Furutech Flow-28 hálózati tápszűrő teszt

2014. május 8., csütörtök, 07:05

Furutech Flow tápszűrő Flow-28 Furutech tápszűrő Furutech szűrő hálózati tápszűrő tápszűrő teszt hálózati tápszűrő teszt

A KáCsa Audió jóvoltából tesztelhettük a Furutech hálózati szűrőjét, amit készülékünk és a tápkábel közé kell beiktatni. Tanulságos néhány hét volt, sikerült a végére járni az egyik híres közmondásunknak: kicsi a bors, de erős!

Felépítés

A szűrő egy IEC (FI-28R) csatlakozóból, egy darab kábelből és egy szűrt IEC (AC-1501R) aljzatból áll. A kábel felépítésével az alábbi ábrán keresztül ismerkedhetünk meg:

Furutech Flow 28 tápszűrő

Első benyomások

Gondosan becsomagolva érkezett meg hozzánk a Flow. A külső, nyomott borítást eltávolítva egy kemény kartondobozig jutottunk, amit felnyitva szivacságyban találjuk a szűrőnket. Ez annyira jól sikerült, hogy egy ejtőernyő nélküli ejtőernyős ugrást is túlélne, ha épp ezt kérné a születésnapjára.

Furutech Flow 28 tápszűrő

A Furutechtől megszokott összeszerelési minőséget kapjuk, nem tudunk belekötni, pedig kimondottan kötekedős emberek vagyunk. Szét is szedtünk, de sajnos az EMI szűrőt nem tudtuk volna felnyitni roncsolás nélkül, így annak a belsejéről vizuális tapasztalatokat nem szerezhettünk. Néhány gyengébb pillanatunkban eljátszottunk a gondolattal, hogy felfeszegetjük, majd Fifire fogjuk, de aztán eszünkbe jutott a családunk is, így inkább elvetettük ezt a gondolatot. Az eszköz maga úgy néz ki, mint a Picard cirkuszból megszökött törpe bohóc szelleme, aki tápkábelként tért vissza közénk. Nem vártunk komoly javulást, mivel a gyártó másik terméke a TP80 szűrte az áramot, de lássuk, hogy mi történt, illetve, hogy mit hallottunk!

Az attrakció

Forrás oldalon próbálkoztunk vele a legtöbbet, ugyanis itt tudta megmutatni, hogy milyen is ő valójában, hogy mit tud nekünk adni, amiért érdemes lesz visszaemlékeznünk rá. Nem cseréltünk semmit, nem állítottunk semmin, gyertyát sem gyújtottunk, egyszerűen csak beillesztettük a meglévő rendszerünkbe a szűrőt. Az első próbát Stanley Clark Touch című számával ejtettük meg, amit előszeretettel hallgatunk szabadidőnkben is. A zongorajáték, ami a háttérben húzódik meg, sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, de mégsem vált tolakodóvá, egyszerűen csak jelzett nekünk, mint az éhes csecsemő, hogy hahó, itt vagyok én is! A leütések tisztábban és erőteljesebben szólaltak meg, de nem értek egymásba, jól elkülönültek, szép lecsengéssel fejeződtek be az egyes hangok. A háttérhangok ily módon való letisztulásán felbátorodva a következő meghallgatandó szám nem lehetett más, mint HYPS-től a You II, mert itt a 10. másodperctől elhalkul az egész zeneszám és innentől kezdve apró, nagyon finom hangokból áll a végéig. Ami azonnal megfigyelhető volt, hogy minden hangszer, hang és leütés sokkal határozottabb körvonallal rendelkezik és a tér sokkal levegősebb, nyitottabb lett a Flow-28 bekötése után. Határozottan előnyére változott a zene, nem is kis mértékben, akkora lett a tér, hogy csak kapkodtuk a fejünket: jobbról egy dob, közben balról pengetés, de középről és hátulról is megszólalt egy-egy hangszer. A következő számot álmunkból felébresztve is el tudnánk énekelni, de annyit hallottuk már, hogy akár a művész hangján is menne: Allan Taylor ? Colour to the Moon. Az énekes sokkal közvetlenebb, szinte már élőnek érezzük néha még azt is sikerült elfelejtenünk, hogy felvételről szól a zene, akár egy koncert! A puha gitár végre felkeményedett és kitisztult, ezt eddig nagyon hiányoltuk. A levegős tér, a szép lecsengés itt is megfigyelhető, a szomszéd nyakát rá mernénk tenni, hogy a következő zenénél is hasonló élményekben lesz részünk! A Chemirani trióval folytattuk és fejeztük be a jegyzetelős zenehallgatást, mert itt végleg bebizonyosodott számunkra, hogy miért szükséges ez az eszköz a rendszerünkbe, innentől kezdve véget nem érően hallgattuk újra a kedvenc és a rég elfeledett muzsikáinkat. Itt akkor értékeltük igazán a Flow-t, mikor kivettük a rendszerből. Eddig nélküle kezdtünk a meghallgatást, most vele kezdtünk, így erős hiányérzetünk támadt már az első pár másodpercben, miután kivettük.  Minden pontatlanabb és összezavarodottabb lett, szinte jamelésnek éreztük az amúgy nagyon komoly és precíz művet. Csak a szűrővel volt kerek egész a szám, nélküle már nem szerettük, szinte ragadtak a dobozainkhoz a hangok, nem voltak képesek elengedni őket, ez rátelepedett a mélyhangokra is, amik óriási keszekuszasággal dübörögtek és csattogtak. Talán itt éreztük a legnagyobb különbséget, de ez egy igen összetett produkció, így nem csodálkoztunk rajta.

Furutech Flow 28 tápszűrő

Kivonat

A Furutech Flow-28 személyében egy remek kiegészítő eszközt ismerhettünk meg, amit bátran ajánlunk mindenkinek, aki már letudta a kábel és készülékvásárlásokat, de még finomítana, magasabb kategóriába helyezné a rendszerét. Nagyon sajnáltuk visszaadni, de reméljük, hogy kapunk a bátyóból is, ami ha hozza az árkülönbözet miatt elvárható javulást, akkor briliáns eszköz lehet. Hátrányát nem tapasztaltuk, csak előnyökkel találkoztunk: levegős, óriási tér; kontrolláltabb mélyhangok; a háttérben húzódó ?munka? érthetőbbé tétele; középtartomány kellemesebbé tétele. Tudjuk, hogy a bruttó 120 570 Ft-os ár nem zsebpénz, de egy próbát érdemes tenni a szűrővel. Erős a gyanúnk, hogy vissza nem viszi az, aki rendszerében a megfelelő helyre illesztette.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.