetőt tartalmaz, árnyékolt fő vezetőcsatornával. A kábelek geometriája, szigetelése és vezető keresztmetszete mindegyik szériánál más. Tucatnyi fejhallgató fajtával használhatók. Közéjük tartoznak az Audio-Technica, Audeze, Focal, HIFIMAN, Meze Audio és Sennheiser legnépszerűbb termékei. Egyedi igények alapján az adott gyártóhoz passzoló színopció is kérhető.

PixelCables fejhallgatókábelek

PixelCables családfa

A forrás felőli oldal is rugalmasan variálható. Bármelyik kérhető 6,3 mm-es Jack vagy 4-tűs XLR végződéssel (az alap kivitelben Neutrik csatlakozóval). Lehet igényelni 3,5 mm-es Jack, 4,4 mm-es Pentaconn vagy 2,5 mm-es szimmetrikus Jack dugót is. Azok viszont nem szerelhetők fel bármelyik kábelre, a köpenyek átlagon felüli vastagsága miatt. A hosszúság alapesetben 180 cm. Kérhető rövidebb, 120-140 cm közötti méret is, de egyelőre csak a három olcsóbb széria esetében. Viszont mindegyikből igényelhető 300 cm-es opció is.

Amennyiben a sztenderd hosszúságot vesszük alapul, a készre szerelt darabok ára többnyire 30-40 000 forintról indul és 120-150 000 forintnál végződik. Azért "többnyire" mert ha a leendő vásárló speciális csatlakozót (bizonyos szabványokból kérhető Furutech vagy VIABLUE is) vagy nagyobb hosszúságot szeretne, az logikusan feláras. Érdekesség, hogy az Y-elosztó idom (nevezik, splitternek, vagy stoppernek is) minden esetben keményfából készül. Ugyancsak felárért kérhető ébenfa kiadás is, de csak a három legnagyobb szériához.

PixelCables Vivace fejhallgatókábel

Szubjektív benyomások

A gyártó rendelkezésünkre bocsátotta az összes szériát, így lehetőségünk volt kipróbálni azokat. A próbához RME ADI-2 DAC FS erősítővel egybeépített D/A konvertert és Meze Audio ELITE-t használtunk. Kiindulási alapnak azt vettük, amelyet a Meze Audio alapértelmezetten csomagolni szokott az ELITE mellé. Elindítottunk egy zenét a Meze alapkábelével és utána ugyanazt a részletet egy Pixellel is megfüleltük, a jelszint (hangerő) módosítása nélkül. Először Cassandra Wilson - Red Guitar c. számát (96 kHz/24 bit) hallgattuk végig az összes kábellel, majd megismételtük a folyamatot Joe Satriani - Wind In The Trees (CD-rip) c. darabjával is.

Megjegyzés: a mostani írás nem teszt, hanem általános termékbemutató. Ezért a cikk vége pontozást és mérlegelést nem tartalmaz. A következő sorok szubjektív benyomásokat tartalmaznak, a tapasztalatok az eszközök függvényében eltérhetők lehetnek. Szándékunk az volt, hogy a legkonkrétabbnak vélt hangzás változásokat keressük.

PixelCables Allegro fejhallgatókábel

PixelCables Allegro

A gyárihoz képest ez lazább, játékosabb irányba változtatta a hangkaraktert. Az énekhang jobban a fejbe tódult, amitől intenzívebb közlésmódúvá vált a zene. A magashangok csúszósabb, nyersebb jelleggel szólaltak meg. A háttér kirajzolódására is több energia fordult, viszont a hangsávok elosztása laposnak tűnt, továbbra is kissé hiányoltuk a szellőséget.

Joe Satriani játékánál tetszett az energikusság, ami az alap Meze verzióval még technikai és ingatag volt, az Allegro esetében hegyesebb és markánsabb lett. A cintányér nekünk túl hegyes maradt és a gitárjáték nem lépett túl az egykedvűség korlátjain. A lábdob feszessége és a kísérő pengetések élénkséggel telve úsztak a virtuális hangtérbe, de a színpad nem igazán állt össze. Szubjektív vélemény, hogy ez az Allegro még kevés egy olyan fejhallgatóhoz, mint az Elite.

Az alap verzióhoz képest ennek kicsit lazább és játékosabb a karaktere, az énekhang jobban a fejbe tódul. A magasai kicsit csúszósabbak, kissé nyers és eleven karakterű. A hangszerek élénksége és a háttér kirajzolódása érezhető, de a hangsávok elosztása lapos, nincsen szellős érzet.

Küllem: tisztességes kivitel, fémházas csatlakozókkal. Akinek túl kihívó lenne a fekete-ezüst harisnya, kérhet egyszerű feketét is.

PixelCables Espressivo fejhallgatókábel

PixelCables Espressivo

Kellemes meglepetésként hatott, hogy a Red Guitar indító pengetései milyen frissen és élénken jelentek meg. A dinamika inkább folyós érzetű volt, a zene áramlatszerű hatással gyarapodott az alap kábelhez képest. Az énekhang viszont kissé nyersnek és felfokozottnak bizonyult. Az Espressivo fűszeresebb irányba tessékelte a zenei élményt, ami óvatosságot igényel azok számára, akik kényesek a hosszútávon fárasztó hangra. Viszont említést érdemel a könnyedebb basszus és az alapkábelhez képest rámenősebb érzet. Középkategóriához izgalmas előre lepéseket hozhat, de high end környezetben nem biztos, hogy Espressivo-t választanánk. Különösen azért, mert e kábelnél még a jelben lappangott némi túlbuzgóság, meggyőzési kényszer. Satriani dobosának cintányérjait túlélénkítette, viszont a lábdob mélyhangjaiból hiányzott a feszesség.

Küllem: elegáns, letisztult megjelenés, masszív dugókkal. A szerelés minősége, az illesztések megmunkálása ugyanolyan pedáns, mint a drágább szériáknál.

PixelCables Fortissimo fejhallgatókábel

PixelCables Fortissimo

Az amerikai dzsesszénekesnőt hallgatva már bekerült egy kis érzelem és sejtelem is az egyenletbe. A dinamika ismét folyósnak bizonyult, viszont a tér nyíltabb, bátrabb érzetű volt bármelyik korábbi kábelhez képest. A magashangok nyersessége szinte teljesen eltűnt, de még nem esett át túl puhába. Szépen lekerekített basszust kaptunk, közelre fókuszált énekhanggal, könnyed hangszer megjelenítéssel. A mélyhangok kicsit nehezebbek voltak a gyárihoz képest, ezért a Fortissimo kissé sötétebb karaktert eredményezett. Érezni lehetett, hogy belenyúlt a jelbe, de az a törekvés is érzékelhető volt, hogy a zeneiséget próbálta átereszteni. A sztereó tér tagolása és a hangsáv elhelyezés nem volt az erőssége.

Küllem: kissé merev köpeny, de változatlanul igényes kivitelezés.

PixelCables Vivace fejhallgatókábel

PixelCables Vivace

Az első nagyobb meglepetés! A Vivace csatlakoztatásával hirtelen lekapcsolták a zavarokat és csak a zene maradt. Egyenes, holografikus színpad szólalt meg. A háttér kissé mélyült és a csendek is jobban érvényesültek. Az alap verzióhoz képest jobb dinamikai kontrasztot kaptunk és megnőtt a természetesség, az egyensúly érzete is. Az énekhangon maradt még egy kis él, de nem zavaró mértékben. A Vivace társaságában már el lehetett merülni a zenében, hozott annyi többletet, hogy újabb szintre emelje az élményt. Frissebb, lélegzőbb összképet ábrázolt a fejben lévő hangszínpadon, ami őszinteséggel és transzparenciával társult. Ez a kábel szinte bármilyen füleshez ajánlható. A harmonika, gitár, ütős hangszerek szépen elkülönültek, mégis folyékonyan kísérték egymást - de nem olvadtak össze.

Joe Satriani zenéjére ugorva, már a szám elején lévő szélfújás is több súllyal és természetességgel hatott az agyra, mint a korábbi alternatívák esetében. Könnyebben odaképzelhettük magunkat a fák közé. Végre megjött a gitár érdessége. A cintányér már nemcsak csattogott, hanem csilingelt is. Hegyesebbek voltak a fémes hangok, de nem harsányabbak. A dinamika és a felbontás is gazdagodott, nagyobb mozgástér jutott a lábdobnak és a pengetéseknek. Még mindig kicsit közelinek tűnt a fókusz, de összességében a Vivace már rávilágított a Mezében rejlő plusz lehetőségekre.

Küllem: high end érzetű munka, sűrű szövésű textil köpennyel. Lehetne rugalmasabb, viszont tömege csekély. A csatlakozók méretesek, cserébe jó fogásúak. A csavart érpár feszes, nem himbálózik. Az Y-elosztó feszesen, stabilan tartja a köpenyt.

PixelCables Maestro fejhallgatókábel

PixelCables Maestoso

Vastagabb basszus és dermedtebb csend volt megfigyelhető az első pillanattól. Az énekhang egyértelműen fókuszáltabbra cserélődött, mint a Vivace hallgatásakor. Általánosan nőtt a felbontás és végre elkezdett kiszélesedni a sztereó színpad. A virtuális tér nagyobb méreteket öltött, amitől izgalmasabb és magával ragadóbb volt a hallgatói élmény. A mélyhangok kicsit füstös, ködös módon támasztották alá a többi részletet, de az énekhang patika tisztasággal jelent meg és a hosszú távú hallgathatóság is dicséretet érdemelt. Inkább az énekesnőre helyeződött a hangsúly, a hangszerek kissé a háttérbe kerültek.

Satriani darabjára ugorva, végre kimászott a lábdob a többiek mögül! A hang gazdagabb, elevenebb volt, mint a korábbi opcióknál. A magashangok egy kicsit élénken csilingeltek, de a színpadkép mozgalmassága határozott előrelépést jelentett. Tetszett, hogy erőlködés nélkül is meg lehetett különböztetni a közelebbi és távolabbi részleteket. A zongora mélyhangja szépen úszott, jó melegséget adva. Összességében a Maestoso kicsit édesebb, kedvesebb érzetű hangképet hozott.

Küllem: meglehetősen vastag. Kicsit nehéz is, de ülő testhelyzetben a súlya nem valószínű, hogy bárkinek gondot okozna. Az összeszerelés minősége továbbra is precíz.

PixelCables Grandioso fejhallgatókábel

PixelCables Grandioso

A Grandioso higgadtabb, nyugalmasabb irányba terelte a zenei ábrázolást. Természetes, felesleges csicsa nélküli magashangokat kaptunk. Ez volt az egyetlen résztvevő (környezetünkben), amely használata közben szívesen végig hallgattuk az unalomig ismert zeneszámokat is. A jelet zavaró színek, élek, torzulások a Grandioso esetében csökkentek le leghatékonyabban. A basszus finom áramlással szólalt meg. Az ének közel maradt, de nem túlságosan. A fókusz egészséges középútra törekedett. Esztétikus, zenélő összkép épült fel a fejünkben.

Satriani zongorája a Grandioso használatakor volt a legszebben árnyalt. A cintányéron sziszegő él, amely a gyárin még kifejezetten zavarta a zenehallgatást, ezúttal megszűnt. Kicsit feljebb tekerhettük a potmétert, irritáló cintányér csattogás nélkül. Megmaradt az a hűvösség, ami a fémhangszert jellemzi, de közben nem keletkezett zaj. A Maestoso tere nagyobb volt, viszont a Grandioso központi fókusza ügyesebbnek tűnt, az életszerűbb hangélményről nem is beszélve.

Küllem: hasonló, mint a Maestoso-é, de a kábelharisnya végig fut.

Záró gondolatok

Ismét bebizonyosodott, hogy a tuning célra gyártott kiegészítők hozhatnak pozitív változást és magasabb szintű zenei élményt. Hozzá kell tenni, hogy szubjektív, kinek melyik széria ajánlható. Az eredmény rendszertől is függ, ezért a végső döntést szinte kizárólag személyes meghallgatás kell, hogy megelőzze. PixelCables termékek esetében kipróbálás a gyártónál lehetséges, de letét ellenében, saját környezetben kipróbálható. A készleten lévő termékek országosan, megrendeléstől számítva 1-2 munkanapon belül kiszállításra kerülnek. A cikk szereplőinek mindegyike eltérő csatlakozókkal, más hosszúságokban is megvásárolható az audioharmonia.hu webshopban.

PixelCables interkonnekt kábelek

Megjegyzés: az audioharmonia.hu kínálata hamarosan új analóg (RCA, XLR) és digitális (USB, koaxiális) összekötő kábelekkel fog bővülni. Ezek szintén saját tervezésű darabok, ugyanolyan gyártási minőséggel, mint a fejhallgatókábelek.

PixelCables RCA kábel

Iránytű

Gyártó:

Pixel-Pro Kft.

3100 Salgótarján Sebaji út 12.

+36-20-338-3456

audioharmonia.hu

PixelCables digitális kábelek

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.