JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató teszt

A kapcsolatok szolgálója

2021. április 10., szombat, 20:40

JBL audio fülhallgató Bluetooth TWS TWS fülhallgató JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt TWS fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató teszt

A JBL TUNE 225TWS igyekszik megtestesíteni a divathullámnak megfelelő felhasználóbarát, teljesen vezeték nélküli fülhallgatót. Pillanatokon belül beüzemelhető, egyesével vagy párosával is gondtalanul működik és számos trendi színben megvásárolható. De kinek ér meg 30 000 forintot?

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

Az aktuális belépő

A JBL TUNE 225TWS a korábbi TUNE 220TWS továbbfejlesztett változata. Utóbbiról fellelhetők olyan magyar felhasználói visszajelzések is, amelyek a termék tartósságát kifogásolják. Ez szerencsére nem 1-2 hét, hanem hónapok leforgása után volt érzékelhető. A TUNE 220 volt a JBL első ilyen, úgymond AirPods jellegű fülhallgatója, így talán nem is annyira meglepő, hogy az első szériában előfordultak tervezési malőrök. A fentiek tudatában könnyebb megérteni azt is, hogy miért érkezett viszonylag gyorsan, alig egy év elteltével a következő generáció.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

De mit kapunk kb. 30 000 forintért? Vélhetőleg a sokak által kedvelt JBL hangzást és a vezeték nélküli szabadság örömét*. A fülhallgató 5, töltő tokkal kiegészítve pedig 25 órányi üzemidőt ígér. A felhasználó tetszés szerint használhatja csak az egyik, vagy mindkét oldali fülhallgatót. Ráadásul az elődhöz képest még több színopció közül lehet választani: kék, szürke, rózsaszín, arany, fekete, fehér, átlátszó-narancs, átlátszó-fekete...minden stílushoz passzol valamelyik. Nem kevésbé fontos "újítás", hogy a TUNE 225TWS végre USB-C, és nem micro USB aljzaton keresztül tölthető.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

Küllem

A fülhallgató matt külsejű, műanyag töltő tokban pihen, melynek formája és fogása egyaránt kellemes. A fedél mágnesesen zárható és teljesen felnyitva rugó tartja nyitott pozícióban. Három LED mutatja a beépített akkumulátor töltöttségét (ha csak egy világít haloványan, az jelenti a teljes lemerülést). A TUNE 225TWS dizájnja nagyon hasonló az "almás cég" megoldásához, többek közt annyi eltéréssel, hogy külseje matt, valamint nem érintéssel, hanem nyomógombbal vezérelhető. Az akkumulátort és elektronikát tartalmazó "bütyök" kissé nagyobb a konkurensek megoldásánál.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A JBL TUNE 225TWS használata pofonegyszerűnek bizonyult. Pillanatok alatt párosítottuk vezeték nélkül okostelefonnal (vagy ha a küldő fél alkalmas rá, természetesen számítógéppel is). Jól működött az egyoldalas használat felismerése, és ha lejátszás közben elővettük a másik felét, az automatikusan csatlakozott az addig aktív egységhez.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

*A vezeték nélküli szabadság öröme akkor felhőtlen, ha a technológia használata nem körülményes. A TUNE 225TWS hosszú hajú embereknél már attól is könnyen kicsúszik, ha egy hirtelen fejmozdulattól az illető hajtincse súrolja. Ehhez hozzáadódik az a jelenség, amikor télen sokan előszeretettel kanyarítanak terebélyes sálat/kendőt nyakuk köré. Egy fülig érő sál is szinte azonnal kibillenti helyéről. Ezek alapján lehet kijelenteni, hogy stabilitása az átlagosnál gyengébb, ezért például sportoláshoz nem igazán ajánlható.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

Telefonálásra viszont egészen kellemesnek bizonyult, legalábbis csendes, irodai környezetben. Tetszett, hogy tokjából kiemelve azonnal párosodott a telefonnal és a vonal másik végén beszélő fél hangját is tisztán, hallhatóan jelenítette meg.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A TUNE 225 hangkaraktere nagyon hasonlított elődjéhez, annak minden előnyével és hátrányával. Elsősorban a középső frekvenciákra helyezte a hangsúlyt, így pl. az emberi beszédet, éneket tisztán megjelenítette. Sztereó színpad tekintetében csak felületes, nagy vonalakban összeállított képet nyújtott, ami természetesen belépő kategóriás TWS esetén nem volt meglepő. Basszusa két tényezőtől függött: hogy mennyire rendelkeztünk neki optimális hallójárat geometriával és a környezeti zajtól. Ha valamelyik nem stimmelt, a mélyhangok szinte teljesen elillantak. El kellett fogadnunk, hogy a TUNE 225 nem a szokásos izmos, lendületes JBL hangzással rukkolt elő.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

A fülhallgató karaktere a fenti okból dinamikus műfajokkal kissé vérszegénynek bizonyult, bár nem mindenkinek fontos a pulzáló basszus. A középső és magas frekvenciákon érezni lehetett a sekélyes digitális jeltömörítést, emiatt hangszeres számoknál elmaradt a jelenlét és természetesség érzete. A TUNE 225TWS-nek tehát nem célja a hifis szintű realitás visszaadása. Arra viszont bevált, hogy háttérzenei aláfestésre, YouTube videók, podcast-ek hallgatására ne a telefon szörcsögő, torz hangszóróját kelljen használni.

JBL TUNE 225TWS Bluetooth fülhallgató

Végszó

Hogyan vált be a JBL TUNE 225TWS? Telefonáláshoz, nyugodt környezetben történő zenehallgatáshoz kellemes társ, de más szituációkban kompromisszumos lehet, mert sportoláshoz nem elég stabil, ajakszinkron késés miatt filmekhez/játékhoz nem a legjobb, továbbá minden zajt beenged. Utóbbi persze egyeseknek kifejezetten előny is lehet. Szubjektív megítélésünk szerint a TUNE 225TWS túlságosan a (sokak szerint túlárazott) AirPods olcsóbb, tehát ésszerűbb alternatívája próbál lenni és semmi több, annak számos előnyével és hátrányával. Eszerint kell mérlegelnie a vásárlónak fizetés előtt.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.