JBL TUNE 120TWS Truly Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

Aprócska segítség a hétköznapokra

2020. január 7., kedd, 05:10

JBL audio fülhallgató Bluetooth JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató teszt

Ahogy haladunk a korral, a vezetékes fülhallgatókat felváltják Bluetoothos változataik, amelyek után már teljesen vezeték nélküliek jönnek, hogy végül csak két kicsi bogyót kelljen viselni. Persze ez nem igaz minden esetben, hiszen a vezetékes és a Bluetooth füleseknek is megvan a maguk előnye, de az is tény, hogy a teljesen vezeték nélküli modellek egyre nagyobb számban tűnnek fel. Így a JBL is újra a piacra dobott egy ilyen típust, TUNE 120TWS néven, amely ráadásul az eddigiekhez képest megfizethetőbb.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkolóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató tartozékokJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dobozJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgatóJBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató

A teljes vezetéknélküliség és előnyei

A JBL TUNE 120TWS egyik nagy előnye, hogy már viszonylag elérhető áron juthatunk hozzá, mivel kb. 30 000 forintba kerül. Mit kapunk ezért? Egy kicsi és elegáns dokkolót, amely a tenyerünkben kényelmesen elfér. Összesen 16 órányi akkumulátor időt. Teljes vezetéknélküliséget. Multifunkciós gombokat a füleseken. És persze (remélhetőleg) a JBL-től megszokott hangkaraktert.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkoló

Küllem

A töltésre és tárolásra szolgáló, felül kinyitható dokkoló bárhol elfér. Nadrágzsebben (csak ne mossuk ki!), kabátzsebben és a legkisebb táskákban is. Mi a fekete-kék kombinációjút kaptuk meg, de ezen kívül még 6 színváltozat létezik, például a teljesen fekete, fehér-sárga vagy fekete-zöld. A dokkoló elején a JBL logón kívül 3 LED helyezkedik el, amelyek a töltöttségi szintjét jelzik.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkoló

A fülhallgatók nagyon könnyűek és viszonylag kicsik. Házuk kemény műanyag, ennek ellenére igényes a kivitelezésük, és a formaviláguk is esztétikus. A hallójáratba helyezve kissé kiállnak, de nem túl bumfordiak. Három különböző méretű szilikon illeszték is jár hozzájuk. A teljesen vezeték nélküli modellek esetében szerencsésebb lenne, ha több méretet is adnának, a megfelelő illeszkedés megvalósulása érdekében.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A formaterv várakozáson felüli komfortot sugall. Utóbbi az első 15-20 percben meg is valósul, ám ezt követően kissé szorító érzés tapasztalható a hallójáratban. Ez nem egyedülálló jelenség a teljesen vezeték nélküli modelleknél, ahhoz ugyanis, hogy ne potyogjanak ki, fontos, hogy megfelelően tartsanak, és ez nem mindenkinek lesz kényelmes. Emellett a TUNE 120TWS esetében a stabilitás sem 100 %-os. Sportoláshoz emiatt nem ajánlott, és a hétköznapi tevékenységek során (sétálás, házimunkavégzés) közben is érezhető, hogy gyakran kilazul.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató

Ahogy már említettük, a dokkolóval együtt összesen 16 órányi akkumulátoridőt kapunk. A fülesek 4 órányi folyamatos zenelejátszást vagy telefonálást tesznek lehetővé, és még háromszor tölthetjük fel teljesen őket a dokkolóval. Gyorstöltés esetén viszont 15 perc töltéssel további egy óra nyerhető.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató dokkoló

Az első Bluetooth párosítás könnyen és gyorsan ment, a telefonunk hamar megtalálta a fülest és 1-2 másodperc alatt felcsatlakozott rá. Így a kapcsolattartással a későbbiekben sem volt problémánk, nem csatlakozott le magától, és a hatótávolság kb. 10 méter volt. Miután kivesszük a füleseket a dokkolóból, már nem kell külön bekapcsolnunk őket, ugyanis ezt megteszik maguktól. Későbbi párosításkor, ha a telefonon be volt kapcsolva a Bluetooth, akkor automatikusan fel is csatlakoztak, ezzel időt és energiát spórolva. A TUNE 120TWS-sel vezérelhető Siri és a Google asszisztens is, igaz, nem magyarul. A fülhallgatókon található gombok nemcsak a bekapcsolásra szolgálnak. A bal oldali zeneszámok közti léptetésre, a jobb oldali pedig megállításra/elindításra szolgál, ugyanezzel bekapcsolhatjuk a Bluetooth-t és kezelhetjük a telefonhívásainkat. A beépített mikrofonnal nem voltunk teljesen elégedettek, hangosabb környezetben ugyanis (szelesebb, forgalmasabb úton) nem igazán hallottuk egymást a telefonpartnerünkkel.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató

Hangminőség

A TUNE 120TWS zajszigetelése egész jónak mondható, mi például közepesen hangerőn hallgatva a zenét, semmit nem érzékeltünk a nem igazán halkan centrifugáló mosógépből vagy a szobai ventilátorból. Emiatt kifejezetten jó lehet tömegközlekedésen vagy irodába azoknak, akik nem szeretnék a kollégáik által keltett zajokat hallgatni.

Miután bekapcsoltuk Will Butler - Anna c. dalát, azonnal elégedetten állapítottuk meg, hogy a hang élénk és energikus, és ehhez testes basszusok társulnak, amelyek jól illenek ehhez a számhoz is. Azonban nem tekinthetünk el attól sem, hogy a mély frekvenciák kissé túlhangsúlyosak voltak a közepes és magas frekvenciákhoz képest. Épp emiatt a magas hangok nem csilingeltek eléggé, nem jelentek meg igazán tisztán.

Prince - Let’s Go Crazy c. szám is meglehetősen dinamikusan szólalt meg a fülesen, energikusságban nem keltett hiányérzetet. Elégedettek voltunk továbbá a sztereóhangzással. Ezzel szemben a hangszínpad ábrázolása már kevésbé volt pontos, a hangszereket nem tudta térben megfelelően elhelyezni.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató

A közepes frekvenciák, így a hangszerek ábrázolása nem volt tökéletes, bár élethű ábrázolás egy ilyen kategóriában szereplő fülhallgatótól egyébként sem várható el. Ennek ellenére a dob és a zongora jól álltak neki, viszont a rézfúvósokat vagy az elektromos gitárt már kevésbé kerekítette ki jól.

A TUNE 120TWS elég nagy hangerővel tud szólni, így a buszon vagy villamoson elnyomhatjuk vele a számunkra nem kívánatos zajokat, ám azzal számolnunk kell, hogy magas terhelésen harsánnyá válik. Ezen kívül a dinamikus hangzás kevésbé érvényesült akkor, amikor halkan szólt.

Tehát a füles hangja összességében (ésszerű, közepes terhelés mellett) kellemes, dinamikus és meleg. Nem válik fárasztóvá, így hosszútávon is hallgatható marad. Különösen jól állnak neki a rock, pop és hip-hop műfajok, és valószínűleg azok fogják jobban szeretni, akik leginkább Spotify-on való zenehallgatásra, vagy a YouTube-on való videó nézésre fogják használni.

JBL TUNE 120TWS Bluetooth fülhallgató

Záró gondolatok

A JBL TUNE 120TWS ebben a mezőnyben jó vételnek mondható, hiszen teljesen vezeték nélküli, és ehhez képest mindössze kb. 30 000 forintba kerül. A dokkolóval összesen 16 óráig üzemképes, és annyira picike, hogy bárhol elfér. Letisztult dizájn és minőségi anyaghasználat jellemzik, míg a hangja dinamikus, meleg, ráadásul nem válik fárasztóvá. Hátránya, hogy kevésbé mondható stabilnak és 15-20 perc után nyomó érzést vált ki a hallójáratban. Így elsősorban azoknak ajánljuk, akik a tömegközlekedésen vagy a mindennapi tevékenységek során szeretnék használni, míg azoknak, akik sportoláshoz keresnek vezeték nélküli fülest, inkább a JBL Under Armour True Wireless-t ajánljuk.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.