Marshall Motif A.N.C. aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

Csak zene, semmi zaj?

2022. május 9., hétfő, 12:20

Marshall audio fülhallgató Bluetooth TWS TWS fülhallgató Marshall fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt Marshall Bluetooth fülhallgató Marshall fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt

A home office ideje kezd leáldozni, és a legtöbb irodába újra visszatérnek a munkavállalók, hogy a közösség erejével folytassák munkájukat. A hétköznapi értelemben vett közösségünk viszont sokszor jelent magasabb zajszintet, amitől sokan, valljuk be, elszoktunk. Ezekben a szituációkban érdemes elővenni az aktív zajszűréses fülhallgatókat, hogy az irodai közegben saját csendes szigetet teremthessünk magunknak. A Marshall Motif A.N.C. küldetése, hogy a zajmentes zenehallgatás bárhol a rendelkezésünkre állhasson.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató tokMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóMarshall Motif ANC App

Küllem

A Marshall Motif A.N.C. egy meglehetősen robusztus, strapabíró fülhallgató. A true wireless kategóriában szokásos töltőtokkal érkezik, amely első pillantásra mini táskára emlékeztet. Nagyon könnyű, kellemes méretű és fogású, egy női tenyérben is kényelmesen elfér, és bármilyen zsebbe könnyedén becsúsztatható. A teljesen fekete dizájnt csak a Marshall felirat fehérsége töri meg kissé. A műanyag ház külseje a cég gitárerősítőire utalva bőrmintás, ami kifejezetten feldobja, ráadásul garantálja a tok karcokkal szembeni jobb ellenállását. Az alján helyezkedik el az akkumulátor töltéséhez szolgáló USB-C aljzat.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

A fülesek dizájnja jól illeszkedik a tokhoz, hasonlóan robusztusak, feketeségüket itt is a fehér logó dobja fel. A szárakon barázdák nyújtanak némi díszítést, ezenkívül a stabilitásban is segítséget nyújtanak. A fülhallgatók meglepően könnyűek, kézbe véve alig érezni a súlyukat.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

Negatívumként kell említenünk, hogy a csomagban csak három méretet mellékelnek a fülillesztékekből. Szerintünk ilyen árkategóriában ennél jóval több méretet is adhattak volna hozzá. Ha esetleg azok közé tartoznánk, akik egyiket sem találják eléggé kényelmesnek, szóba jöhet Comply Truly Wireless Pro illeszték utólagos beszerzése. Plusz pont viszont, hogy a töltőtok IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát fröccsenő víz ellen védett, a fülhallgatók pedig IPX6 tanúsítványt kaptak, így erőteljes vízsugár ellen is védettek. Cikkünk írásakor a fülhallgató 75 990 forintért (akciósan 69 990 Ft a készlet erejéig) kapható.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A fülhallgatókat formájuknak köszönhetően könnyű volt kivenni tokjukból, a visszahelyezést rejtett mágnesek segítették. Első párosításnál egyszerűen tudtunk kapcsolatot teremteni a mobilunkkal, későbbi használatnál pedig megjegyezte azt, és ha azon be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor automatikusan csatlakozott rá. Érdekesség, hogy ehhez elég volt felhajtani a dokkoló tetejét, a füleseket ki sem kellett vennünk a helyükről, és máris párosodott a telefonnal. A Bluetooth kapcsolattartással összességében elégedettek voltunk, hatótávolsága körülbelül 10 méter. A fülesek érzékelték a beillesztést és kivételt egyaránt. Így például, ha zenét hallgattunk és valaki hozzánk szól, elég volt kivenni az egyiket, automatikusan megállt a lejátszás.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

A Motif A.N.C. oldalán érintőpanelek helyezkednek el, amelyek nagyon érzékenyek az érintésre. Ezekkel indíthatjuk el/állíthatjuk meg a zenét, kezelhetjük a hívásokat, ugorhatunk számot, kapcsolhatjuk ki vagy be az A.N.C.-t. Ami kellemetlen viszont, hogy ha meg szeretnénk igazítani a fülünkben, akkor azonnal érzékel a panel. Ezen kívül sétálás közben előfordult, hogy többször is érzékelt mindenféle érintés nélkül és megállította a zenét. Szerencsére az érintés alapú vezérlés kikapcsolható az okostelefonokra letölthető Marshall alkalmazásban.

Marshall Motif ANC App

Utóbbin belül további lehetőségek találhatók: figyelhető a fülesek töltöttségi szintje és letölthetők az aktuális szoftverfrissítések. Személyre szabható az aktív zajszűrés vagy a transzparencia erőssége is (utóbbi jobban felerősíti a külső zajokat, így, ha szeretnénk valamennyire hallani a kollégáinkat, hogy tudjuk, mikor szólítanak meg minket, kifejezetten hasznos.) De teljesen ki is kapcsolhatjuk ezeket. Személyre szabható ezenkívül a hangszín is, kétféle preferenciát menthetünk el a Marshall alapbeállítása mellé.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatók aktív zajkioltással 4,5 órányi zenehallgatást tesznek lehetővé. (ANC használata nélkül ez kb. 2 órával nő). Ez elsőre talán kevésnek tűnhet, ám a dokkolóval tovább növelhető. A teljesen feltöltött töltőtokkal körülbelül további 20 órányi lejátszási idő lehetséges. (ANC nélkül ez akár 26 óra is lehet.) 15 percnyi töltéssel körülbelül egy órán át lehet használni a fülhallgatókat.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató tok

A stabilitás jónak mondható. A Motif illesztékek kitöltötték a hallójáratot, nem igazán mozdulnak el és tempósabb séta mellett sem volt az az érzésünk, hogy ki akarnak pottyanni. A barázdált támasztékok viszont a mi fülünket kissé zavarták (első sorban a kisebb fülűeket érinti).

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

A fülesekben kettős mikrofonokat helyeztek el a jobb telefonálási élmény érdekében. Összességében mindkét fél jól hallotta a másikat, de a külső zajok kissé felerősödtek, tehát tömegközlekedésen vagy például mosogatás közben a másik félhez hatványozottan átszűrődtek a környezeti zörejek.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A Marshall Motif A.N.C. hangkaraktere ugyanazt a lágy, barátságos karaktert hozta, amivel eddig az összes Marshall Bluetooth fülesnél találkoztunk. Fő sajátosságai közé tartozott a feszesebb basszus, kiugróan eleven középső hangok és kerekített, óvatosabb magas frekvenciák. Elsősorban könnyűzenei stílusokkal bánt előnyösen, elektronikus és rock zsánerek egyaránt pozitívan szólaltak meg rajta keresztül.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

A Yellowcard - Only One c. számát mintha erre a fülhallgatóra keverték volna. Az énekhangot tisztán értettük annak ellenére, hogy a dobjáték és az elektromos gitár is felülkerekedett rajta. A cintányérok nem voltak igazán definiáltak és a vonós kíséret is kissé homályosan, árnyalatok nélkül jött át, viszont a középpontban lévő lendület, a lábdob üteme, az elektromos gitárok dinamikus váltásai megalapozták a felfűtött Marshall-érzést.

Ezután a letisztultabb, viszont basszusban erősebb Twenty One Pilots - Stressed Out következett. A Motif A.N.C. izmos mélyhangokat adott, melyek önálló buborékot képeztek és nem folytak rá a magasabb frekvenciákra. A cintányér számunkra természetellenes, műanyag érzetű volt, amihez képest azonos árú TWS fülhallgatókból kaptunk már jobbat is. Ha az összképet figyeltük, akkor a Marshall lendületes, színes, gazdag élményként igyekezett tálalni a zenét. Ha elfogadtuk a Bluetooth miatti tömörítést és félretettük hifis elvárásainkat, akkor egész kellemesnek értékeltük a hangzást.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

A kissé felületes frekvencia ábrázolás mellett fontos említeni a sztereó színpadot is, mivel az jobb, tagoltabb volt az átlagnál. Mélységben nem kaptunk túl sokat, de a jobb oldal, a sztereó középpont és a bal oldal jól elkülönültek egymástól és nem csupán egyetlen masszába folytak össze. Emellett egész rövid ajakszinkron késést tapasztaltunk. Egész estés filmekhez nem használtuk volna, de YouTube videók nézéséhez elfogadhatóan kevés maradt a kép és hang közötti eltolódás.

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

A Marshall Motif A.N.C. igényes megjelenésű és szépen kivitelezett. Robusztus és strapabíró darab, amely jól tűri a mindennapi használatot, bátran és kényelmesen vihetjük bárhová. Az aktív zajszűrés lehetővé teszi számunkra azt is, hogy kicsit kiszakadjunk a környezetünkből és a tömegközlekedésen vagy az irodában igazán kikapcsolódhassunk zenehallgatás közben. Ára nem mondható alacsonynak, úgyhogy valószínűleg nem fog minden réteget megszólítani a Motif A.N.C., de aki hajlandó többet áldozni egy vezeték nélküli fülhallgatóra, karakteres hangú és megjelenésű társra találhat.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.