IsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrő teszt

A kapcsolóüzemű tápok Robin Hoodja

2014. március 11., kedd, 15:05

IsoTek EVO 3 EVO3 Mini Mira hálózati elosztó hálózati szűrő zavarszűrő IsoTek Mini Mira IsoTek zavarszűrő IsoTek tápszűrő IsoTek elosztó zavarszűrő teszt

Bár már 2012 nyarán megjelent az Isotek EVO3 Mini Mira, hozzánk csak most jutott el. Az RFI zajok minimalizálásának érdekében született, főleg képmegjelenítők mellé ajánlja a gyártó, de mi kíváncsiak voltunk, hogy vajon audió rendszerekben is megállja-e a helyét. Annyit elöljáróban mondhatunk, hogy a mai korra jellemző, olcsó és rossz minőségű táppal rendelkező készülékek javítása érdekében fejlesztette ki az angliai cég, mely számunkra is egyértelművé vált a teszt során.

IsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrőIsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrő

Az IsoTektől megszokott, igényes és informatív csomagolásban érkezett hozzánk a tesztkészülék. A doboz kicsomagolása után, első utunk a szerszámosládához vezetett, hisz mit sem ér az egész, ha nem láthatjuk a belsejét. Nem ért minket meglepetés, nagyjából egy maréknyi alkatrészt használtak fel a megépítéshez.

IsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrő

A készüléknek egy bemenete és két kimenete van, melyek egyenként 1100 W kezelésére képesek, ezért szinte bármilyen eszközt gond nélkül csatlakoztathatunk hozzá. A ház fémből készült, mást meg sem engedhetett volna magának a gyártó, még így is csak 900 grammot tesz ki a tömege, ezért a vaskosabb tápkábelek könnyen játékszerként dobálhatják, a kecses Mira-t. Ennek elkerülése érdekében két fület helyeztek a ház széleire, melyeket csavarral, szöggel, egyébbel rögzítve megoldás kínálkozik erre a problémára. Természetesen a manapság elengedhetetlen vakító, kék LED sem morzsolódhatott le a fejlesztések során, így ha szeretünk mintásat pislogni, akkor tegyük jól látható helyre Mira-t.

IsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrő

Lássuk, hogy mit hoztak össze a mérnökök! Első körben egy kapcsolóüzemű táppal működő, futóműként funkcionáló HTPC-t kötöttünk rá, bár csak a kíváncsiság kedvéért, ugyanis eredetileg a megjelenítőinkkel szerettük volna kivallatni a hölgyet. Így üzemelt pár hétig a lánc, míg a készülék bejáródott, majd átkötöttük egy hagyományos, vegyesboltban kapható elosztóba a futóművet. Az eredmény kriminális volt, a fejünk majd szétszakad, úgy kiabált és csörömpölt minden muzsika. A szokásos tesztzenéinket azért óriási erőfeszítések árán végigkínlódtuk, majd végre visszakötöttük a Mini Mirát. Az IsoTekkel megjött a hangtartomány legalja is, a tér megtisztult a zajokról és a ködtől. Ez az eszköz hozza a jó szűrők, futóműre gyakorolt hatásait: kevésbé koszos, maszatos a hang és pontosan definiálható, reális a térleképzés. A Négy Évszak Tavasza végre újra tavasz, a sivár, téliesen komor hang újra élettel telítődik és megtölti érzelmekkel a szobánkat. A két hangszeres felállásoknál, a felvétel során egymáshoz közel elhelyezkedő zenészek műveinél hallani lehet mindkét felet, a fröccsöntött elosztó annyira egy helyre pozícionálta az előadókat, mintha nem is ketten lennének és a térábrázolásban is rengeteg fekete foltot hagyott a színpadon. Az IsoTek megmutatta, hogy ezeken a helyeken igenis van információ és ezt a láncunk képes is megjeleníteni számunkra. Az üstdob hangja újra üstdob lett, a normál felállásnál megszokott, hurkapálcával püfölt Kinder tojás helyett. Az összes újra hallgatott zenénél nyugalom árad a hangfalakból, a brutális idegesség teljes hiánya figyelhető, mely nagy örömmel és meglepetéssel töltött el minket, hisz eredetileg arra számítottunk, hogy ez a bekezdés kimerül majd az "audió célra nem ajánljuk" mondatban. A színpadot nem csak x és y, de z tengelyek mentén is megnövelte és az osztásköz is jóval sűrűbb lett. Örültünk, hogy remekül teljesített ebben a pozícióban is az IsoTek, már ezért megérdemelné az ajánlott vétel plecsnit.

IsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrő

"Leszállt az est, szünet van az égen." Ugyan az udvari lovak a betondzsungelben nem nyihaháznak, de buszok már csak félóránként járnak, ezért remek alkalom nyílt egy kis mozizásra. Így hát bekalibrált plazmatévénk tápkábelével is behatoltunk a Mira aljzatába. Lássuk, mit szól hozzá?! Itt is a szokásos tesztcsomagot engedtük rá, részletenként oda-vissza cserélgetve az elosztókat. Nem újdonság számunkra, hogy egy hálózati szűrő sokat javít a képminőségen, az eredmény magáért beszél, nem viccből írták rá a dobozra, hogy megjelenítőkhöz ajánlják. A ditherzaj csökkent, kontrasztosabb és élesebb lett a kép, illetve a színek is természetesebbnek hatnak vele. Amit még fontosnak látunk kiemelni, hogy az amúgy igen zajos, cicergő hangot hallató táp is csendesedett, aminek szintén örültünk, főleg a dinamikatartomány alján elhelyezkedő jeleneteknél.

IsoTek EVO3 Mini Mira hálózati zavarszűrő

Tiszta kép, tiszta hang. Ezzel a mondattal tudnánk legjobban jellemezni az IsoTek EVO3 Mini Mira erényeit. Remek megoldást kínált a gyártó, a kapcsolóüzemű tápokat megkerülni nem tudó, vagy akaró, de ennek ellenére igényes felhasználóknak. Vékonyan fogott a toll az árazásnál az elődmodellhez képest, ennek szintén nagyon örültünk. Bátran ajánljuk kipróbálásra ezt az IsoTek legkisebb hálózati zavarszűrő tápelosztóját.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.